Kategórie
Bike-techBicykle CUBE - skúsenosti # MTB # výber bicykla # recenzie # skúsenosti # diskusia # technické otázky # kvalita # cube
Výpredaj GHOST Lector Base 29 bicykel, svetlosivá/matná čierna
od 2 199 €
MOC 2 799 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
Akcia GHOST LANAO Universal 27.5 dámsky bicykel, pearl mint/metallic azure matt
od 749 €
MOC 899 €
Výpredaj -16% GHOST LECTOR FS LC Essential 29 bicykel, petrol blue/ocean blue
od 3 099 €
-16%
MOC 4 549 €
Novinka -29% Rock Machine Whizz FS II 50 29/27.5 bicykel, matte deep ocean blue
od 2 099,90 €
-29%
MOC 3 099 €
Akcia Novinka Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, matte deep ocean blue
od 4 749 €
MOC 5 499 €
Novinka -14% Rock Machine Whizz FS II 90 AXS 29/27.5 bicykel, matte deep ocean blue
4 399 €
-14%
MOC 5 699 €
Výpredaj -20% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
3 599 €
-20%
MOC 5 299 €
Výpredaj savings GHOST Riot Trail Essential 29 bicykel, black/black
2 249 €
savings
MOC 3 299 €
-11% Transition Smuggler CB GX 29 bicykel, mechanical espresso
3 999 €
-11%
MOC 6 699 €
-30% Rocky Mountain Instinct Carbon 50 Tour C1 29 bicykel, modrá/oranžová
4 299 €
-30%
MOC 6 100 €
Primarne ma hneva, ze nekomunikuju (ten ci to opravoval, teda asi Cube) aj ked so ich k tomu nabadal.
Tak sa skusim popytat verejne ja, na bike-fore a asi aj na mtb-news.
Pouzitelnych bikov podla mojich kriterii vyberu je ako safranu a za rozumnu cenu v podstate ziadny.
Predchadzajuci AMS 26" som pouzival 4 roky a ram je stale ako zaloha v dobrom stave. Budem ho musiet spojazdnit, asi sa bude tuto sezonu hodit...
Vzdy sa da vybrat resp min poskladat bike. Cím je clovek bikovo starsi tým je narocnejsi na nový bicykel a aj penazi ho to viac stojí. Mne dost pomohol ten bajkfest v kalnici kde som mohol poriadne potestovat bicykle. Napr taky lappiere zesty....
Akú máš požiadavku na dĺžku sedlovej trubky?
Ak by stacilo 53cm o jednej zaujmavej ponuke viem, ale v globale otazka noveho biku nie je az taka aktualna. Budem jazdit a vo zvysenej miere monitorovat ten opraveny AMS 29", ta chyba by sa nemala prejavit nejakym nahlym zlyhanim, ze by som ostal niekde hlboko v lese, alebo nebodaj sa kvoli tomu vysekal. Zaloznu 26" AMS a aj dalsi full zimak mam, ak bude treba.
Do buducna uvidim co dalej. Horst-link patent vyprsal, taiwan zacal robit zaujmave modely (Rockmachine Blizzard), mozno aj ceske RB sa trosku posunie vpred. Ty su v porovnani s vacsinou, co kazdy rok vyraba novinky len aby nieco nove bolo (idealne nestandardne) presne opacny extrem - uplne zaspaty.
Ram AMS 29 maju aktualne na b-d za 250Euro, minuly rok vypredavali 26" za 200Euro, pri tej cene sa da uvazovat aj nad tym, ze po kupe noveho sa doladia detaily
Ono aj ten terajsi stal len 370Euro a dal by sa upravit, ale upravovat ho principialne nebudem, lebo snad nebol lacny preto, ze je to nefunkcny shit
Ale pocit cloveka, ktory si kupi AMSko za tisicky Eur, nema zalozny full a potom z 2 sezon 5 mesiacov nejazdi, lebo vychytal vsetky 3 problemy, co ten ram ma, musi byt na nezaplatenie.
http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?p=18525512#p18525512
predpokladam, ze problemy boli: 1. klasika prasknuta zadna stavba, 2. ten moj prasknuty srob a 3. chutovka , ze ked sa dali ine kluky ako boli original (Shimano XT) tak buchali do zadnej stavby pri lozisku na lavej strane.
(inak zaujmave, ze jemu ten ram vymenil 2krat - pri problemoch 1. aj 2.)
ked tak citam same kladne veci na canyon, tak sa mi zda celkom fajn aj tento Yellowstone AL 4.9 :
http://www.canyon.com/sk/mountainbikes/bike.html?b=3601
ci kupovat ojazdeny vyssiu radu:
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/220030/canyon-al-89-2013-l.html
alebo fuglovicu za zhruba rovnaku cenu je pre mna dilema
hlavne by ma zaujimalo aky je rozdiel v tych vidlach : RockShox XC 30 Solo Air a RockShox SID RL 15 tapered... dik za vysvetlenie
A ako pises, je to predsalen vyssia rada. Zaruku na ram maju myslim 6 rokov, takze pri oboch si na tom rovnako, spotrebny material predsa nebudes riesit cez vyrobcu. Plus si prirataj cca 50 eur postovne, co sa tyka toho noveho a si na cene 750 eur, co si myslim ze by si sa s panom na bazari dohodol.
K tapered alebo nie nech sa vyjadria ostatni
post775466.html#p775466
xc-am-en-bicykle/kupa-bazarovky-t33201-15.html
co by mi ani nevadilo, ale je tam jeden zaujimavy prispevok ohladne tych reklamacii :
"kupovat jazdeny canyon je nevyhodne, kedze reklamacna politika canyonu je, ze zaruka je neprenosna, cize ak sa nieco stane tak to sam nevyriesis, ale musis kontaktovat majitela, ktoreho maju oni v databaze, ak to bude takto ze to mali 2-3 ludia tak bye bye zaruka to uz nevybehas, cize to strasne znizuje cenu pouzitych canyonov"
ta reklamacia sa vztahuje zrejme iba na ram, kedze bajk aj tak ma uz 2 roky, to by mohlo byt logicke... takze keby som zlomil ram tak ho zrejme nevyreklamujem... aka je realna hodnota toho ramu?, aby som vedel kolko by som bol v pripadnej strate?
Nejake lacnejsie ramy od cube/radon najdes napriklad na bike-discount.
http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/reaction/cube-reaction-gtc-sl-275-greennorange-2015/
http://norasports.at/bike/mountainbikes/fully-mtb/cube-ams-100-super-hpc-sl-29-teamline-2014.html
no po predchadzajucich prispevkoch mam zmiesane pocity ked sa tu dost diskutovalo o kvalite ohladom Cube bikov