Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Trener Peter Zanicky ponukol interview s asi najvacsim talentom nasej cyklistiky momentalne - Petrom Saganom. Ak ste aspon zbezne citalo bleskovky tento rok, urcite ste si vsimli podiove a 'tesne podpodiove' umiestnenia na velkych akciach, ktore Peter tento rok dosiahol.

Ak mate nejake otazky, ktore by ste sa chceli Petra spytat, sem s nimi...
Zobraziť komentár 24.08.2007 - 11:13:53
00
Tomáš blahoželám, že sa ti to podarilo... Jediný slovenský športový denník si ani nevšimol, že nejaký Sagan skončil štvrtý na majstrákoch sveta. Asi je to na Slovensku úplne normálne, každý druhý deň stojí niekto zo Slovenska na majstrákoch sveta na pódiu, takže umiestnenie tesne pod pódiom nie je vôbec zaujímavé.
Moja otázka:
Kontaktoval ťa niekto zo slovenských športových novinárov? Ak áno, kto a z ktorého média?
Zobraziť komentár 24.08.2007 - 19:58:00
00
Nuz, az tak moja zasluha to nie je, aktivne ma kontaktoval jeho trener... Co sa tyka vsimavosti medii - zjavne ked to nema v hlavicke futbal / hokej / tenis, tak to velku pozornost nelaka. Je to skoda...

Co sa tyka otazok, kludne sa pytajte, co vas napadne. Samozrejme to prejde filtrom (mnou, potom Petrom Zanickym), ale vselico moze ludi zaujimat. Ak sa tu toho moc neobjavi, ja nieco vymyslim, ale vela veci ma urcite nenapadne...

Mozno take oblasti: trening, bike, sponzori, rodinne zazemie, uspechy... Co vas napadne
Zobraziť komentár 24.08.2007 - 20:57:39
00
Ja by som sa ho určite opýtal určite na otázky spojené stréningom, teda ak to nieje "tajné" :
Napr.:
- Koľko km cca ročne najazdí, či preferuje tréning na horáku v teréne, alebo na cesťáku?
- Či sa počas tréningu snaží dodržovať určité hranice tepovej frekvencie?
- Či preferuje aj iné druhy tréningu a aké? (napr. beh,plávanie,bežky...)
- Kolko dní v týždni trénuje na biku kolko dní sa venuje inemu spôsobu tréningu a kolko regeneruje?
- Či má upravenú stravu?
...

A možno aj otázky z iné súdiku :
- Čo považuje za svoj najvacsi uspech?
- Ako sa mu dari slučit sport a skolu?
- Co hovria na jeho sportove aktivity a ci ho podporuju v tom napr. rodicia, rodina, kamarati ....
Zobraziť komentár 24.08.2007 - 21:22:42
00
Druhá otázka:
Na Slovensku je v posledných rokoch zvykom, že dobrých cyklistov dokáže pripraviť otec, zvyčajne bývalý cyklista. Začalo to možno pred dvadsiatimi rokmi Svoradom, pokračovalo ďalšími, na konci sú Jurčo a Velitsovci. Kto na tvoj športový rast najviac vplýval - rodičia, starší brat Juraj, alebo tréner Žutko?
Zobraziť komentár 25.08.2007 - 21:56:38
00
Tretia otázka:
Tréneri zvyčajne učia svojich zverencov, aby si na začiatku roka napísali na prvú stránku tréningového denníka svoje ciele v sezóne. Ak si si aj ty dával ciele na tento rok, aké boli a boli splnené?

Štvrtá otázka:
Tento rok si na majstrákoch sveta, či už v cyklokrose alebo na ceste, skončil tesne pod pódiom, na pódium si sa dostal na Majstrovstvách Európy v XC. Tí čo skončili pred tebou, sú v kategórii juniorov väčšinou druhoročiaci. Napíšeš si pred sezónou 2008 do cieľov získanie titulu majstra sveta? Ak áno, v ktorej disciplíne?
Zobraziť komentár 25.08.2007 - 22:08:22
00

Štvrtá otázka:
Tento rok si na majstrákoch sveta, či už v cyklokrose alebo na ceste, skončil tesne pod pódiom, na pódium si sa dostal na Majstrovstvách Európy v XC. Tí čo skončili pred tebou, sú v kategórii juniorov väčšinou druhoročiaci. Napíšeš si pred sezónou 2008 do cieľov získanie titulu majstra sveta? Ak áno, v ktorej disciplíne?

Nemyslis, ze tvoje umiestnenie na ME XC je dostacujuci dovod na to aby si sa prestal venovat upadkovym disciplinam ako cesta a cyklokros, a zacal naplno makat na raste v XC? ; ))
Zobraziť komentár 25.08.2007 - 23:25:03
00
Takze som troska prekopal otazky, vzniklo z toho toto:

Kto čítal bleskovky, články a prípadne si pozeral výsledkové listiny z veľkých podujatí, nemohol si nevšimnúť Tvoje meno na zo zásady tých najvyšších pozíciach. Ale predsa, pre ľudí, ktorí ťa nepoznajú, mohol by sa predstaviť?

Akým spôsobom a kedy si sa dostal k cyklistike a k horskej cyklistike špeciálne?

Ako teraz už vrcholový cyklista musíš stráviť množstvo času tréningom. Ako to spájaš so školou, rodinou, priateľmi?

Závidíš spolužiakom množstvo voľného času, ktorý majú? Alebo ti skôr oni závidia úspechy, ktoré máš na biku? (samozrejme závidieť myslím v dobrom zmysle slova)

Keď sme pri úspechoch – ktoré sú pre teba najcennejšie? Pamätáš si na svoj prvý veľký úspech?

Späť k cyklistike. Veľa bikerov bude zaujímať spôsob tvojho tréningu. Dostať sa na elitnú úroveň väčšinou vyžaduje viac úsilia ako si veľa ľudí dokáže pripustiť. Čo si o tom myslíš? Trénuješ tvrdšie ako ostatní? Ako často a koľko trénuješ?

Na Slovensku je v posledných rokoch zvykom, že dobrých cyklistov dokáže pripraviť otec, zvyčajne bývalý cyklista. Začalo to možno pred dvadsiatimi rokmi Svoradom, pokračovalo ďalšími, na konci sú Jurčo a Velitsovci. Kto na tvoj športový rast najviac vplýval - rodičia, starší brat Juraj, alebo tréner Žutko?

Tréneri zvyčajne učia svojich zverencov, aby si na začiatku roka napísali na prvú stránku tréningového denníka svoje ciele v sezóne. Ak si si aj ty dával ciele na tento rok, aké boli a boli splnené?

Pár technických otázok k tréningu. Koľko kilometrov najazdíš za rok na ceste a koľko na horskom biku? Ktoré z nich sú pre teba príjemnejšie?
Robíš aj iné športy ako doplnok k cyklistike? Je to skôr pre uvoľnenie alebo ako tréningový doplnok?

Tvrdý tréning vyžaduje kvalitnú stravu a regeneráciu. Ako si na tom? Máš špeciálny jedálniček? Alebo je to klasické „čo chladnička dá“? Akým spôsobom regeneruješ telo?

Ak zotrváš v rozbehnutom tempe, určite máš pred sebou sľubnú profesionálnu kariéru. Rozmýšľal si o budúcnosti? Zostaneš pri cyklistike? Budeš sa viac orientovať na cestu alebo MTB?

Pri písaní slova „profesionálnu“ v predošlej otázke som sa troška pozastavil – totižto u nás športy ako cyklistika na profesionálnej úrovni určite nie sú žiadna zlatá baňa. Dosť pravdepodobne aj teraz väčšina peňazí potrebná na tréning a preteky ide zo súkromných vrecák. Pomáha ti SZC? Pomáha rodina, sponzori?

Nestáva sa denne, že sa Slovák dostane na 4.miesto na Majstrovstvách sveta. Aj napriek tomu sme si okrem agentúrnej správy v slovenských médiach toho moc neprečítali. Kontaktoval ťa niekto zo slovenských športových novinárov? Ak áno, kto a z ktorého média?

Na záver chcem popriať za všetkých návštevníkov všetko dobré a veľa úspechov. Ak máš nejaký odkaz pre bikerov, ktorý sa dočítali až sem, tu je pre neho priestor...
Zobraziť komentár 28.08.2007 - 11:59:06
00
Ja by som chcel vediet, ak sa da este zapojit do otazok, ze aka je jeho motivacia...taka ta vnutorna. ci je to vidina uspechu, alebo proste len radost z pohybu...potreba prekonat ostatnych, alebo sameho seba...Jednoducho co ho zenie do predu, ked dych pali a svaly bolia...a clovek by mal chut sa na to vsetko proste vykaslat.
Zobraziť komentár 28.08.2007 - 12:54:16
00
Ja by som chcel vediet, ak sa da este zapojit do otazok, ze aka je jeho motivacia...taka ta vnutorna. ci je to vidina uspechu, alebo proste len radost z pohybu...potreba prekonat ostatnych, alebo sameho seba...Jednoducho co ho zenie do predu, ked dych pali a svaly bolia...a clovek by mal chut sa na to vsetko proste vykaslat.

preposlal som to Petrovi Zanickemu
Zobraziť komentár 28.08.2007 - 13:07:16
00
Vo štvrtok 6. 9. dopoludnia budeme držať palce, nech je to Fort Williams bedňa, alebo hodne blízko.
Zobraziť komentár 28.08.2007 - 21:13:10
00
keyboard_arrow_up