Mám Scott Spark postavený fakt zo super ľahkých komponentov. Prakticky všetky komponenty mám o dosť ľahšie. V setupe 1x11 váži 9,4kg (aj s pedálmi a košíkom na fľašu). Keď vezmem do úvahy iba rozdiel hmotnosti teleskopky a toho sedla tak je rozdiel medzi mojím a týmto už viac ako pol kila. Takže sme na 10kg. Ten AM rám bude od môjho Sparka ťažší tak o 250g. A už sme cez 10,25kg. Rozdiel na plášťoch Nobby Nic vs moje RaR je tak cca 0,5kg. A už sme na 10,75kg. Keby som teraz ešte spočítala rozdiel kokpitu, ťažšej AM vidlice, väčších brzdových kotúčov a kolies tak sme minimálne na 11,5kg. Bicykel sa jazdí aj s pedálmi a tak to je ďalších cca 350g.
top verzia. najmenší rám.. katalogové udaje hmotnosti, oproti reálnym to má tak o 3/4kila viacej+ min 300g pedále....
takže zázračýí radon bude niekde okolo 11,8-12kg.... ako píše kristina
všetky biky čo som mal boli o 6-800g ťažšie ako údaj výrobcu....
Keď vidím akú diskusiu som tu rozpútal, tak niečo upresním.
Radon na svojej stránke uvádza, že hmotnosti ich bajkov platia pre najmenšiu veľkosť, nejako extra sa nevyznám do ráfikov, ale hentie na mňa pôsobia ako keby boli z karbónu. Som si takmer istý že tá váha je bez pedálov, ako vlastne u všetkých výrobcov. Kristína keď som pozrel na stránke schwalbe rozdiel hmotností NN vs RR tak pri najľahších verziách oboch plášťov (27,5) je rozdiel spolu 180 g (90 gramov na jednom).
IMHO sme v téme o vysnívaných bajkoch takže aj tá váha môže byť pre nás vysnívaná. Pre mňa sa teda radí medzi vysnívané aj keď moje TOP 3 neprekonal.
Kristína keď som pozrel na stránke schwalbe rozdiel hmotností NN vs RR tak pri najľahších verziách oboch plášťov (27,5) je rozdiel spolu 180 g (90 gramov na jednom).
Pochybujem, že na tom AM bajku bude NN v najľahšej "Lite skin" verzii ako jazdím ja A keď tam kvôli hmotnosti aj namontovali Lite skin verziu tak to už potom nepotrebuje ďalší komentár. Na taký bajk sa IMHO montuje šírka 2,25" alebo najlepšie 2,35" vo verzii Double defense. A to je rozdiel minimálne 200g na jednom plášti. No a ďalej nepredpokladám, že tam montujú latexové 100g duše
Na AMko by som duše nemontoval vôbec, duša je prežitok
To je aj môj názor. Ja duše na MTB nepoužívam už niekoľko rokov. Bohužiaľ nepoznám firmu, ktorá by štandardne dodávala bajky už bezdušovým systémom. Ono to v sériovej výrobe ani nie je dosť dobre možné, aby tam niekto nalieval mlieko a potom triasol každým kolesom a utesňoval prípadné úniky.
Gramy... je tu reč o kokaíne alebo bajkoch? V prípade viacerých v tom ani nevidím rozdiel - ani čo sa týka závislosti ani ochoty investovať. Od kedy gramy jazdia? Hlavne pri tomto "AM/EN" segmente, kde je oveľa dôležitejšia trakcia, tuhosť a pod. Nehovoriac o kondícii a technike. Nejako mi v týchto fantastických váhach ***** marketing.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike-magazin.de/eurobike/mountainbikes/neuheiten-2016-radon-slide-140-carbon/a26337.html
http://www.mtb-news.de/news/2015/05/04/riva-2015-radon-slide-140-carbon-trailbike-2016/
http://www.bike-magazin.de/eurobike/mountainbikes/neuheiten-2016-radon-slide-140-carbon/a26337.html
http://www.mtb-news.de/news/2015/05/04/riva-2015-radon-slide-140-carbon-trailbike-2016/
top verzia. najmenší rám.. katalogové udaje hmotnosti, oproti reálnym to má tak o 3/4kila viacej+ min 300g pedále....
takže zázračýí radon bude niekde okolo 11,8-12kg.... ako píše kristina
všetky biky čo som mal boli o 6-800g ťažšie ako údaj výrobcu....
Radon na svojej stránke uvádza, že hmotnosti ich bajkov platia pre najmenšiu veľkosť, nejako extra sa nevyznám do ráfikov, ale hentie na mňa pôsobia ako keby boli z karbónu. Som si takmer istý že tá váha je bez pedálov, ako vlastne u všetkých výrobcov. Kristína keď som pozrel na stránke schwalbe rozdiel hmotností NN vs RR tak pri najľahších verziách oboch plášťov (27,5) je rozdiel spolu 180 g (90 gramov na jednom).
IMHO sme v téme o vysnívaných bajkoch takže aj tá váha môže byť pre nás vysnívaná. Pre mňa sa teda radí medzi vysnívané aj keď moje TOP 3 neprekonal.
Pochybujem, že na tom AM bajku bude NN v najľahšej "Lite skin" verzii ako jazdím ja
To je aj môj názor. Ja duše na MTB nepoužívam už niekoľko rokov. Bohužiaľ nepoznám firmu, ktorá by štandardne dodávala bajky už bezdušovým systémom. Ono to v sériovej výrobe ani nie je dosť dobre možné, aby tam niekto nalieval mlieko a potom triasol každým kolesom a utesňoval prípadné úniky.
Vlastne, aj teraz sú tam UST (dokonca ten istý typ, len MKII).
ten ram ma deklarovanych 1900g bez tlmica, cize s lakom, farbou a srobikmi tak 2050+ plus tlmic 250 = 2300