Lokalizácia
Formulár sa odosiela
daj link na ten anglicky text
BBC nestreamuje mimo UK svoj archiv, rozbiehali ale nejaku appku za poplatok na to pre zapadnu europu...
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 14:53:16
01
a ked ten najnovsi TopGear mam nastreamovany priamo z britskej TV a spravene mkv,a poslem to dalej,som pirat? :D :D :D pekna kravina

Otazka licencnych prav je , to su dnes pekne kalne vody. Za prve, vsetky zabavacske spolocnosti (citaj nahravacie studia, TV atd.) potrebuju max. ryzovat. Takze z toho vychadzaj. V podstate cokolvek, co nie je hmotne podlieha nejakym licencnych pravam a obvykle ti, ktori nieco vytvoria si narokuju pravo riadit sposob, akym sa s tym nalozi. Teda obmedzit, zakazat, atd. nahravanie, kopirovanie, pozeranie, cokolvek.
Realita je taka, ze ty ako divak TV mas akurat tak pravo pozerat TV. Nemas (ak nie je povolene) pravo si nahravat , toboz upravovat a niekam dalej sirit. Tyka sa to aj software a dalsich veci.
Obvykle miera toho, ako daleko ochrana dusevnych prav siaha je dana schopnost to realne obmedzit, okontrolovat a sankcionovat. Stretol som sa aj s tym, ze dokonca niektori povazuju za narusenie autorskych prav , ak si prezeras WWW stranku skrze adblock, ktory filtruje reklamy. Ak si dostatocne silna lobby vydupe co potrebuje, bude sa sankcionovat aj sposob utierania zadku.
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 14:58:37
00
este raz a jasne,nas zakon nehovori nic o poskytnuti nahrateho streamu inému cloveku
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 14:59:05
00
ja si pamatam este za starych casov, ze spravenie si kopie pre vlastne potreby nie je problem, ale to moze byt z kategorie jedna babka povedala druhej, v zakonoch o tomto sa vobec nevyznam ...

Donedavna platilo, ze si mohol vlastnit pre vlastnu potrebu kopiu. Na tom staval napr. server uloz.to
Zakon nehovoril o nutnosti vlastnit original. Takze pokial si to nesiril dalej, bolo to v pohode.
Od minuleho roku (datum presne neviem) sa v SR zmenil autorsky zakon podla EU poziadaviek a uz to neplati.
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:00:49
01
este raz a jasne,nas zakon nehovori nic o poskytnuti nahrateho streamu inému cloveku

"Kópie diela, alebo rozmnoženiny diela sú predmetom Autorského zákona"

Preber si to ako chces. Ja tu nehodnotim akt nahratia a poskytnutia streamu, o mnohych veciach si myslim svoje, len som Ta chcel upozornit, ze napriek tomu, ze sa nad tym smejes, realita je ina. Takze ak by si nahodou planovat prevadzkovat web, kde budes stremovat TV vysielanie orezane o reklamu, nebude dlho trvat a klepnu ta po prstoch. Ostatne, uz zopar pripadov takych bolo :)
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:08:14
01

omfg ty mas 5 rokov alebo co ???
Zakon jasne hovori ze nesmies sirit diela bez suhlasu vlastnika autorskych prav.

(2) Autor má právo udeľovať súhlas na každé použitie diela, najmä na

a) vyhotovenie rozmnoženiny diela,
b) verejné rozširovanie originálu diela alebo jeho rozmnoženiny predajom alebo inou formou prevodu vlastníckeho práva,
c) verejné rozširovanie originálu diela alebo jeho rozmnoženiny nájmom alebo vypožičaním,
d) spracovanie, preklad a adaptáciu diela,
e) zaradenie diela do súborného diela,
f) verejné vystavenie diela,
g) verejné vykonanie diela,
h) verejný prenos diela.

(3) Práva podľa odsekov 1 a 2 udelením súhlasu autora podľa odseku 2 nezanikajú; autor je len povinný strpieť použitie diela inou osobou v rozsahu udeleného súhlasu.

(4) Iná osoba môže bez súhlasu autora použiť dielo len v prípadoch ustanovených týmto zákonom.

prestuduj si pripady ktore zakon upravuje. Ziaden z nich sa nevztahuje na sirenie "tvojich" nahravok, takze taketo sirenie je porusovanim autorskeho zakona.
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:12:59
02
aby si sa ***** naschval som si to kukol tu a po anglicky :P za link dakujem jednemu clenovy fora :) http://www.topgear4fan.cz/

Jej ako si sa sám priradil, a čo keď som myslel MP,

Prílohy:

military-police.jpg
military-police.jpg 131.67 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:42:24
01
srsen prosim ta... urcite si myslel military police -_- to ti urcite niekto uveri....
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:53:29
00
to je hrozne co ti mladi dnes ocuvaju, sak to si ani nemozu zabeekat pri vatre.
http://news.djcity.com/2015/01/watch-skrillexs-winter-x-games-performance.html
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 15:54:14
00
no ti co to pocuvaju by sa moc k vatre nemali priblizovat, este by sa tie ich toluenove vypary chytili od ohna...
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 16:03:58
01
...

Kindle ma tiez pekne vyriesene parovanie. Hociaky dokument(doc,txt,mobi,epub) si poslem na email(moj amazon ucet) a do 10sekund mam dokument v spravnom formate v citacke.
Osobne by som volil kindle. Maju vychytanu kontrukciu, aj ergonomiu. Pri kupe rovno z amazonu maju super servis. Kamos sa pytal na moznost pozarucnej vymeny displeja ktory si praskol svojou vinou. Povedali nech ho posle na reklamaciu. Poslali mu novy kindle zadarmo.
Nebal by som sa ani reklamy, ta sa zobrazuje iba vo vypnutom stave, pripadne ked si v menu citacky. Pri citani textu knih sa ti reklama nikdy a nikde nezobrazi. Ak by si velmi chcel tak sa to da cracknut a reklama odstranit, ale nepotreboval som to(a to reklamu priam nenavidim).
Niekomu moze vadit absencia manualnych gombikov na niektorych(ak nie vsetkych) kindle.
Podsvietenie na novych kindle citackach je uplne super(ostatne som osobne nevidel).
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 16:37:10
00
PhilJ no zda sa mi,ze tomu nechapes
ty mi citujes SVK zakon,ze,vsetky prichodzie veci zo zahranicia s tym nemaju suvis,nikto Ti nedokaze,ze to bolo zhotovene na SVK,takze len taka mala trhlinka v zakone,navyse posledny odsek je takisto trhlina,vsetky tieto blaboly ohladne kopii su nanic,lebo prezumpcia neviny vyvodzuje voci zhotovovatelovi kopii vyhodu: nehovorim,ze to nie je piratstvo, tych pripadov v CZ bolo dost,ohladne piratstva: uz vidim,ako UK na Teba dava trestne oznamenie za to,ze si robis kopiu zo satelitu :rofl: na to by som sa mile rad pozrel
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 18:00:40
00
Take zatial len v USA robia :) .. alebo na zaklade IP posle RIA dopisa 70rocnej babicke, ktorej vnucka stiahla mp3 :lol:
Co sa tyka zakonov, viem co mas na mysli, zatial sa smejes, ale dlho nebudes. Speje to k tomu, co obcas citame o USA. Uz teraz mozes mat problem pri vycestovani do USA, ked ti najdu v mobile mp3 :) A ked chcu najdu hocico :lol: .. spoliehat sa na prezumciu neviny je v dnesnej dobe velmi naivne. Zalezi na tom, o co ide. Ak o vela, ziadne neexistuje :) Z mojho pohladu nahravat si stream z TV je ok. U niektorych jedincov je zase ok pouzivat nelegalnu licenciu na Photoshop :)
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 18:16:10
00
v uk provider obmedzuje rychlost ak tvoja trafic je vyuizvana na torrent alebo stahovanie potencionalne zakazaneho obsahu
jasne to sa sa riesit ale aby sisi nemyslel ze uk nic neriesi
riesi, a bude uz len horsie
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 18:22:55
00
PhilJ no zda sa mi,ze tomu nechapes
ty mi citujes SVK zakon,ze,vsetky prichodzie veci zo zahranicia s tym nemaju suvis,nikto Ti nedokaze,ze to bolo zhotovene na SVK,takze len taka mala trhlinka v zakone,navyse posledny odsek je takisto trhlina,vsetky tieto blaboly ohladne kopii su nanic,lebo prezumpcia neviny vyvodzuje voci zhotovovatelovi kopii vyhodu: nehovorim,ze to nie je piratstvo, tych pripadov v CZ bolo dost,ohladne piratstva: uz vidim,ako UK na Teba dava trestne oznamenie za to,ze si robis kopiu zo satelitu :rofl: na to by som sa mile rad pozrel

Radsej sa na tuto temu nevyjadruj, lebo fakt pises strasne *****, nehnevaj sa. To ze autor nejakeho diela je v zahranici neznamena, ze ty mozes jeho veci na Slovensku kradnut a sirit. Si neskutocne naivny, pozor aby si raz nedopadol ako tento:
http://www.dsl.sk/article.php?article=14750

Český mladík obvinený a usvedčený zo zdieľania nelegálne šírených audiovizuálnych diel iba vo forme ich vkladania z iných stránok do svojej webovej stránky je podľa rozhodnutia českých súdov definitívne vinný, keď jeho sťažnosť odmietol aj Ústavný súd ČR.

Česká polícia na začiatku roka 2011 vtedy 17-ročného mladíka obvinila z porušovania autorského zákona prevádzkou stránky cinemaworld.biz, na ktorej umožňoval sledovanie filmov a seriálov z iných stránok najmä vkladaním kódov flashových prehrávačov z rozličných stránok pre zdieľanie videa.

Filmy a videá nelegálne sprístupňovali na stránkach pre zdieľanie videa zrejme iné osoby, samotnému mladíkovi nebolo preukázané a ani preukazované, že by tieto diela sám aj na dané služby nahrával.
Zobraziť komentár 27.01.2015 - 18:26:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up