My máme doma mladého Akiťáka (Akita inu) a tiež z neho Border kólia nikdy nebude. Podobe ako píše Silva, doma poslúcha na slovo, na pozemku tiež... ale keď ho zaujme niečo nové a živé tak som tam len do počtu. Snáď časom trochu "vychladne". Hlavne že nie je kretén a nepozná agresivitu. Nie je plemeno ako plemeno ani kus ako kus.
JRT je jeden z tých baterkových psov, toho fyzicky neudoláš asi (aj keď moja si parádne schrupla po svatojurskom, to bola fakt kludá do večera ).. treba mu zamestnať hlavu..
silva - tiež som riešil taký problém a neuveriteľne zafungovalo, že som objavil špeciálnu píšťaľku pre psa. Po výcviku sme v situácii, že hvizd ja najzaujímavejší podnet na svete. Treba skúšať a nevzdávať sa.
Všetky tie reči o tom, ako je rasa XY nezvládnuteľná, sú len výhovorky netrpezlivých majiteľov. Vydržať, nakoniec zvíťazíš a nebudeš oplakávať svojho miláčika.
mam aj pistalku, na tu sa vrati, je to rocny mlady pes, mam ho polroka, nevzadvam sa , ( predo mnou ho mali za polroka dve majitelky-naucili ho cistotnost a sadni to je vsetko)
chodime na agility cvicak, lebo klasicky cvicak otocky pri nohe a podobne veci ho nebavili, nie je to ani nebude policajny pes. Kontakt so psami je ok, ak samozrejme ziadny po nom nevystartuje, potom aj on vypeni a nenecha si a neriesi vtedy ze ten pes je 4 x vacsi
ale mozno sa vratim k tej stopovacke
ale dost lebo nas odkazu do kynologickeho fora
mozno uplne odveci, ale kolega co ma chrta, to riesil tak, ze dostal obojok s elektrickym impulzom na dialkove ovladanie....lebo vzdy sa rozbehol za cyklistami a raz uz schytal paprikovy sprej, kedze zacal aj stekat a vrcat...a ze vraj pomoholo
nech si kolega skúsi najprv ten obojok na svojom krku a potom nech sa rozhodne či to dá svojmu psovi
mimo to elektriku treba vedieť hlavne použiť, inak narobí viac škody ako úžitku..
moja koza do prveho roku snad nevedela ani sediet, lebo bud nieco robila, alebo spala .. a to bola fakt hyperaktivna .. jedine co naozaj pomahalo nebola 5 hodinova prechadzka, lebo ta bola dospana tak za 1 hodinu a pokracovalo sa v blbnuti dalej .. ale zamestnat hlavu .. vela novych vnemov .. a po treningu som mal pokoj aj do rana
Attachment:
potreningu.jpg
teraz ma 5 rokov a uz je to zvladnutelne ... dokaze uz aj len tak lezat a pozerat von oknom.. je kludnejsia .. ovela .. len mam pocit ze mi to prave zacina chybat ... tak si to uzite, kym to je )
nech si kolega skúsi najprv ten obojok na svojom krku a potom nech sa rozhodne či to dá svojmu psovi
mimo to elektriku treba vedieť hlavne použiť, inak narobí viac škody ako úžitku..
Neboj sa skusil si, da sa tam nastavovat intenzita...
jack russel a jemu podobne plemena (terieroidne, napriklad fox) maju vyrazne posunuty prah bolesti.. skor to bude boliet a mrziet teba ale nic tym nevyriesis ale su to super plemena. len maju vlastnu hlavu a pud utekat do prirody niekedy vitazi.
Tak tak, hneď na začiatku sme zistili, že bitkou asi moc nevyriešime. Je to najväčší herec, kňučí ako keby ho človek z kože dral a za 2 minúty kľudne spraví to isté za čo dostal . Oveľa horšie pre neho je keď ma ozaj naštve a na 10 minút ho samého zavriem do niektorej izby a nechám tak. Potom je na chvíľu pokojný
no tie andulky casto neskutocne vrieskaju, najma ked vidia cez okno inych vtakov vonku. vtedy sa idu zblaznit a nic ich neumlci, ani ked ich dam na zem. takze vtedy ich davam na chvilu do tej tmavej kupelne, kym sa neukludnia som v lete normalne rozmyslal, ze ich vypustim, ale bolo by mi to luto, tak som to radsej nespravil. v lete totiz zacinali svoj koncert uz za svitania, o stvrtej rano
macky mam velmi rad, urcite si raz jednu ci dve zaobstaram. uz viackrat sa mi stalo pocas pauzy na bajku, ze sa ku mne pritulila nejaka poulicna. napriklad na Kacine, alebo teraz nedavno na Peknej ceste, alebo tiez prednedavnom v bufete na hradzi pri Slovnafte. najradsej by som si ju zobral domov
v januari som sa lucil po takmer 12 rokoch s vlciackou Bekkou a myslel som, ze si dam par rokov pauzu, ale vydrzal som len 10 mesiacov a je tu nova modelka, Elza
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Všetky tie reči o tom, ako je rasa XY nezvládnuteľná, sú len výhovorky netrpezlivých majiteľov. Vydržať, nakoniec zvíťazíš a nebudeš oplakávať svojho miláčika.
chodime na agility cvicak, lebo klasicky cvicak otocky pri nohe a podobne veci ho nebavili, nie je to ani nebude policajny pes. Kontakt so psami je ok, ak samozrejme ziadny po nom nevystartuje, potom aj on vypeni a nenecha si a neriesi vtedy ze ten pes je 4 x vacsi
ale mozno sa vratim k tej stopovacke
ale dost lebo nas odkazu do kynologickeho fora
teraz ma 5 rokov a uz je to zvladnutelne ... dokaze uz aj len tak lezat a pozerat von oknom.. je kludnejsia .. ovela .. len mam pocit ze mi to prave zacina chybat ... tak si to uzite, kym to je
Neboj sa skusil si, da sa tam nastavovat intenzita...
http://www.webnoviny.sk/zaujimavosti/clanok/867891-zena-nechala-zlatej-rybke-operovat-nador-pomaly-sa-zotavuje/
Netreba vymienat, staci zobrat z depozitu alebo utulku a o andule sa postara. Alebo sa skamosia a okrem andul ti bude pizucit aj macka.
macky mam velmi rad, urcite si raz jednu ci dve zaobstaram. uz viackrat sa mi stalo pocas pauzy na bajku, ze sa ku mne pritulila nejaka poulicna. napriklad na Kacine, alebo teraz nedavno na Peknej ceste, alebo tiez prednedavnom v bufete na hradzi pri Slovnafte. najradsej by som si ju zobral domov