Lokalizácia
Formulár sa odosiela
LL najprv sa nauč písať normálne ako človek a potom očakávaj odpovede na tvoje otázky. Píš normálne súvislé vety(otázky). Nikto nie je zvedavý na tvoje básničky s množstvom trojbodiek za každým tretím slovom. A keďže si hádavý človek ako to vidieť v diskusii o Politike, tak viem, že príde tvrdá kontra z tvojej strany namiesto toho, aby si zmenil štýl svojho písania. :)

Ale,ale .. trosku treba sopmalit a precitat. Potom nie je problem porozumiet :)
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 10:08:06
00
Chodnik, ktory cyklisti vyrobili okolo potoka pretekajuceho cez cestu vedie ponad ruru ktoru tam bezkari nainstalovali minuly november, aby sa tadial dalo lyzovat a pripadne aby tadial mohol prejst snezny skuter. Ocividne tento zasah cyklisti ocenili.

no ja som ho urcite neocenil. smyklo mi zadne kolo na tej plastovej rure a ustlal som si. vasej komunite to tak mozno vyhovuje ale turistom a cyklistom urcite nie. plastovu kanalizacnu ruru osadit v takejto lokalie do prirody nenapadne naozaj hoc koho.
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 14:03:49
00
Netreba si ale zamienať nešikovnosť s kvalitou plastovej rúle. :)
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 14:56:30
02
si ma odhalil. konvertujem na bezky :)
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 15:28:31
02
Inac ano, plastova rura, to je fakt dobre :D
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 16:00:09
00
V prvom rade, turista je prvy na hrebeni, takze ak vam turisti rozslapu stopu,nemate co pindat.
ps:
Konske hlavy by malo ist spravit obchvat, vhodny pre bezky a zaroven pre cyklistov /sem tam niekto v zjazde padol a bol z toho problem/, takisto 3KK kde su sutraky, sa da obist, len to treba spravit, zvaznica tam nejaka je. Ten usek s bahniskom nie je problem, len vam to dlho imho nevydrzi , ale osobne by som bezkarsku trat potiahol okolo po zvaznici a popod Javornik. Vyhlo by sa tak neprijemnym stupaniam a zjazdom po cervenej TZ. Vsetko sa da, len treba premyslat. Bezkarske trate su velmi vhodne pre priemernych cykloturistov, teda myslim , bezky v zime, bajk mimo zimu. Kto na bezkach chce tvrdohlavo po cervenej, tak nech si ide :) .. ale oficialnu trat si robte po zvazniciach. Je to lepsie pre vas, pre turistov a pre vsetkych. Ovsem co je potrebne je zatnut tipec tym , co tazia drevo, pretoze ti su schopni znicit cestu tak, ze tade neprejde ani W3S.

Ito, v tomto nemas uplnu pravdu. Po hrebeni (snad s vynimkou obchvatu somara) je vytycena bezkarska znacka, Legalne a robil to klub turistov dokonca. Takze status uz tam daky je. Len prirodzene sa neratalo s napadom to strojovo upravovat a zasa skupina ludi co napadlo stopu strojovo upravovat zasa prirodzene zobrala tuto znacenu cestu automaticky. Inak bezkar je schopny prejst aj vacsie pripadne porovnatelne stupanie ako mtb, takze zvaznice su len kvoli pohodliu.
Ked uz sa debati o zvazniciach, po hrebeni cervenej by nemali jazdit ani biky, ani nie kvoli zakonom ale skor na baze tvojho argumentu ze prvy na hrebeni su turisti.
V diskusii odlisujem dva fakty. Jeden je nasilne upravovanie terenu mozno na hranici zakona a druha vec je obecne pohyb bezkarov na hrebeni. Likvidovat povrch prirodzeneho hrebena je fakt podla mna chyba az blbost, ale vyhanat bezkarov z ich znacenej trasy je zas nefer a poviem rovno ze dvojity meter, lebo takto isto mozu argumentovat pesi na cyklistov ze im tam medzi sutrami vyjazdia kolaje, cim som urcite spustil flame. Ale to som chcel len zdoraznit ze cerveny hreben nikto nevlastni a nema pravo sudit druhych.
S legalnostou zemnych uprav inak s tebou suhlasim. A aj navrhy na obchvaty by boli fajn pre viacere skupiny a aktivity a to by sa mohlo aj realizovat.
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 16:48:55
03
za posledne roky som sa poucila, ze najlepsie sa taketo veci posudzuju ti ktori su zaroven bezkari-bikeri-psickari cize ohladuplnost a tolerancia v prvom rade
ked si to skusite pozriet zo strany tych druhych budete to inak vnimat
volakedy som sa tiez skaredo divala na psickarov, teraz si vzdy spomalim ked vidim psa, lebo tiez mam psa
takisto chodim na turistiku, ale ked su dobre snhove podmienky volim bezky, aby som jednoducho nerozslapala krvopotne vyrobenu stopu- vyrobenu nohami nie strojom a o to je to pracnejsie

osobne nepotrebujem upravovat mechanicky stopu na hrebeni, na co ? funguje to tak x rokov a bezkuje sa, aj tak to rozjazdia niekde polovnici a tomu nijaky iniciativny bezkar nezabrani
uz vobec nie zrovavat nejake kamene a podobne, ked je sneh tak kamene nevadia
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 17:04:46
03
chlapci neviem čo sa tu podaktorí zavzdušňujete,bežkársky partizán to robí asi tak legálne ako si vy padaktorí legálne budujete vaše traily a jeden rovno cez 5 stupeň rezervácie.

na rohu ulice vrah o morálce káže...
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 20:33:56
02
chlapci neviem čo sa tu podaktorí zavzdušňujete,bežkársky partizán to robí asi tak legálne ako si vy padaktorí legálne budujete vaše traily a jeden rovno cez 5 stupeň rezervácie.

na rohu ulice vrah o morálce káže...

Daj si sinckers človeče.
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 20:59:04
02
niečo aj k veci??
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 21:02:50
00

ale tu si na bikerskom fore a tie traily su tu pre kazdeho z nas. A netreba hovorit, ze su super. Okrem toho, len jediny z nich je nelegalny - pajstunsky.
Upravy na cervenej fakt nemaju zmysel, len kvoli par ludom a len kvoli par tyzdnom snehu.
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 21:48:13
01
ja toho bežkára vôbec neobhajujem je evidentné,že na to nemajú žiadne povolenie takže nabudúce keď tadiaľ pôjdem a uvidím partizánov vyťahujem fotopušku.
Zobraziť komentár 17.10.2014 - 22:03:23
00
Ito, v tomto nemas uplnu pravdu. Po hrebeni (snad s vynimkou obchvatu somara) je vytycena bezkarska znacka, Legalne a robil to klub turistov dokonca. Takze status uz tam daky je. Len prirodzene sa neratalo s napadom to strojovo upravovat a zasa skupina ludi co napadlo stopu strojovo upravovat zasa prirodzene zobrala tuto znacenu cestu automaticky. Inak bezkar je schopny prejst aj vacsie pripadne porovnatelne stupanie ako mtb, takze zvaznice su len kvoli pohodliu.
Ked uz sa debati o zvazniciach, po hrebeni cervenej by nemali jazdit ani biky, ani nie kvoli zakonom ale skor na baze tvojho argumentu ze prvy na hrebeni su turisti.
V diskusii odlisujem dva fakty. Jeden je nasilne upravovanie terenu mozno na hranici zakona a druha vec je obecne pohyb bezkarov na hrebeni. Likvidovat povrch prirodzeneho hrebena je fakt podla mna chyba az blbost, ale vyhanat bezkarov z ich znacenej trasy je zas nefer a poviem rovno ze dvojity meter, lebo takto isto mozu argumentovat pesi na cyklistov ze im tam medzi sutrami vyjazdia kolaje, cim som urcite spustil flame. Ale to som chcel len zdoraznit ze cerveny hreben nikto nevlastni a nema pravo sudit druhych.
S legalnostou zemnych uprav inak s tebou suhlasim. A aj navrhy na obchvaty by boli fajn pre viacere skupiny a aktivity a to by sa mohlo aj realizovat.

Tak som to samozrejme nemyslel. Nejde o to, ze by tam nebola vytycena trasa pre bezky, ostatne uz je aj pre bajky, ale to nie je to podstatne. Skor ide o to, ze tam kde je turisticky chodnik a nie zvaznica, tak maju prednost turisti vzdy a vsade a ma sa na to mysliet pri comkolvek, ked sa zvaza drevo, alebo robia nejake upravy. Samozrejme, ked je vela snehu atd. bezky davaju mozno zmysel, ale su ludia, ktori pouzivaju sneznice, skialpy a ti s tym problem nemaju. Bezky su dost specializovana panska zabavka viac ako bajk :lol:. Cize to som chcel tym povedat, ze nie , ze sa tam nema jazdit na bezkach, ci bajkoch, ale dbat na pesich a nerobit z toho to, co sa robi. Ostatne, obchvat Somara je pekna ukazka toho, ze oficialna cyklotrasa nechava turistov na pokoji, ale bezkarska trasa tade ide z dovodu, ze cez Somara to je komplikovane. No a presne takto sa da obist aj to mocarisko a malo by ist nejak vymysliet Konske hlavy, aj ked tam je problem s VO. Ale aj tak neviem, preco to bol problem, pretoze slabsi bezkari to proste vyjdu peso hore aj dole a hotovo. Alebo si nalepia pasy :lol:
Aby nedoslo k omylu, tak proste som nemyslel pohyb bezkarov, kludne nech si tam jazdia aj korculiari :lol: .. nikto im nebude branit, len nech preboha si tomu neupravuju cestu. Ako napr. jeden nemenovany singlac s kamenom :lol: Ved o tom to je v prirode. Mat to ako tak prirodzene, upravovat len narazove kalamity, ako napriklad necakane vpady LKT a pod :lol: ... teraz ma napada, sak dokelu ako k tomu prijdu vodici LKT. Ti predsa tiez potrebuju singlace, ci ?
Zobraziť komentár 18.10.2014 - 08:15:48
00
ako bezkar by som aktivitu p.zatka bral,ale po precitanom je mi na bliti.toto vobec nepodporuje bezkovanie.a otazka ako je to zo zakonnostou tohto postupu.
neviem ci a ako upozornit danovy urad,ci je toto a ako financovane.predpokladam ze z 2 % dani.ci netreba podat tresne oznamenie
Zobraziť komentár 03.11.2014 - 18:54:07
00
Kasli na oznamenie, snad sa preberu, ked hlavny bagrista pochopil, ze prestrelil a prestanu z uz i dost tak devastovanych Malych Karpat /vojaci, vietor, LKT, polovnici :lol:/ robit srotovisko :)
Zobraziť komentár 03.11.2014 - 19:04:45
00
keyboard_arrow_up