už tu bol, ale mňa tento "polotučný" koncept začína baviť:
Niner ROS 9 PlusOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
takže 29" obruč by sme mali, 1x systémy pomaly, ale isto zbavujú MTB od prešmykača a teraz ešte príde 29+ (a B+), aby mnohí dali zbohom odpruženiu. Už sme skoro tam. Podľa mňa je to ďalšie primitívne, ale efektívne (a efektné) zjednodušenie, ktoré bude dávať zmysel pre rôzne settings. Zhruba do 1-2 rokov v každom katalógu...
Prča je, že tie pneu sú od menšieho výrobcu SURLY (KNARD 29x3.0), ktorý tento koncept doslova vnútil pre svoju popularitu veľkým hráčom, ktorí zase upotení dobiehajú rozbehnutý vlak (viď teraz nový maxxis chronicle, wtb trailblazer, bontrager chupacabra...), čiže PRESNE jak to bolo s 29ers, ale to je detail, ktorý tipujem zase raz kompletne unikne marketingo-fóbnym superchytrákom :
"Much like the early days of the 29in wheelsize, 29+ is becoming very popular with custom frame builders."
Krasny postreh!
Bicykle uplne bez odpruzenia s tym co sa naucili ti najprogresivnejsi stavitelia o geometrii budu ina kava ako to co sa dalo jazdit v 90tych rokoch. Tucne bezdusove pneumatiky, siroke rafy, bezproblemove kotucove brzdy, teleskopicka sedlovka - kopa srandy aj s 0mm zvihom.
Ale myslim si, ze nebudu take bicykle len na 29+ kolesach ale aj na mensich.
Pri menších kolesách to bude správna cesta hlavne pre ľudí ktorí chcú na biku byť celoročne ale nemajú na Fatbike aj "normálny" bike. Na 27,5" to bude aj pre vyšších ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mohol si nájsť fotku s väčším rámom....S-ko a 29" kolesá - to vyzerá otrasne...
tie ženske 29 su uplne krasne len skoda ze mam 190 cm
ona je asi jeden z najkrajsich objektov co mozno vidiet na dvoch kolesach:)
btw, sme asi v inej teme
Niner ROS 9 PlusOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
takže 29" obruč by sme mali, 1x systémy pomaly, ale isto zbavujú MTB od prešmykača a teraz ešte príde 29+ (a B+), aby mnohí dali zbohom odpruženiu. Už sme skoro tam. Podľa mňa je to ďalšie primitívne, ale efektívne (a efektné) zjednodušenie, ktoré bude dávať zmysel pre rôzne settings. Zhruba do 1-2 rokov v každom katalógu...
Prča je, že tie pneu sú od menšieho výrobcu SURLY (KNARD 29x3.0), ktorý tento koncept doslova vnútil pre svoju popularitu veľkým hráčom, ktorí zase upotení dobiehajú rozbehnutý vlak (viď teraz nový maxxis chronicle, wtb trailblazer, bontrager chupacabra...), čiže PRESNE jak to bolo s 29ers, ale to je detail, ktorý tipujem zase raz kompletne unikne marketingo-fóbnym superchytrákom
"Much like the early days of the 29in wheelsize, 29+ is becoming very popular with custom frame builders."
Bicykle uplne bez odpruzenia s tym co sa naucili ti najprogresivnejsi stavitelia o geometrii budu ina kava ako to co sa dalo jazdit v 90tych rokoch. Tucne bezdusove pneumatiky, siroke rafy, bezproblemove kotucove brzdy, teleskopicka sedlovka - kopa srandy aj s 0mm zvihom.
Ale myslim si, ze nebudu take bicykle len na 29+ kolesach ale aj na mensich.
hehe, to podpisujem. mám presne rovnaký dojem, často pri sledovaní tohto vlákna