Na jednej strane fajn, ze to zuzitkoval (ale investicie neprimerane vysoke a to neratam cas), na druhej strane vidno, ze to lozenie po kontajneroch mu asi velmi neprospieva. Totiz nastriekat loziskove drahy moze fakt len debil.
Apropo, v roku 2006 som tak dcere robil starší 22" bicykel. Chalanisko na nom prišiel z petržalky do krasňan na peknu
u cestu. Ked som ratal tie hodiny, čo s tym stravil, tak by sa oplatil kupiť novy. Pohladam foto, no určite mam už po, neviem či najdem povodny stav.
rátať servisnú hodinu sa mi zdá ako kravina, venujem tomu môj čas a ten má svoju hodnotu (ale asi velkú nie keď má čas sa v kontajneroch hrabať ), to je iné ako "kolko som ušetril proti tomu keby mi to robil niekto iný"
Ak si spravim nieco za 4 hodiny vo svojom volnom case, co by mi servis spravil za hodinu s hodinovou sadzbou 30e (co su dnesne namakane cykloobchody ) .. tak kolko som usetril ? 120e alebo 30e ? No predsa 30e. Ak som na to vyclenil 4hodiny, ktore som mohol venovat naozaj zarabaniu, pricom uctujem 50e /hod, tak som prerobil 170e (zanedbam cas straveny dopravou). Takze je to velmi relativne a pochybujem, ze ktokolvek z nas, co tu prispievame, mame tak vyhraneny cas, ze to mozme takto pocitat
Ale nie každý môže počítať svoju mzdu aj na čas strávený servisovaním svojho bajku. Napríklad zamestnanec, ktorý odrobí 8 hodín a po pracovnej dobe sa už nevenuje zarábaniu by nemal porovnávať cenu hodiny so mzdou v práci, ale so "mzdou" ktorú vie získať pomimo. Keď len leží pred telkou, tak je to naozaj 0 EUR.
Inak povedané mesačná mzda takéhoto človeka sa nezmení tým, že po večeroch strávi pár hodín údržbou svojho bajku... Ani namiesto toho nevie ísť do práce a robiť nadčasy...
Stale nerozumiete (mi) . Priklad, vo volnom čase sa zaoberam IR konverziami a niektore veci na biku sa mi neoplatia opravovať. Nedavno som daval urobiť novy vyplet do servisu. Ja by som sa s tym trapil 3 hodiny, takto ma praca stala dvacku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
150? Za par eur si spravis lis na vsetko mozne...staci ist do zeleziarstva
http://www.superstarcomponents.com/en/bearing-removal-fitting-tool.htm?page=2#
ppči, bike z kontajneru za 100€
Zial nie, treba tam započítať hodiny prac, napr. za každu hodinu 10€. Možno by sa dopracoval k biku za 400€.
u cestu. Ked som ratal tie hodiny, čo s tym stravil, tak by sa oplatil kupiť novy. Pohladam foto, no určite mam už po, neviem či najdem povodny stav.
nejako, ale hlavne svôj čas si hodnotíš, no nemôžeš si počítať "hodinovku" niekoho iného..
Ak to robiš vo svojom volnom čase, čo si tam chceš počitať ? Či ty zarabaš 24/7 a každa hodina mimo je pre teba stratova ?
Inak povedané mesačná mzda takéhoto človeka sa nezmení tým, že po večeroch strávi pár hodín údržbou svojho bajku... Ani namiesto toho nevie ísť do práce a robiť nadčasy...