Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, neviete niekto poradit v com by mohol byt problem ? Mam problem s prednym kolesom, resp. kotucom. Kotuc sa toci krivo (vid video) a sucha o platnicky vzdy z jednej strany a potom z druhej. Z toho dovodu proste neviem nastavit brzdu. To kyvanie je dost velke, zda sa mi viac ako 1mm z kazdej strany. Kotuc nieje krivy, skusal som 3 a vsetky robia to iste. Vsetky boli utiahnute na spravny moment. Preto si myslim, ze by mohol byt problem v naboji. Mozno krivo vyfrezovane plochy pre skrutky. Mal som s tym problem uz od zaciatku, ale teraz to je v stadiu,, ze sa to uz vobec neda nastavit aby to nedrhlo. Asi to bude musiet ist na reklamaciu, len to budem par tyzdnov bez biku. Nestretli ste sa s niecim podobnym ?

Hub issue ?? thumb_up0thumb_down
05.08.2015 - 18:02:25
00
proste je krivý ak je nový daj ho narovnať ak nie tak kúp nový
05.08.2015 - 19:03:30
00
Dik, ale neviem ci si to cital, ten kotuc nieje ohnuty. Skusal som 3, z toho jeden co je vzadu a robi to u vsetkych. Keby som vedel ze je to rotor tak to sem nepisem :)
05.08.2015 - 19:10:23
01
Problem sa od zaciatku len zhorsuje?
Skontroloval si upnutie naboja vo vidlici?
Robi to aj s inym kolesom?
05.08.2015 - 20:45:01
00
No na zaciatku ako som dostal novy bajk som to vedel ako tak nastavit, trvalo to asi pol hodinu a stale to nebolo uplne ciste, ale nedrhlo to. Potom som mal dole par krat koleso, najazdil asi 400km a teraz posledne ked som to nahodil tak som to uz nevedel vyladit. Pripisujem to k tomu ze platnicky su trocha blizsie ku kotucu ako boli predtym a tym ze to je dost excentricke, neni sanca to nastavit. Bud to drhne zlava, alebo zprava. Skusal som to aj s kolesom mimo vidlice, nechal som to len na oske a skusil roztocit, jasne vidno ze sa to toci nesymetricky. Cize moze to byt iba rotor alebo problem s nabojom. Chova sa to presne akoby bol krivy rotor, ale to som vylucil, pretoze som ho mal demontovany a je uplne rovny, rovnako ako aj 2 dalsie, ktore som skusil. Ten isty problem. Cize ostava naboj, len som sa s tym nikdy nestretol, preto by ma zaujimalo, ci s tym ma niekto skusenost. Najlepsie by bolo skusit s inym kolesom, ale nemam momentalne po ruke 29" s 200mm kotucom. Kamos ma s 180mm kotucom, asi to skusim od neho poziciat a uvidim.
05.08.2015 - 21:07:40
00
Na vyskusanie ti staci akekolvek koleso s vhodnym nabojom, nemusi byt 29. Aky tam mas vobec typ osi?
05.08.2015 - 21:11:52
00
Je tam 15mm oska, druhe koleso ale momentalne nemam. Skusil som povolit 3 srouby na rotore a zistil som ze ak ich necham povolene, kotuc sa trocha vyrovna. Nieje to perfektne, ale je to lepsie. Ak ich pritiahnem, kotuc sa trochu ohne a je to v kybli. Na 90% som si isty ze su to blbo spravene zavity, resp. plosky na naboji. Skusim pozret u kamosa ako mu to ide a vyskusam jeho koleso. Ak to bude dobre, tak je to naboj.
06.08.2015 - 01:01:14
00
Tak jemne poohybaj kotuc tak, aby si kompenzoval krivost naboja a mas to.
06.08.2015 - 06:04:20
01
Dik, ale neviem ci si to cital, ten kotuc nieje ohnuty. Skusal som 3, z toho jeden co je vzadu a robi to u vsetkych. Keby som vedel ze je to rotor tak to sem nepisem :)

Skúšal si aj taký kotúč, ktorý je z dvoch častí? Tým myslím to, že stred je odliatok a trecia plocha je na stred prinitovaná alebo priskrutkovaná (napr. Shimano XT). Myslím, že taký typ kotúča by mohol eliminovať "nerovnosť" dosadacích plôch náboja. Dotiahnutie skrutiek na náboji by nemalo spôsobiť také pnutie na kotúč a nemuselo by ho to kriviť.
06.08.2015 - 08:05:35
00
takéto niečo: http://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-xt-disc-rotor-sm-rt86m-180mm-6-hole-64465/wg_id-283
06.08.2015 - 08:07:34
00
Diky za tip, take nieco som este neskusal, len nemam taky kotuc a nechcem risknut to kupovat. Kamos ma Shimano, ale tusim iba deore, ale tak za skusku to stoji, pripadne to zoberiem do servisu nech sa na to pozru. Ale je to fakt divne, lebo ked polozim ten kotuc na naboj tak je rovno, pritiahnem prve tri skrutky, vsetko OK, ale potom ked idem pritiahnut dalsiu trojicu tak pekne vidno, ako sa ten kotuc ohne, a cim viac dotiahnem, tym viac sa ohne.
06.08.2015 - 08:52:54
00
A dotahujes skrutky do kriza?
06.08.2015 - 08:55:20
00
Hej, jasne...
06.08.2015 - 09:05:58
00
Je to len ohnuty kotuc.. ja si to vyrovnavam doma za pomoci takehoto kluca www.veos.sk. Prisposobi sa vzdy sirke daneho kotuca a nerobi na nom ryhy/ deformacie. Vzdy treba rovnat v mieste kde je vzpera, nie na volnej casti!
06.08.2015 - 19:53:51
00
Dobry napad, ale len za predpokladu ze kotuc je ohnuty. Skusal som tri kotuce a vsetky sa na tom naboji chovali rovnako, pritom jednu 180ku som zhodil zo zadneho kolesa, kde sa toci uplne bez problemov. Takze nerad by som ho ohybal ked je v poriadku :) Skor to vyzera ze tie plosky na ktore sa skrutkuju srouby su niektore krive. Budem to muset zobrat do servisu nech sa na to pozru. Ked to bude naboj, tak to pojde na reklamaciu. Momentalne jazdim tak, ze tie 3 srouby ktore sposobuju prehnutie mam povolene a cele to drzi len na troch srouboch. Ale aspon sa s tym da jazdit a nedrhne to, max. nejaka rezonancia. Ale pekne ma to sere. Kurnik, bike za 3 papiere a taketo problemy. Este mi tam aj daco pukoce, hlavne dokopca, asi pedale, cakam na SPDcka a uvidim.
06.08.2015 - 23:41:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Brzdy / Kotúčové brzdy)
keyboard_arrow_up