Je nerealne, ze sa v BA uplne zakaze parkovanie na chodnikoch. To by nastal kolaps. Cize taketo riesenie predpokladam ani nikto nenavrhne. A su miesta, kde auto stojace na chodniku nevadi. Takze schodne riesenie je napr. take, ze na miestach kde to nevadi a zostane dost priestoru pre chodcov, sa vodorovnym znacenim vyznacia parkovacie miesta a parkovat sa nebude hocikde, ale len na vyznacenych miestach. Ak niekto zastane inde, tak papuca / odtah podla toho ci je prekazkou premavky alebo nie. Alebo sa ani nic nevyznaci a nic nezmeni a ludia len budu platit a nedostanu za to vobec nic naviac oproti terajsiemu stavu. Ale spriaznena firma sa nabali...
Preco by to zase malo byt nerealne v BA ? Ked budu parkovacie domy, bude kde parkovat. Ked sa zakaze parkovanie na chodnikoch, ludia budu donuteni parkovat v parkovacich domoch. Domaci nech maju zvyhodnenu sadzbu, kedze platia dane. Takto to funguje v celom civilizovanom svete a nie je s tym problem. V Prahe to tiez vyriesili zavedenim parkovacich zon ktore su spoplatnene roznymi sadzbami pripadne maju povolene parkovanie len na obmedzenu dobu. A ludia sa naucili platit.
Rovnako sa naucia aj u nas.
A nic proti CPckarom, ale ked v 4 izbovom byte (na ktory pripada 0,5 parkovacieho miesta) byvaju v podnajme 4 ludia kazdy s vlastnym autom, nech si pekne kazdy plati 100 eur za mesiac za miesto v parkovacom dome. Alebo nech chodia autobusom.
peter1976 - v Petrzalke som vyrastal a vidim ako to tam vyzera, ked ludia sa uz ani na chodniky nezmestia kvoli autam. Prave preto treba zakazat parkovanie a postavit parkovacie domy.
To dobre vies, ze tie parkovacie domy nepostavia. Este jedna vec mam pocit, ze ku kazdemu bytu bolo pridelene jedno parkovacie miesto tak preco mam teraz za neho platit
síce nebývam v petržalke ale v devínskej ... ale to by som chcel vidieť, v ktorom roku tam bolo toľko bytov aby ku každému bolo pridelené parkovacie miesto
jaj tak rieseni typu "keby boli parkovacie domy" je habakuk.. lenze problem je, ze nie su, nie zeby v nich ludia nechceli parkovat..
Ked zabezpecia parkovacie miesta nech zavedu kludne parkovne, ale ako bolo spomenute, nie ze sa nic nezmeni a len zavedu poplatky..
Ked zakazu parkovanie na chodnikoch, parkovacie domy vyrastu velmi rychlo. Teraz nema zmysel stavat parkovacie domy ked kazdy zaparkuje radsej na travniku alebo na detskom ihrisku a platit nikto nechce. Najskor treba ludi prinutit platit. Potom mozu vzniknut aj domy. Praha si tym uz presla, len u nas sa nikto k nicomu nema.
a ci je 100 eur za mesiac vela alebo malo, no parkovacie miesta ktore predavaju developeri stoja bezne od 10 tisic eur hore. Ja som za moje miesto v podzemnej garazi platil 20 tisic....
PhilJ : tvoj nazor na parkovanie je velmi uzkoprsy a je dany tym, ze si si musel zaplatit. Teda ocakavas to iste od inych v zmysle, ked platim ja, maju platit aj ostatni. To je inak otoceny klasicky slovensky pristup "ked mi zdochne koza, susedovi nech zdochnu dve". Ja ti doporucim ine, prestahuj sa na dedinu, nemusis platit 20tisic za parkovacie miesto a nemusis riesit parkovanie v Petrzalke
To dobre vies, ze tie parkovacie domy nepostavia. Este jedna vec mam pocit, ze ku kazdemu bytu bolo pridelene jedno parkovacie miesto tak preco mam teraz za neho platit
to je len tvoj pocit - vacsina panelakov v Petrzalke stoji na cudzich pozemkoch, nieto este aby k bytom boli nejake parkovacie miesta
Ja som konkretne vyrastal na zaciatku Petrzalky kde na jeden 12 poschodovy panelak s 96 bytmi pripadalo asi 40 parkovacich miest. Vies si predstavit ako to tam vyzera dnes.
PhilJ : tvoj nazor na parkovanie je velmi uzkoprsy a je dany tym, ze si si musel zaplatit. Teda ocakavas to iste od inych v zmysle, ked platim ja, maju platit aj ostatni. To je inak otoceny klasicky slovensky pristup "ked mi zdochne koza, susedovi nech zdochnu dve". Ja ti doporucim ine, prestahuj sa na dedinu, nemusis platit 20tisic za parkovacie miesto a nemusis riesit parkovanie v Petrzalke
large: aj v centre mesta ?
Vobec mi nejde o to aby "kvoli mne" platili aj ostatni. Rodicia stale ziju v Petrzalke. A vidim ako sa tam detske ihriska zmenili na nelegalne parkoviska. Kym my sme sa ako deti na chodniku nahanali, korculovali a bicyklovali, v sucasnosti tam deti musia davat vacsi pozor ako na ceste ! Petrzalka sa za tych 30 rokov zmenila na jedno nechutne getto. Kludne by som pri navsteve rodicov zaplatil 3 hodiny parkovania ale nemozem lebo nemam kde.
Aut tam je jednoducho vela preto, lebo su prilis lacne a nikto neplati za parkovanie. Parkovacie miesto je obmedzeny statok a ci sa to niekomu paci alebo nie - o tom kto ho dostane musi rozhodnut trh - s istym zvyhodnenim domacich.
Ine riesenie ako spoplatnenie neexistuje.
pri spoplatnení je trošku problém aj s informovanosťou .. niekto kto vie dopredu a má peniaze si zakúpi aj 4 miesta keď mu to kamarát na magistráte podpíše ... a na obyčajného človeka proste jednoducho nevyjde
Nejde o predaj konkretnych miest konkretnym ludom - na to je v Petrzalke prilis malo parkovacich miest. V Prahe maju zony v ktorych mozu parkovat len rezidenti - tj ty ako obyvatel s trvalym pobytom v Petrzalke si vybavis parkovaciu karticku ktora ti umozni parkovat v zone pre rezidentov, kde mas zvyhodnenu sadzbu (ale stale platis). Pre navstevy je ina zona, s casovym obmedzenim a podstatne vyssou hodinovou sadzbou.
CPckarom sa potom viac oplati odparkovat auto na vjazde do Bratislavy a vramci nej uz vyuzivat MHD. A to je hned tretina aut prec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rovnako sa naucia aj u nas.
A nic proti CPckarom, ale ked v 4 izbovom byte (na ktory pripada 0,5 parkovacieho miesta) byvaju v podnajme 4 ludia kazdy s vlastnym autom, nech si pekne kazdy plati 100 eur za mesiac za miesto v parkovacom dome. Alebo nech chodia autobusom.
peter1976 - v Petrzalke som vyrastal a vidim ako to tam vyzera, ked ludia sa uz ani na chodniky nezmestia kvoli autam. Prave preto treba zakazat parkovanie a postavit parkovacie domy.
Ked zabezpecia parkovacie miesta nech zavedu kludne parkovne, ale ako bolo spomenute, nie ze sa nic nezmeni a len zavedu poplatky..
a ci je 100 eur za mesiac vela alebo malo, no parkovacie miesta ktore predavaju developeri stoja bezne od 10 tisic eur hore. Ja som za moje miesto v podzemnej garazi platil 20 tisic....
to je len tvoj pocit - vacsina panelakov v Petrzalke stoji na cudzich pozemkoch, nieto este aby k bytom boli nejake parkovacie miesta
Ja som konkretne vyrastal na zaciatku Petrzalky kde na jeden 12 poschodovy panelak s 96 bytmi pripadalo asi 40 parkovacich miest. Vies si predstavit ako to tam vyzera dnes.
Vobec mi nejde o to aby "kvoli mne" platili aj ostatni. Rodicia stale ziju v Petrzalke. A vidim ako sa tam detske ihriska zmenili na nelegalne parkoviska. Kym my sme sa ako deti na chodniku nahanali, korculovali a bicyklovali, v sucasnosti tam deti musia davat vacsi pozor ako na ceste ! Petrzalka sa za tych 30 rokov zmenila na jedno nechutne getto. Kludne by som pri navsteve rodicov zaplatil 3 hodiny parkovania ale nemozem lebo nemam kde.
Aut tam je jednoducho vela preto, lebo su prilis lacne a nikto neplati za parkovanie. Parkovacie miesto je obmedzeny statok a ci sa to niekomu paci alebo nie - o tom kto ho dostane musi rozhodnut trh - s istym zvyhodnenim domacich.
Ine riesenie ako spoplatnenie neexistuje.
CPckarom sa potom viac oplati odparkovat auto na vjazde do Bratislavy a vramci nej uz vyuzivat MHD. A to je hned tretina aut prec.
jak nie? si zaparkuj v auparku a dojdi MHDčkou