Lokalizácia
Formulár sa odosiela
cim fotite?
canon 29% [ 296 ]
pentax 4% [ 39 ]
nikon 23% [ 239 ]
panasonic 9% [ 96 ]
sony 11% [ 111 ]
olympus 13% [ 137 ]
samsung 4% [ 40 ]
minolta 1% [ 9 ]
fuji 6% [ 60 ]
Celkový počet hlasov : 1027
Ak to má byť univerzálne sklo, tak je to jasné. Mylne som si myslel, že riešiš portrétne sklo. :)
V tom poslednom odstavci si presne vystihol to, čo som sa ti snažil naznačiť - aby si nečakal, kým ti niekto napíše, čo je zlé, ale aby si sa sám začal učiť a vzdelávať ako fotografovať, používať svetlo, riešiť kompozíciu, a pod. Je to omnoho efektívnejšie a viac ti to dá ako metóda pokus-omyl a "však mi niekto povie/napíše ...".
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 21:05:23
00
Aby som len nepísal ... :)

Prílohy:

D7K_7919 copy.jpg
D7K_7919 copy.jpg 26.67 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

D7K_8093 copy.jpg
D7K_8093 copy.jpg 34.64 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

D7K_8374 copy.jpg
D7K_8374 copy.jpg 29.09 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.01.2015 - 21:12:39
012
Myslim, ze si to s tym zmensovanim a kompresiou "trochu" prehnal. V tejto teme je IMHO akceptovatelna velkost suboru aj 1MB.
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 21:40:20
00
Ak to má byť univerzálne sklo, tak je to jasné. Mylne som si myslel, že riešiš portrétne sklo. :)
V tom poslednom odstavci si presne vystihol to, čo som sa ti snažil naznačiť - aby si nečakal, kým ti niekto napíše, čo je zlé, ale aby si sa sám začal učiť a vzdelávať ako fotografovať, používať svetlo, riešiť kompozíciu, a pod. Je to omnoho efektívnejšie a viac ti to dá ako metóda pokus-omyl a "však mi niekto povie/napíše ...".

aby som uz dalej nehral na nervy "zasieranim" temy.. odpisem ti do spravy :)

50mm pouzivam na celopostavovky... popripade na portret ak som v mensich priestoroch..
90mm mam ako hlavny portretny objektiv...a kedze je to macro objektiv tak aj na macro :)
jasne ze 70-200 by som chcel kupit.. aj na portrety v exteriery je super...aj na sport..lenze financie nepustia....
takze najskor radsej univerzalne sklo so super kresbou...a zopar workshopov...a potom az teleobjektiv :)

jasne ze pri kazdom foteni sa so svetlami hram.. ci uz su za dazdnikmi zablesky alebo len externe blesky... skusam ich posuvat...menit uhol svietenia atd.. tak isto sa pokusam hrat s odrazkou 5 v 1...

a aj sam si viem napriklad povedat co sa mi ze absolutne nepaci.... lenze potom zostanu fotky..ktore uz su podla mna ok... a tie ked postnem.tak potom tie reakcie ostatnych.. mi povedia ze ktore z tych uz mnou vybratych fotiek su dobre popripade co zmenit... :)
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 22:07:13
00
ak sa vam zazda ze to sem nepatri staci napisat.....a zmazem to nech niekto zase nenapise ze si privlastnujem tuto temu...

a teraz k veci... co poviete na upravu? :$
Dnes mi volal jeden pan, zrejme starší ako som ja. Zaujimal sa o monochromatiku upravu. Tak sa rozhovoril, že som sa dozvedel, že ano, fotograf je vtedy fotograf, ak len malo, alebo vobec nedoťahuje fotku v PC. Tak ma napadlo, že toto je to spravne - Julo Kotus: http://www.julokotus.com/portfolio/dokumentarna-fotografia/salas
Všetko je to o svetle a potom su ine nedostatky uplne "neviditelne".
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 22:18:29
02
tak toto mi sedi asi najviac, ja neviem a aj ked by som vedel upravovat foto v pc, tak to nechcem upravit :)
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 23:17:16
00
toto je pan fotograf !!!
( bez watermark photography ;) )
Zobraziť komentár 09.01.2015 - 23:19:42
00
Lenze ked nemam profi fotak s perfektnym dynamickym rozsahom a detailmi, tak do toho musim stuchnut v LR. To mi nikto nevykeca, ze nie.
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 01:06:16
03
presne tak... a btw.. chlapik foti na nikon...a nikony maju celkovo lepsi dynamicky rozsah....

hentakuto fotku mi na cip eos 40D nevypluje ani kebyze ho ma Hudiny v rukach
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 01:13:00
00
Ty už konečne pochop, že ti tu primárne nehovoríme o technike ale o kompozícii a o akomsi oku fotografa ktorý keď cvakne trebárs všedný deň na ulici tak to nie je len fotka ulice. A to je to čo ty nemáš vôbec a čím skôr sa tým začneš zaoberať tak tým skôr sa prestaneš strapňovať ako Michal Petrovic photography. Kompozícia sa dá naučiť no to oko skutočného fotografa musíš mať aj v sebe. Sa nepozeraj cez hľadáčik len cez megapixle, clony, uzávierky a rozsah objektívu.
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 10:31:25
04
Ja som si toto uvedomil uz davnejsie. Fotograf nikdy nebudem lebo nemam cit na zaber. Ako pises, clovek uz musi mat nieco v sebe.
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 10:42:08
01
Čo sem tam hodíš fotky tak poniektoré majú niečo do seba tak to s tebou až také zlé nebude. :)
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 10:48:01
03
nedá mi zareagovať : IMHO low-end zrkadlovky sú na to aby si z nich vyoftil tolko obrázkov koľko uzávierka vydrží, aby sa človek naučil hlavne kompozíciu. je jedno či fotí v Auto,alebo P mode alebo v predvolených nastaveniach. poznám ľudí ktorý vedia cvaknúť foto mobilom, že iní len slintajú. potom k tou postproccesingu z dobrého základu sa dá vytvoriť skvelá foto. ale z biednej fotky ani photoshop 10.1 na druhú, lepšiu nespraví.

žijeme v dobe kde máš zrkadlovku = si fotograf, resp SIZE DOES MATTERS. ako vlastník zrkadlovky to poznám. a nie je mi to príjemné, že všade kde som pozvaný(rodinné oslavy...) , vždy je tam dodatok. vezmi ten tvoj super foták pofotíš nás. pritom sa ako fotograf necítim a najradšej fotím prírodu a krajiny.

k tomu postprocessingu buď to spraví foták za vás (fotenie do jpeg) alebo si to spravíte sami(RAW). za filmových čias to vzeralo asi nejako Takto základom je správna kompozícia a ostrá foto tam kde má byť.

osobne som fanúšikom fotiek Adama Lernera, Jareda Polina, von Wonga, Karla Taylora... ale každý jeden z nich Vám povie že treba stále fotiť a fotograf sa z vás cez noc nestane. ale musí tam byť postupný rast. odfotenia 5ligy u vás v dedine až pofotenie ligy majstrov. respektíve vyfotiť 200 portretoviek na cvično zdarma a až potom keď už viem presne čo robím, možno si stým aj zarobiť.

bohužiaľ v ľudia majú predstavu že keď si za niečo zaplatím tak to bude kvalitné. aj v prípade fotografii. ale nie vždy je to tak. a po fotení zistíte že takú istú fotku vám odoftí aj váš známy na kompakte.

a aby som nebol len off. tak prajem všetkým krásny deň a dobrú chuť k obedu, a veľa krásnych fotografii.

Prílohy:

IMG_0243.jpg
IMG_0243.jpg 328.78 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.01.2015 - 11:56:39
06
Toto je inac bezne ked poposielam ludom fotky - Mas super fotak :D
Zobraziť komentár 10.01.2015 - 12:13:26
01
pridam fotku, :-)

Prílohy:

street.jpg
street.jpg 93.32 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down