Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
Pozor, tieto katastrofické scenáre zvyčajne nezverejňujú seriózni meteorológovia, ale zahraničné bulvárne médiá, od ktorých to naše servery typu topky.sk veľmi radi preberajú.
Samotní meteorológovia sa zhodujú, že pre typ krajiny, aký je na Slovensku sa dá počasie s akou-takou presnosťou predpovedať najviac na 10 dní vopred, a aj to už je dosť na hrane.Samozrejme, čím dlhodobejšia predpoveď, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa vyskytne nejaká odchýlka, teda predpoveď nevyjde. Avšak každá predpoveď na obdobie dlhšie než 10 dní je len akýsi "odborný odhad" budúceho charakteru počasia z hľadiska teploty, zrážok etc s presnosťou len 60 - 70%, teda predpovedať teraz, aká bude výška snehovej pokrývky v januári nedokáže naozaj nikto. Jedine že by sem ten sneh potom priviezli alebo odhádzali
Btw. úspešnosť predpovedí SHMÚ na ďalší deň je podľa ich údajov okolo 90%, teda štatisticky vzaté, zhruba raz za 10 dní by im predpoveď na ďalší deň nemala vyjsť. Pri dlhodobejších predpovediach je tá úspešnosť samozrejme nižšia.
tak nech sa paci, ak chcete sneh a zimu, tak chodte na hory. napriklad dnes sme boli na Schneebergu, a uz tam bolo vela snehu, brodili sme sa v nom.
ale preco by mali byt tie kopce snehu aj v mestach? alebo takych nizkych pohoriach ako su napriklad Male Karpaty? a preco su vzdy ako prve odhrnute v mestach cesty a chodci sa musia plahocit po zasnezenych a zaladnenych chodnikoch? sneh a zima v meste je zlo.
Ja súhlasím s iron.hidom. Sneh nech nám v mestách dá pokoj Na horách nech sa páči, nech švihá sneh koľko chce, ale samozrejme len v zime - od marca už aspoň 15 supňov, bez zrážok, tie len 2-3x za týždeň aj to v noci. Ja by som zakázal aj blato
Problémom je, že bývam v Kremnici a to už je v priemere 550mnm, čo už sú kopce dosť vysoko na to aby sa sneh držal dosť dlho a o okolitých kopcoch ani nehovorím. Na Skalku, keď človek ide ešte v polovici Apríla, tak nájde v zákutiach sneh.
Predpoved pocasia sa robi max. na tri dni vopred. Desat dnove "predpopvede" su len prognozy vyvoja pocasie. Stravil som na vojne takmer dva roky na pracovisti kde sa predpovedalo pocasie na konkretne vojenske letiska v celej leteckej armade CSSR. To boli iny machri. Kazdy vecer si zapinali v robote televizor s predpovedou "civilov" a konfrontovali ju so svojou. Uspesnost mali vyssiu ako civili.
ake teple pocasie? 10 stupnov na obed je pre teba teple pocasie?
Áno, dnes doobeda asi do 12 stupňov, tričko a kraťasy a napriek tomu som sa na biku spotil a včera na Babej hore podobne Zmier sa stým, v našom klimatickom pásme je normálne, že je sneh aj v mestách...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cas.sk/clanok/261232/mraziva-predpoved-caka-nas-najchladnejsia-zima-za-poslednych-100-rokov.html
Samotní meteorológovia sa zhodujú, že pre typ krajiny, aký je na Slovensku sa dá počasie s akou-takou presnosťou predpovedať najviac na 10 dní vopred, a aj to už je dosť na hrane.Samozrejme, čím dlhodobejšia predpoveď, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa vyskytne nejaká odchýlka, teda predpoveď nevyjde. Avšak každá predpoveď na obdobie dlhšie než 10 dní je len akýsi "odborný odhad" budúceho charakteru počasia z hľadiska teploty, zrážok etc s presnosťou len 60 - 70%, teda predpovedať teraz, aká bude výška snehovej pokrývky v januári nedokáže naozaj nikto. Jedine že by sem ten sneh potom priviezli alebo odhádzali
Btw. úspešnosť predpovedí SHMÚ na ďalší deň je podľa ich údajov okolo 90%, teda štatisticky vzaté, zhruba raz za 10 dní by im predpoveď na ďalší deň nemala vyjsť. Pri dlhodobejších predpovediach je tá úspešnosť samozrejme nižšia.
ale preco by mali byt tie kopce snehu aj v mestach? alebo takych nizkych pohoriach ako su napriklad Male Karpaty? a preco su vzdy ako prve odhrnute v mestach cesty a chodci sa musia plahocit po zasnezenych a zaladnenych chodnikoch? sneh a zima v meste je zlo.
Problémom je, že bývam v Kremnici a to už je v priemere 550mnm, čo už sú kopce dosť vysoko na to aby sa sneh držal dosť dlho a o okolitých kopcoch ani nehovorím. Na Skalku, keď človek ide ešte v polovici Apríla, tak nájde v zákutiach sneh.
Áno, dnes doobeda asi do 12 stupňov, tričko a kraťasy a napriek tomu som sa na biku spotil a včera na Babej hore podobne