vikino1: 5 minút, to je už problém skôr inde ako na stránke odosielania výjazdu. Ostatné weby ti to nerobia?
Axel, ad 1: poslal by si mi to gpx, prosím? Veľa vecí by sa ľahšie riešilo. Ad 2: Hmotnosť bicykla je tam kvôli skóre do rebríčkov. Ad 3: zatiaľ si prvý, kto sa ozval, že by potreboval názov aj pre doplnkové aktivity. Ad 4: Je, s výnimkou mesačnej uzávierky rebríčkov -
http://www.mtbiker.sk/rebricky/o_rebrickoch.
garupel: žial, nevyhnem sa opakovaniu samého seba, je to tým, že prevýšenie počítame z dát, ktoré su v tracklogu a nie z 3D modelu terénu, ale pracuje sa (aj) na tom:
[...] Jediný správny prístup je počítať prevýšenie z 3D modelu terénu (a nie z dát v
GPS tracklogu - ako to aktuálne robíme, ak tam vôbec sú). Pre naše územie je relatívne spoľahlivým zdrojom Google, môžete si to simulovať napr. v programe Google Earth. Podľa mojich meraní sú výstupy v Google Earth konzistentné s tým, čo odmeria dobre skalibrovaný barometrický výškomer s GPS a rozumným nastavením vzorkovania (v mojom prípade Garmin Vista HCX). Vačšinou vypočíta o pár percent menej ako hlási Garmin, čo by som považoval za adekvátne.
Časom sa aj importové počítanie prevýšenia bude realizovať týmto spôsobom, len je treba domyslieť ešte niekoľko technických detailov, aby to správne, resp. vôbec fungovalo. Zatiaľ je stav taký, že algoritmus sa snaží vyhladiť/vyfiltrovať zbytočný detail v tracklogu a taktiež odsekáva extrémne hodnoty stúpania/klesania, tak preto sa môže odlišovať od iných postupov merania. Pre info, používame Ramer-Douglas-Peucker algoritmus na zjednodušenie tracklogu. V prípade veľmi "pílovitého" tracklogu to zvykne pomôcť dopočítať sa k reálnejším číslam, ale taktiež môže trošku "poškodiť" už aj tak rozumný záznam (no podobné to je aj s 3D modelmi).