OlafTopan uz som to tu pisal niekolko krat.. hned na zaciatku som napisal ze ak sa to niekomu nepaci ze to vymazem.. nikdo neprotestoval a rozprudila sa debata.. potom dosiel lto a zacal rypat... to je prenho typicke...a sme tam kde sme
RaBa lebo sem tam sa hodi jeden kvalitny zoom namiesto pevnych skiel

plus je to uz docela siroke sklo..tych 24mm sa zide.. a po prechode na FF v buducnosti este viac

canon 24-105 f4 L USM je pre mna idealna volba na univerzalne sklo ked nechcem brat z nejakeho dovodu pevnaky... skusal som 24-70...a chyba mi trosku dlzka

ale spodnu hranicu chcem zachovat... cize 24-105 bude ideal
70-200 je do buducna tiez v hladaciku....f4 verzia ide na bazari za velmi dobre ceny
workshop je otazkou financii....a tento rok ich mam v plane zopar stihnut

pretoze 180€-250€ za worshop je hodne a naskor na to musim nasetrit

fotky co su na fb... su prierezom toho co som zatial nafotil..a ako sa to postupne menilo...
urcite tam je par fotiek kde je to fotene bleskom napriamo na ksich....nasledne par fotiek externym bleskom..s tvrdymi tienmi...potom bleskom o stenu..co stale nebolo ono....dalej su tam aj fotky cez difuzny dazdnik..atd...tie fotky co tam su maju vela chyb..ale prave to ze som ich tam dal.....sposobilo to ze mi jeden clovek napisal.. nebliskaj napriamo... odraz to od steny...dalsi clovek... skus to
svetlo viac rozptylit....atd...atd...