Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak toto je fakt sila
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 09:43:54
00
Vlad01 mal určite svoje dôvody, prečo ich kupoval znova, ale ja by som si ich išiel "kúpiť" aj s policajtmi. Dúfam, že toho "predávajúceho" Vlad01 neskôr udal.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 09:47:57
00
vlad01 - Ukradnuté Cannondaly
27.08.2007 10:02

Takže, nechcem sa ospravedlňovať za to čo som urobil lebo by som to za daných okolností urobil znova, ale nechcem, aby som tu vyzeral ako prachatý manták, ktorý podporuje zlodejov. Takže:
ad moji kamaráti a ich podiel na krádeži - neviem nikomu z tých, s kým som prišiel do styku relevantne preukázať akýkoľvek podiel na danej krádeži. Je celkom možné, že svoj podiel dostali, najviac však podľa mňa dostal prvý priekupník v reťazi, ktorý tie biky kúpil od zlodejov. Toho však nepoznám, a moji kamaráti (resp. ten, na koho sa odvolal mne volajúci) ho nedokázal identifikovať, a ja mu verím. Preto, z pohľadu viny myslím, že najviac (popri mojej za "nedostatočné zabezpečenie") vinným je zlodej a priekupník č.1. U zlodeja som si viac menej istý, kto to bol, a porátam sa s ním svojím spôsobom. U priekupníka som si istý neni, ale v pátraní pokračujem.
2. Cena - áno, 60k je dosť, a nie som šťastný, že som ich musel zaplatiť. Alernatívou bolo buď prísť s policajtami, alebo neprísť vôbec.

27.08.2007 10:09

Teraz rozvediem obe tieto alternatívy:
Prísť s policajtami: mohol som s tým, že pravdepodobne by tie biky zaistili, ja by som ich po nejakom čase (po určení, či sa jedná o tie ukradnuté, po zaistení stôp) dostal späť. Zároveň však, by som mal značnú istotu, že ak by sa niečo podobné zopakovalo v budúcnosti (a je jedno, či by to boli tie isté biky, alebo auto, alebo čokoľvek iné), musel by som sa spoľahnúť len a výlučne na konanie polície, keďže moja dôveryhodnosť by v "kuloároch" bola nulová, a nik by nebol ochotný mi pomôcť. A keďže otvorene priznávam, že polícii neverím, resp. si myslím, že väčšinou riešia problémy tou najľahšou, nie však najlepšou cestou, túto alternatívu nezvolím vedome.
Neprísť vôbec, resp. nereagovať na ponuku - mohol som ušetriť 60k, nemal by som však na čom jazdiť, a pravdepodobne by som v obchode vydal 2-3x toľko za nový bike, plus náklady na jeho úpravy.
Potom tam bola ešte varianta prísť so svalovcami, a biky odniesť násilím.

27.08.2007 10:18

Tu by som sa však vystavoval riziku bitky s možnosťou bitky so zbraňami (relatívne vysokou, vzhľadom na lokalitu, kde biky boli a na to, že som nevedel o koho sa jedná). ďalej náseldnej odplaty buď na majetku alebo na rodine, a tiež následkov ako v prípade alternatívy s policajtami. Uvedomujem si, že moje argumenty mnohým môžu pripadať ako ospravedlňovanie si vlastnej chyby, ale ako som už napísal na začiatku, za daných okolností by som to pravdepodobne urobil znova, lebo aj teraz, keď si celú udalosť premietam odznova, myslím, že som volil cestu najmenších možných strát.
Argument, že podporujem zlodejov mi príde nemiestny, lebo moje biky som kúpil plne legálne a aj v prípade nových by som tak činil zas. A keď (píšem zámerne keď, nie ak, lebo verím že sa dopátram) zistím totožnosť priekupníka, vybavím to rovnako ako so zlodejom.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:07:56
00
Ja osobne by som to riešil tou úplne poslednou alternatívou. Zdvihnem telefón, zavolám kamarátom, dám im jedného Štefánika a ide sa. Zlodej by už potom ani mlieko z chladničky neukradol a ja by som ušetril 55papierov.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:21:11
00
neviem, nechapem a mozno ani nechcem pochopit! :(
OTAZKA :nechcem nikoho urazat ( boze chran ) ale mali te tie biky kupene legalnou cestou, tz mali ste od nich doklady o kupe? ak ste odpovedali ANO, tak voooobec nechapem ako clovek moze este vysolit dalsich 60 litrov za to aby ich dostal naspat, ked si ide osobne pre ne...tz nedonesie mu ich spat nejaky sprostredkovatel. Proste u mna 60 papierov nie je suma ktora je zanedbatelna a ohanat sa tym kolko by som dal za nove je irelevantne! ked su tie biky moje, tak su moje...pridem "nakupovat" spolu s policajtami, mam to zadarmo! a neboj sa ako by sa vsetkym v retazci rozuzlili jazyky! V tomto pripade ste iba opat podporili corkarov!!! Nieco tu v tomto pribelu nesedi...skor by som povedal ze pekne smrdi. A s tym ze sa s corkarmi poratas je skor na smiech...alebo na plac?!

a ete nieco nechapem, citujem : "Argument, že podporujem zlodejov mi príde nemiestny, lebo moje biky som kúpil plne legálne a aj v prípade nových by som tak činil zas. A keď (píšem zámerne keď, nie ak, lebo verím že sa dopátram) zistím totožnosť priekupníka, vybavím to rovnako ako so zlodejom." ...pises tu ako si to vybavis so zlodejom a ako si to vybavis s priekupnikom...a kusok nad tym pises ze by si sa bal odplaty na rodine a podobne...tak toto mi uz vobec nesedi...
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:23:10
00
Vysporiadavat sa po svojom s neznamou organizovanou skupinou je nelogicke a velmi riskantne. Cintoriny su iste takych ludi plne. Podla mna je najlepsia mozna cesta toto riesit cez policiu, korektne. Tak isto, ak kupim bike v cene 200 000Sk, tak skusim najst poistovnu,ktora mi ho poisti a ak taku nenajdem, co je dost pravdepodobne bike neneham niekde v garazi... AK by som si bol isty, kto to urobil, urcite by som tlacil policiu do toho, aby si tychto ludi preklepla ako sa len da...
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:41:03
00
matt: súhlas

Tým, že kúpil ukradnuté biky vlastne sám spáchal trestný čin podielnictva podľa § 231 Trestného zákona. Znova kúpené ukradnuté biky vôbec nie sú legálne kúpené. Keby tam šiel s policajtmi a preukázal by svoje vlastníctvo (napr. dokladom o kúpe spolu s výrobným číslom), potom by policajti tie biky zhabali a vydali by ich oprávnenému majiteľovi hneď. A kvázi predávajúci by nezmohli vôbec nič (napr. tvrdením, že oni za ne tiež zaplatili).

cit. keďže moja dôveryhodnosť by v "kuloároch" bola nulová - sral by som na také kuloáre a kamarátov. Teraz vedia, že ak mu ich ukradnú znova, chlapec si ich príde do tretice znova kúpiť.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:42:37
00
tak toto je ine peklo. keby som vedel kde je moj bike prijdem s posadkou a vymrdam im z hlavy mozog aj s informaciou ze kto to zobral! ziadnych 60 neprichadza do uvahy ani fizli..

urcite nejd eo organizovane skupiny, to len magor moze kradnut a predavat 30km od seba, organizovane skupiny kradnu masovo na sutaziach a predavaju v inych krajinach.... aspon pokial mam informacie.

Naposledy upravil tomufic dňa 27.08.2007 - 10:53:12, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:50:37
00
myslim, ze niektore nazory su tu dost extremne..
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 10:52:12
00
to cumim :shock: plny suhlas s Mattom,policia a tento stat je tu pre nas a presne pre tieto pripady a dokial si to MY vsetci neuvedomime,bude tento system nadalej prehnity :evil: Takyto bike by ma uz moc netesil z vedomim,ze som podporil zlodejov a vseobecny strach o majetok vsetkych co sa o tomto dozvedeli,pretoze Ti pani zlodeji prave zistili,ze to funguje a ze sa na tom da slusne zarobit :!: :!: :!:
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 11:24:44
00
myslim, ze niektore nazory su tu dost extremne..

ja si myslim ze extremne je ze niekto dojde k tebe domov a zobere ti to co milujes, na co si si zarobil a tak ti nielen zoberie tu vec ale ukradne ti aj tvoje sukromie a mas strach pred okolitym svetom..

druha extremna vec je ze su v tom aj vzdy tvoji "kamarati".

mne takto vykradli 2x garaz a veci v hodnote niekolko sto tisic. bohuzial som ich nevypatral.

co s atyka policajtov, tiez s ami stalo ze mi ukradli nejake mensie veci pri lupeznom prepadnuti, a povedali ze som si to vymyslel a ze som to predal na drogy, odvtedy mam k tomuto sposobu riesenia odpor.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 11:27:23
00
hehe najprv som si myslel ze ako to mudro poriesil ze za 60 ma spat biky v uplne inej hodnote a ze silou zobrate by sa mu mohlo vypomstit (majetok, rodina, jeho zdravie, atd). ale po tom co som precital mattov post.. hmm..
ale ak je majitel uplne cisty tak zasa nesuhlasim s tym ze podporil corkarov. ano dal im zarobit a ano maju podnet zasa kradnut ale tu islo o jeho vec tak by som to nebral takto.
a tiez co pisal Senorexp2000 je uplne pravda. divim sa fakt ze to neslo cez policiu - ved skoda 200t by uz mohla byt na nejaky seriozny trest pre ktory by sa mohla skupina zradit. ved papiere musel mat aby mohol kradez nahlasit.

inak sa mi zda divne ze take biky ostali na SVK po kradezi (ked je jasne ze sa to info rozsiri ihned). a tiez je divne ze ostali vobec tak blizko a ze ich niekto HNED predaval (ze nepockal pol roka alebo podobne v tichu). a ze sa dostalo avizo k majitelovi - pomaly to vyzera ako "unos s pozadovanim vykupneho".
by ma zaujimalo preco zlodeji takto postupovali :)
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 13:22:17
00
...ale tu islo o jeho vec tak by som to nebral takto....

MuF nabuduce to uplne v pohode moze byt Tvoj alebo hocikoho z nas bike...
Chyba tu ten clanok-poistovanie samotnych bikov,potom by pri vymahani tlacily viac poistovne na Policiu a bralo by sa to serioznejsie,nielen "len bicykel".
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 13:55:08
00
Ani ja v tomto state policii neverim, ale ak by som vedel, kde je moj ukradnuty majetok, urcite by som sa pre neho nevybral s peniazmi ale s policajtmi.
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 14:36:41
00
...ale tu islo o jeho vec tak by som to nebral takto....

MuF nabuduce to uplne v pohode moze byt Tvoj alebo hocikoho z nas bike...

to som myslel ako "jemu patriaca hnutelnost" nie ako "jeho problem"

aha alebo si to myslel dako inak :)
Zobraziť komentár 27.08.2007 - 14:37:36
00
keyboard_arrow_up