Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Hlavny problem je, ze asi nikto z nas nechce mat problemy vdaka tomu, ze jazdi po ilegalnych miestach, nech sa nazvu akokolvek. A pravdou zial je, ze tym, co naznacujes, by sme sice mali viac a kvalitnejsich dat (co je moje najuprimnejsie prianie), ale vzhladom k lesnemu zakonu by to mohlo byt velmi lahko 'pouzite proti nam'.
Zobraziť komentár 02.06.2015 - 23:44:29
00
Kvalitu dat vyjadruju skor tie ostatne tagy, pri tagu bicycle je ta kvalita otazna, lebo samotnu jeho hodnotu definuje "nekvalitny" zakon, ktorym sa jedna zaujmova skupina viac ci menej uspesne snazi z lesa vyhnat vsetky ostatne. Pri sucasnom sedom stave je podla mna naozaj najlepsie nenutit ludi, aby sa vyjadrovali cierno-bielo (=neuvadzat tag bicycle). Resp. pokial traily v tvojej kategorizacii maju byt naozaj len tie biele (jednoznacne legalne), nemam s tym problem, len to treba jasne povedat.

Este jedna vec k tomuto:
stvrta kategoria "ine lesne chodniky" alebo nieco s podobnym vyznamom (maju len "nekonfliktny" tag highway=path a zaroven nie su traily podla tvojich kriterii) by sa hodila aj pre pripady, ked sa jazdi tam, kde je nelegalnost jednoznacna (napr. tur. chodniky v rezervaciach). Ak uz niekto po takomto chodniku prejde, nemala by mu kategorizacia vo vyjazdoch tvrdit, ze bol na lesnej ceste, lebo to naozaj nie je pravda.
Zobraziť komentár 03.06.2015 - 07:05:38
00
Plne súhlasím so všetkým, čo k trailom napísal Palo TT.
Prihováram sa za tú 4. kategóriu - chodníky.
Trailom vyznačeným v mape by mal byť len ten "oficiálny" - určený pre bike.
Zobraziť komentár 03.06.2015 - 08:32:18
00
stink , ja sa ešte pripomeniem s požiadavkou na doplnenie kilometrov za konkrétny mesiac v grafe štatistiky výkonu . Hodiny sú fajn, ale veľmi by ma potešili aj prehľadne zobrazené kilometre.
Zobraziť komentár 03.06.2015 - 08:49:39
01
Palo TT, GaliPe54: Aby som len zbytočne neteoretizoval, ASAP pozriem k akým presne trasám by sme sa dostali bez bicycle tagu a hodím to sem k ďalšej diskusii.

bimjeam: Myslím na to, len zatiaľ akosi "nevydalo", sorry. Napravím....
Zobraziť komentár 03.06.2015 - 13:06:17
00
Ako citam podla Wiki, bicycle=yes by mali mat len legalne trasy, co je u nas minimum (az sa bavime o lese). Avsak pridavanie mtb:scale=xyz je v pohode realizovatelne a indikuje zjazdnost daneho useku pre bicykel bez ohladu na legalnost (ktoru si ma ustrazit kazdy sam).
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 14:52:16
00
Nestáva sa vám, že odošlete výjazd na zápis a trvá to neskutočne dlho? Ten modrý nápis: formular sa odosiela, tam beží ai 5min.
Dnes mi ho ani nenačítalo musel som to poslať znova.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 18:40:22
00
Ja som to dnes prvy raz cvicne skusil s importom gpx. Spocitalo mi to akysi cisty a hruby cas (uplne ze nepresne, ale budiz, algoritmus je nastaveny na bicykel a nie na chodzu). Klikol som teda na hodinky a ono mi to kotuha nacitalo aktualny systemovy cas windowsu. What? A mala maturita pri tom, ked som to skusal prepisat.... Select nefunguje, musel som rucne vypisat udaje.
Osobne dalej nechapem, preco je udaj o hmotnosti bicykla povinny. A preco pri inej aktivite nemozem nastavit jej nazov, ale mozem to urobit len pri cyklovyjazde?

PS: neskorsia editacia udajov nie je mozna?
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 21:06:19
00
Mne zase po importe GPX záznamu z výjazdu (záznam z Endomonda) načítalo odlišné údaje nastúpaných a sklesaných metrov, do výjazdu mi dalo cca 1600 nastúpaných aj sklesaných metrov pričom samotný záznam na endomonde mi ukazuje 1169 nastúpaných a 1345 sklesaných metrov. Ktorému údaju mám veriť a tým pádom aj zadávať do výjazdu, aby som nebol za podvodníka či klamára. Aby som si už nebol vôbec istý čo je pravda tak moja Sigma BC14,12 ALTI mi ukazuje z daného výjazdu 1302 nastúpaných metrov.
Vďaka za radu.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 21:56:24
00
Takže realita bude niekde okolo 1000 :-D Ale teraz vážne, Sigma ukazovala voči Polaru vždy o 10-15% viac nastúpaných a brať nastúpané metre z GPS je ozaj len orientačný údaj zväčša odlišný od reality v desiatkách %. V každom prípade barometrický výškomer bude tej realite najbližšie.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 22:37:24
00
najblizsie ale stale nie presne. Najme ak sa meni pocasie, pripadne vyjazd trva dlhsie ako radovo 2-3 hodky.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 22:40:40
00
Pri načítaní vám to nahádže výškové metre z mapového podkladu. Údaje z barometra sú ignorované. Teda spravidla je to niečo viac, ale u všetkých namerané rovnakým metrom.
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 22:45:45
00
vikino1: 5 minút, to je už problém skôr inde ako na stránke odosielania výjazdu. Ostatné weby ti to nerobia?

Axel, ad 1: poslal by si mi to gpx, prosím? Veľa vecí by sa ľahšie riešilo. Ad 2: Hmotnosť bicykla je tam kvôli skóre do rebríčkov. Ad 3: zatiaľ si prvý, kto sa ozval, že by potreboval názov aj pre doplnkové aktivity. Ad 4: Je, s výnimkou mesačnej uzávierky rebríčkov - http://www.mtbiker.sk/rebricky/o_rebrickoch.

garupel: žial, nevyhnem sa opakovaniu samého seba, je to tým, že prevýšenie počítame z dát, ktoré su v tracklogu a nie z 3D modelu terénu, ale pracuje sa (aj) na tom:

[...] Jediný správny prístup je počítať prevýšenie z 3D modelu terénu (a nie z dát v GPS tracklogu - ako to aktuálne robíme, ak tam vôbec sú). Pre naše územie je relatívne spoľahlivým zdrojom Google, môžete si to simulovať napr. v programe Google Earth. Podľa mojich meraní sú výstupy v Google Earth konzistentné s tým, čo odmeria dobre skalibrovaný barometrický výškomer s GPS a rozumným nastavením vzorkovania (v mojom prípade Garmin Vista HCX). Vačšinou vypočíta o pár percent menej ako hlási Garmin, čo by som považoval za adekvátne.

Časom sa aj importové počítanie prevýšenia bude realizovať týmto spôsobom, len je treba domyslieť ešte niekoľko technických detailov, aby to správne, resp. vôbec fungovalo. Zatiaľ je stav taký, že algoritmus sa snaží vyhladiť/vyfiltrovať zbytočný detail v tracklogu a taktiež odsekáva extrémne hodnoty stúpania/klesania, tak preto sa môže odlišovať od iných postupov merania. Pre info, používame Ramer-Douglas-Peucker algoritmus na zjednodušenie tracklogu. V prípade veľmi "pílovitého" tracklogu to zvykne pomôcť dopočítať sa k reálnejším číslam, ale taktiež môže trošku "poškodiť" už aj tak rozumný záznam (no podobné to je aj s 3D modelmi).
Zobraziť komentár 04.06.2015 - 23:39:53
00
Nie odosielanie na ine stranky je radovo v sekundach.
Len na Mtbiker to trva dlhsie.
Zobraziť komentár 05.06.2015 - 07:11:55
00
Takže ak mám 3 rôzne údaje o nastúpaných či sklesaných metroch, je už len na mne a mojom svedomí ktorú z hodnôt použijem :-)
Zobraziť komentár 05.06.2015 - 07:17:48
00
keyboard_arrow_up