No ono realita je taka, ze ak sa bavime o konflikte na Ukrajine, co je jedina a len velmi teoreticky mozna hrozba, tak jedine co sa moze stat je to, ze sa nasa profesionalna armada a spojenecke vojska z NATO rozlozia na vychode nasho uzemia. Bezni ludia do toho zapojeni nebudu.
A ak zajdeme do sci-fi roviny a nastala by vojna v uliciach SK miest, tak kazdy inteligentny clovek z takej zony zmizne skor nez je neskoro a pre istotu si aj zabezpeci zbran pre ochranu vlastnej rodiny.
Ja si myslím, že na to sme vstúpili do NATO. Aby nás mohlo chrániť v prípade ozbrojeného konfliktu. Ono tých hrozieb je podľa mňa viac a latentných. Teoreticky môže kombinácia konfliktu napr. medzi západom a islamistami a západom a Ruskom kľudne prerásť do niečoho, čo sa môže dotknúť aj nás. Nikdy nemôžeme vedieť čo sa v budúcnosti môže udiať. Otázka je či by NATO uplatnilo formulku o tom, že keď je napadnutý jeden tak sú napadnutí všetci. Druhá vec je, či by sa slovenskí muži v prípade, že by bolo potrebné brániť krajinu rozutekali alebo zobrali zbrane do rúk. Preto mi príde smiešne odmietnuť zobrať zbraň - keby boli ohrozené rodiny, tak neverím, že by si to nerozmysleli. Pacifista môžem byť do tej miery, pokiaľ netreba brániť svoju rodinu...