Na Trencianskej by som radsej isiel po ceste, aj ked tam je cyklocesticka. Na Spitalskej je ten cyklopruh v pohode, az na to, ze tam casto parkuju auta.
Ano, na Trencianskej v useku od Mileticovej po Bajkalsku je jednoduchsie ist po ceste, aj tak niekedy chodim ked sa ponahlam. Ale v oboch smeroch useku pri Rozadole Ti len zostava dufat, aby niekto neotvoril dvere na aute Tebe do cesty. Takze z tohto pohladu je ta cyklocesta praveze OK a odkedy odstranili zabradlia, tak je celkom pouzitelna. A o useku od Kosickej po Mileticovu sa ani netreba bavit, tam je jednoznacne vhodnejsie ist po cykloceste kedze ak by si siel po ceste, tak blokujes auta za sebou.
Na Spitalskej cyklopruh? Myslis tych 50 metrov pri Ministerstve prace? Keby to slo odniekial niekam OK, ale takto je to takmer zbytocne. Akurat oficialne na cyklopruhu nesmu stat auta, zatial co na cyklopiktogramoch mozu, ale aj tak tam casto stoja. Treba volat mestsku policiu vzdy ked ides okolo, iny recept nie je.
Az taka anticyklisticka motolobby tu nie je, aby sa zriadovali cyklotrasy na odstranenie cyklistov z ciest. Ale kiezby bola.
Bol zriadeny, lebo je to jedno z mala miest v BA, kde je moznost mat urovnovo oddelene chodniky pre pesich, cesty pre auta a aj cyklotrasu. Druha vec je, ze casto tam po cyklotrase chodia psickari aj pesiaci. Ale na to je zvoncek.
miso_BA poslednou vetou si si odpovedal na všetko predošlé ohladom cyklopruhu buď sa musí zmeniť mentalita alebo polícia tvrdo pokutovať.. lenže zas to by sa musela vyriešiť aj situácia s parkovaním v BA (čo má asi väčšiu prioritu).. a o prednosti ktorú má kde kade cyklista sa môžme baviť v dosť hypotetickej rovine, lebo keď je ***** ide sa cez mŕtvoly..
čokolvek sa v BA vybuduje bude zlátanina, lebo nie je proste priestor, nikto na to pri výstavbe nemyslel a teraz dodatočne to riešiť je skoro nemožné.. možno to len kadejako kombinovať cyklocesty s cyklopruhmi čo zas má iné problémy..
Co sa tyka rozvoja cykloinfrastruktury v BA, v nedostatku financnych prostriedkov a priestoru na cestach problem nevidim. Je to otazka priorit a prerozdelenia tychto hodnot. Cim viac cyklistov jazdi v meste, tym je vacsia sanca presadit vystavbu cyklochodnikov/cyklopruhov, a zasa, cim bude viac kvalitnej cykloinfrastruktury v meste, tym viac ludi bude jazdit na bicykli. A toto je podstata veci! Za nevolou podpory cykloinfrastruktury sa mozu skryvat prave aj obavy z narastu poctu cyklistov a vacsom dopyte po novych cyklochodnikov/cyklopruhov. Ked niekto v tomto fore tvrdi a siri informaciu, ze cesty v BA su pre cyklistov nebezpecne a cyklodoprava nema perspektivu, v postate odradza potencialnych cyklistov a skodi rozvoju cyklodopravy!
Marinada ajtak je to uz dogabane. Likuje sa o 106, napriek tomu, ze slavo napisal "27.4. 2015, 9:00 - spustenie hlasovania".
Ja by som ajtak nemohol hlasovat, nie som na FB, ale asi mam zle nastaveny datum, totiz u mna je 16/4.
Ta prva fotka kazdopadne super, len skoda ze v pozadi neboli vase bajky...
No tie fotky v tom vlakne su dost bieda - polovica uplne zbytocne fotky bicyklov bez bikerov... za mna Cachticky hrad a mozno nejake 2-3 dalsie, zvysok do kosa
ReHMn:dik, neviem ci sa mozu dat dve fotky od jedneho autora, pravdupovediac sa mi to zda nefer voci ostatnym, a ta co sa tebe paci je podla mna celkom obycajna mam kopu roznych alpskych ale vsadila som na moj oblubeny Cachticky singloidny areal
Zacina to byt zaujimave v tej sutazi.
Su tam fotky ktore vtahuju do deja, su ktore vtahaju do prostredia, su niektore dobre kompoziciou, prevedenim, napadom... silva to je dobre na tomto Svete, ze kazdemu sa paci nieco ine! Kam by sme dosli, keby sa kazdemu pacilo to iste...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, na Trencianskej v useku od Mileticovej po Bajkalsku je jednoduchsie ist po ceste, aj tak niekedy chodim ked sa ponahlam. Ale v oboch smeroch useku pri Rozadole Ti len zostava dufat, aby niekto neotvoril dvere na aute Tebe do cesty. Takze z tohto pohladu je ta cyklocesta praveze OK a odkedy odstranili zabradlia, tak je celkom pouzitelna. A o useku od Kosickej po Mileticovu sa ani netreba bavit, tam je jednoznacne vhodnejsie ist po cykloceste kedze ak by si siel po ceste, tak blokujes auta za sebou.
Na Spitalskej cyklopruh? Myslis tych 50 metrov pri Ministerstve prace?
Bol zriadeny, lebo je to jedno z mala miest v BA, kde je moznost mat urovnovo oddelene chodniky pre pesich, cesty pre auta a aj cyklotrasu. Druha vec je, ze casto tam po cyklotrase chodia psickari aj pesiaci. Ale na to je zvoncek.
čokolvek sa v BA vybuduje bude zlátanina, lebo nie je proste priestor, nikto na to pri výstavbe nemyslel a teraz dodatočne to riešiť je skoro nemožné.. možno to len kadejako kombinovať cyklocesty s cyklopruhmi čo zas má iné problémy..
Co sa tyka rozvoja cykloinfrastruktury v BA, v nedostatku financnych prostriedkov a priestoru na cestach problem nevidim. Je to otazka priorit a prerozdelenia tychto hodnot. Cim viac cyklistov jazdi v meste, tym je vacsia sanca presadit vystavbu cyklochodnikov/cyklopruhov, a zasa, cim bude viac kvalitnej cykloinfrastruktury v meste, tym viac ludi bude jazdit na bicykli. A toto je podstata veci! Za nevolou podpory cykloinfrastruktury sa mozu skryvat prave aj obavy z narastu poctu cyklistov a vacsom dopyte po novych cyklochodnikov/cyklopruhov. Ked niekto v tomto fore tvrdi a siri informaciu, ze cesty v BA su pre cyklistov nebezpecne a cyklodoprava nema perspektivu, v postate odradza potencialnych cyklistov a skodi rozvoju cyklodopravy!
silva ja by som nominoval tuto fotku: http://www.mtbiker.sk/foto/199650.html
Marinada podme, ty mas vela kvalitnych fotiek, na tvojom mieste by som dal tuto: http://www.mtbiker.sk/foto/159721.html alebo http://www.mtbiker.sk/foto/199512.html.
Ja som prehladal cely moj archiv, ale nenasiel som jedinu fotku, ktoru by som zaradil do sutaze.
Ja by som ajtak nemohol hlasovat, nie som na FB, ale asi mam zle nastaveny datum, totiz u mna je 16/4.
Ta prva fotka kazdopadne super, len skoda ze v pozadi neboli vase bajky...
Su tam fotky ktore vtahuju do deja, su ktore vtahaju do prostredia, su niektore dobre kompoziciou, prevedenim, napadom...
silva to je dobre na tomto Svete, ze kazdemu sa paci nieco ine!
post941282.html#p941282