Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Potesil som sa dnes, objavil som minitrailik na trenovanie. :D To co ide z poslednej zakruty 5bojarskej pred vyustenim na asfalt - je tam ohnisko a take brvno smerujuce ludi dalej po 5bojarkskej. Za tym brvnom ide taky serpentinovy miestami trosicku korenisty chodnicek dole a vyusti tesne nad ztlou TZ ako krizuje asfalt od Snezienky. Ma to aj nejake krycie meno? :D Chvilu sa to dalo aj mne slapat od spodu, ale potom som to uz vzdal, ale kto nie je zdochliak, tak to da v pohode IMHO. Dobre na trenovanie prudkych zakrut do kopca. Z vrchu skusim snad nabuduce. :) Inak dnes bolo super, vobec nefucalo, prijemna teplota, len jemne mrholenie, konecne som vyskusal handry do dazda aj na MTB. Zlta turisticka na Peknu cestu tradicne uplne sucha, minimum ludi, parada.
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 20:16:32
02
JAHMANsvk : lesnu cestu kaslal pes, problem je makky podklad na chodnikoch po zime. Normalne v roku, ked je blato to nevadi, podklad je uz tvrdy, ale po zime ked je makky to dost skodi. Mas ist jazdit na Plesivec :P, tam je to uz davno suche a tvrde , ved preto som sa tam trepal, tu sa nedalo v lese vobec, tam sa uz skoro prasilo :)
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 20:16:47
00
MageZ: jazdim tade dole vzdy ked uz je sucho a som na AM/EN bajku a idem na dole Snezienku :) /cize v januari :D/ Ale nie je nic krajsie, ako ked clovek objavi nejaky chodnik, to poznam. Nejake meno to mozno aj malo ... az niekedy stretnem Alana, tak sa spytam :D
Inak chodnik je aj vlavo od asfaltky dole na Snezienku (dalej od luky), ked ides smerom dole niekde cca, kde je studnicka. Akurat, ze k nej to bude celkom sranda zist.
A ked si trufnes, tak tesne nad Snezienkou (ta budova) ide chodnik dolava, co je stary polovnicky, to poznas, ale on pokracuje aj doprava a dojde vlastne do kamenoloma, kde je useknuty. Ale tesne predtym, nez padnes do kamenoloma, sa da zist po strmom chodniku dole, smer dolava.
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 20:18:40
01
super, dakujem :) pojdem preskumat niekedy nabuduce ked budem zas za denneho svetla na biku :) Inak teraz sa mi dobre jazdi po mensich korenoch a kamenoch dole, kedze tlmic vobec netlmi, chodi uplne lahucko do zvdihu, staci sa troska rozbehnut a je pocit ako na vznasadle, nic necitit len bucha retaz. :DD
Tesim sa velmi takymto usekom, lebo to co som tu zvykol jazdit vacsinu casu, su tereny co sa daju aj na kroske jazdit v pohode. :D A tie zvaznice po lesoch, to je fajn ked sa ide s kamosi a tak, ale ked si chcem sam zajazdit, tak ma to vobec nabavi po lesnych cestach sirokych tocit pedale. Aj ked vzdy lepsie ako tlacenka na hradzi. :D
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 20:34:17
01
Volakedy ten chodnicek s tockami z patbojarskej bol lepsejsi, teraz je viac zerodovany. Jazdievam ho v sezone :-)
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 20:57:03
01
lto jasne ze lesne nas nezaujmaju ja len porovnavam, ono bk trail, 5bojar, krasnansky, kupalisko nad asfaltkou su luxusne tvrde,+ uz spominana tz zlta co nieje tiez na zahodenie ..tu cerovecku som bol okukat s ohladuplnostou, plesivec na mna caka ja to viem :D, len pocasie nehra do karat, najblizsie volno nedela (ma prsat) potom streda, stvrtok (snad bude pekne) a som trnky brnky :)
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 21:34:04
00
s tymi co si vymenoval ako luxusne tvrde si spoj ako a kam svieti slnko a kolko oproti tym luxusne tvrdym ho je na cerovke... tak isto ako devinska je na tom vzdy lepsie skor ako asfaltka z koliby na snezienku...
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 22:33:21
00
nevrav dakujem za objasnenie preco je to tak :o
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 22:41:25
00
samozrejme toto je common sense - ale jeho uplatnenia je v zivote stale menej... ako vidno aj z tohoto prikladu :(
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 22:52:08
00
hl ze ho mas ty
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 23:32:13
00
relax :) len som poukazal na to ze ides do lesa zistis ze tam je blato si z toho prekvapeny a potom ti je luto ze je to rozdrbane. nie si sam nic si z toho nerob.
komedia vzhladom na to kde v roku sa nachadzame. cely rok si budeme uzivat viac ***** notoricke useky a s trpkym usmevom spominat na to ze sa opat nasli taki co nevydrzali. ako kazdu jar :)
vsetko v poriadku, zem sa toci dalej.
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 23:38:49
00
alebo co tak si dat jednu brigadku - tym sa urcite vyriesi viac ako mudrovanim od klavesnice ;) mne info od ludi o Cerovke pomohlo..urcite tam nepojdem tak skoro, blatenie nepotrebebujem. Na Cerovke je zopar chronickych miest, kde je to zle aj v lete, ked sa vsade inde prasi...mozno sa tomu da nejako pomoct. :)

Naposledy upravil MageZ dňa 14.03.2015 - 23:47:47, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 14.03.2015 - 23:43:42
03
ti co tomu zasvatili zivot sa urcite podujmu a za to im opat patri velka vdaka.

osobne preferujem moznost existujuce traily nerozdrbavat aby tieto brigady neboli nutne. ale to sa vraciame k tomu co uz bolo napisane :)
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 23:47:36
01
brigadu som navrhoval v prvom prispevku, z blata som prekvapeny nebol, kedze jazdim kade tade a viem kde to ako vypada, luto mi to bolo, preto som to setril , prenasal a obchadzal, (ver ze predomnou tam bolo x bajkerov) tie blatka maju meter max. nic suvisle hlavne prejazdy, krizovatky a pod niekt. klopenkami..
Zobraziť komentár 14.03.2015 - 23:50:03
00
Dnes sme sa so švagrom vybrali trochu na výlet. Plán bol, od Zochovej chaty, hore po žltej, následne sme sa chceli napojiť červenou a ťahať to hore na hrebeň, ale beznádej, snehu až priveľa, žiadna stopa cez ktorú by sa dalo prejsť. Bežal sa neďaleko nejaký cross maratón, či čo. Prešli sme po červenej pár sto metrov a otočili sme to znovu dole na parkovisko, kde sme si dali červenú z náučného chodníka (či aký to je, také pňové postavičky tam boli), až dole do Harmónie a z námestia (vyzeralo to ako námestie:-) ) sme to šupli zelenou hore do kopca, kúsok po žltej a potom po červenej do Cajle, ktorá nás vypľula v Pezinku. Takmer na námestí v Pezinku sme zakotvili premrznutý v nejakej reštike, kde nikto okrem nás tuším nebol, ale fajn víkendové menu k tomu čaj a slečna čašníčka nám zapla aj plynový ohrievač, kedže sme sedeli na "terase". Náš plán bol nejak sa dostať na Biely Kríž, ale kedže čas plynul rýchlejšie ako by sme chceli, tak sme trošku zaimprovizovali a zašvindlovali, o 10 min. mal íst vlak, ktorý sme stihli, ale neznalý jazdou vlakom (posledne asi tak pred 15 rokmi), sme pýtali lístky do Rače pre 2 osoby a 2 bicykle (čo boli tuším 3 zástavky) a na naše prekvapenie lístky za bikei boli drahšie ako za osoby:-), bike 1.5 € a osoba 0.74 €, pobavilo, ale zas vagón pekný čistý, čo som si teda z detstva pamätal inak:-)
V Rači sme vybehli po asfaltke hore biely kríž, takže sme si trošku zafuneli, ale aspoň bolo teplo a vo včelíne sme posedeli, popagáčovali, počajovali (+ 1 um), nahodili nejaké suché vrstvy a vyrazili už po tme dole na partizánsku a ďalej do Petržalky. Z tohto zjazdu si pamätám, zamrznuté ruky, nohy a pár svietiacich asi srnčích očí. Kedže švagor mal solarstorm, tak sme slušne videli aj cestu. Po príchode do civilizácie sa mi znova prekrvili ruky, nohy sme prekrvili v podjazde na Patrónke a do Petržky to bolo už na skok. Pri Carrefoure sme ešte vyvapkovali tátoše a pred barákom konečne cigaretka... takže toľko, ospravedlňujem sa za rozsiahli popis, asi to bude málokoho zaujímať, ale bol to taký môj prvý echt výjazd cca 60 km, have a nice evening everybody, to sa bude dnes spať:-).

Prílohy:

IMG_20150314_125805.jpg
IMG_20150314_125805.jpg 212.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_20150314_130728.jpg
IMG_20150314_130728.jpg 278.45 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_20150314_130740.jpg
IMG_20150314_130740.jpg 324.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_20150315_001643.jpg
IMG_20150315_001643.jpg 179.29 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 15.03.2015 - 00:30:35
03
keyboard_arrow_up