som z toho na mäkko...chcel by som vedieť tolko , čo ty...asi mojich 8,4,6,3 roky štúdií nestačilo.
Som rad, ze aspon z tohto nie si natvrdo. Ale keby si nebol tam hore stale odkrveny, tak mozno by Ti aj napadlo, ze na "medicine" sa asi o suciniteli smykoveho trenia medzi plastom a vozovkou nenaucis nic ani keby si ju studoval 20 rokov. A mozno Ta to sklame, ale okrem ineho som studoval aj odbor cestna doprava, kde sa to, naozaj prekvapujuco, preberalo. A necakaj, ze ked zacnes takto uboho a zbytocne utocit, lebo niekto si s Tebou dovolil nesuhlasit, ze z toho budem namäkko ja.
P.S. A este k tomu, co ma vydrzat prilba homologovana pre pouzitie na motorke - najdi si tie normy a metodiku testovania sam. Mozno sa konecne nieco naucis ked tych X rokov nestacilo. A ak to nezvladnes, tak si pozri niekedy aspon preteky cestnych motoriek. To su pohyblive obrazky, tak to je snad lahsie spracovatelne. Napoveda - ja som tam za tie roky este ani raz nevidel, ze by prilba pri pade a naslednom naraze na asfalt nevydrzala.
tak hodím to sem, obvod hlavy mám 58,5 cm (+- nejaký milimetrík) prilba v M-ku je pre obvod 54-58 a L-ková pre 59-62, takže ktorá bude lepšia voľba ? nemám možnosť si ju niekde vyskúšať aby som si bol na 100% istý
Ak mozem vyjadrit svoj skromny nazor, akakolvek prilba nepomoze cloveku, ak trafi vhodne hlavou v rychlosti 50km+ (alebo tak nejako, aj menej) nejaky murik, pretoze mu to zlomi vaz. V 200km/h .. moze prezit ak je v rallye aute, co ma okolo karoserie trubkovy ram. Jazdu vo vnutri ma prilbu ma na to, aby sa prilis nepoobijal vnutri, co neberu 5bodove pasy.
Ja by som zobral Lko. Uz raz som sa takto okaslal. Tiez mam obvod nieco cez 58 a v obchode som skusal prilbu, ktore sedela ako uliata a predavac poradil ze lepsia je mensia prilba. Tak som ju zobral. Zial nenapadlo ma ze ak si dam kuklu ci ciapku prilba je prilis tesna na spravne nasadenie a tym padom sedi vyssie ako by mala. Vzdy mam uplne otlacene celo, a zmizne to az na druhy den . Vysledok: v teple je ok, ale v zime nosim lyziarsku prilbu. Keby stala 30 E ani to neriesim ale stala dost vela a trochu ma to serie.
Alebo ako radi fofo050, skus ineho vyrobcu. Niektory maju Mko do 59cm, to by mohlo sadnut.
Ja som zhanal na Giro rift a nepodarilo sa. Idem si tam vlepit tu sietku co sa dava na okna. Len musim najst kvalitne lepidlo, co nerozozerie polystyren
Ja som zhanal na Giro rift a nepodarilo sa. Idem si tam vlepit tu sietku co sa dava na okna. Len musim najst kvalitne lepidlo, co nerozozerie polystyren
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som rad, ze aspon z tohto nie si natvrdo. Ale keby si nebol tam hore stale odkrveny, tak mozno by Ti aj napadlo, ze na "medicine" sa asi o suciniteli smykoveho trenia medzi plastom a vozovkou nenaucis nic ani keby si ju studoval 20 rokov. A mozno Ta to sklame, ale okrem ineho som studoval aj odbor cestna doprava, kde sa to, naozaj prekvapujuco, preberalo. A necakaj, ze ked zacnes takto uboho a zbytocne utocit, lebo niekto si s Tebou dovolil nesuhlasit, ze z toho budem namäkko ja.
P.S. A este k tomu, co ma vydrzat prilba homologovana pre pouzitie na motorke - najdi si tie normy a metodiku testovania sam. Mozno sa konecne nieco naucis ked tych X rokov nestacilo. A ak to nezvladnes, tak si pozri niekedy aspon preteky cestnych motoriek. To su pohyblive obrazky, tak to je snad lahsie spracovatelne. Napoveda - ja som tam za tie roky este ani raz nevidel, ze by prilba pri pade a naslednom naraze na asfalt nevydrzala.
Alebo ako radi fofo050, skus ineho vyrobcu. Niektory maju Mko do 59cm, to by mohlo sadnut.
to by ma tiez zaujimalo, chyba mi to trochu na Bell Super 2
S chobotom ?☺
http://www.cas.sk/clanok/319860/slovenska-reprezentantka-janka-keseg-stevkova-fyzicky-napadla-veduceho-vypravy.html#
lepacky na suchy zips co predavaju k setietkam co si clovek chce prilepit ked nema na pevno
http://www.hobbypredajna.sk/samolepiace-siete/
male su zle ich je vidno tazko sa hladaju