Nemohol by nejaký servisák napísať, čo je vlastne profesionálny štandard? Mne toto celé pripadá tak, ako keby som do pneuservisu doniesol deravú gumu a potom sa sťažoval, že mi odstránili staré olovká vyváženia a zaúčtovali si nové + prácu.
Profík v servise hádam nebude vychádzať z predpokladu, že ten zákazník už odborne spravil niektoré nevyhnutné kroky, ktoré centrovaniu predchádzajú. Ak usúdil, že v náboji sú nejaké vôle, tak to jednoducho urobil; volať ešte zákazníkovi, že ideme urobiť aj toto, bude to stáť o 9€ viac, alebo si radšej prídete po to koleso?
Chyba bude vo vzájomnej komunikácii, zákazník mohol povedať - urobil som to a to a oni zas mohli povedať - v centrovaní budú tieto úkony a bude to stáť toľko.
Osobne mi to pripadá ako búrka v šerbli. Ach jaj, zapršať by mohlo.
Ja som pred 2 rokmi nechal u nas v servise urobiť vyplet, pretože mne to trva dlho (kedysi davno som sa to naučil). Neviem si predstaviť, žeby mi zaučtoval mechanik aj další ukon.
Myslim, že bude takychto vynutenych ukonov pribudať.
Asi by to chcelo štandardy ako v autoservisoch. Vopred dohodnúť úkony aj cenu. Ak sa počas opravy objaví niečo nepredvídané, zavolať klienta a dohodnúť zmenu a ten buď súhlasí, alebo si to vezme domov.
A ešte čosi - ak niekto zarába 9€ 4 hodiny, tak sa o takú opravu pokúsi asi radšej sám.
No nechcem takto verejne hanit...Co ked chla***** zo servisu mali pravdu.....Ja som len napisal, ze ma to nasralo, .....A davam to ako varovanie pre ostatnych....no...
Na to si davaj pozor, na stelovanie konusov. Konusy sa musia nastavit tak , aby mali malicku volu, ktora zmizne po dotiahnuti v rame. Ak to mimo ramu nastelujes tak, aby to volu nemalo a v rame dotiahnes ..
Inak v Sportservis som si parkrat nechaval vypletat kolesa, vzdy som si zaplatil viac, nech to prejdu tenzometrom a vzdy to bolo tip-top. Ale uz tam nepojdem. Naposledy mi na novych kolesach nedotiahli vyplet, takze to zjavne tenzometer ani nevidelo a pekne som si za to zaplatil ( po 2 jazdach 4 odsroubovane spice, proste fail)... Ale o zazitkoch zo servisu z kaktusbike spred asi 4 rokoch radsej nebudem pisat nic. Proste (az na vzacne vynimky) servis ti nauctuje sadzbu vacsiu ako v autoservise , ale robia ti to brigadnici a takto to aj vyzera. Myslim, ze sa casom dam na servis bajkov /ale vrzgajuce karbonove trosky servisovat nebudem /
Nikdy nehovorte že sa to nemože stat. Ak som mal kedysi V brzdy, uplne bežne som prstom zastavoval roztočene koleso prstom o špajle. Včera som si menil plašte, potom som nastaval predne koleso, aby kotuč nebrnkal o doštičky. Nastavene a chcel som zastaviť koleso. No hop a už to bolo. 100-krat naučeny povel s čelusťovymi brzdami.
mne asi pred mesiacom prvy krat co som nadstavoval quide rsc ale ja som dopadol lepsie bol som opatrnejsi ako ty a len pol centimetra z nechta som si odsekol cize sitie netrebalo len odrezal maso co tam bolo ale uz to mam ako tak fajn, skore uzdravenie prajem... inak potom co sa mi to stalo mi to nedalo a o 3rano som si tie brzdy konecne dokoncil inak ako si pisal tiez prechod z v brake a trosku som pozabudol ze tam je kotuc ale clovek sa uci a uz neni problem nadstavit brzdy
No KU*** toto sa ako moze stat, nech viem co nemam robit. Ja si vzdy zastavim koleso uplne ,predtym nez do toho babrem. Ocakaval by som zlomeninu prsta ale taketo odrezanie?
To sa da elegantne vyriešiť. Kotuče čo pozname, maju odlahčovacie otvory dost velke. Ak budu mat pre cestnú cyklistiku iba otvory do 8 mm, prst tam nevojde. Tu ako je to v tom venci, tak ten kotuč vyrobiť len samu dierku. http://bike198.com/wp-content/uploads/2010/10/formula-rx-brake.jpg
Aka je pravdepodobnost, ze pri pade trafis prstom do kotuca ? Kolko fotiek odtatych prstov kotucom si videl v MTB, kde sa pouzivaju roky ?
podla mna je to myslene ked v pelotone padaju po desiatkach na seba nebude nic pekne ked padnes na ten kotuc laktom ci tvarov. myslim ked padnes na cudzi kotuc.
marina_militare áno, eloxoval
ale, aby si si to nepredstavil zle, roztok nebol vo vani; vaňa slúžila na chladenie nádoby s roztokom
marecej s drahými kľukami by som zase takto neexperimentoval, by mi bolo ľúto ich przniť
chcem spraviť z kľúk, ktoré mi funkčnosťou dostačujú kľuky, ktoré sa mi budú pozdávať aj vzhľadovo- takže to neberiem ako investíciu do ošúchaných Deore, ale do nových prísne vyzerajúcich vyleštených kľúk
robím to pre vzhľad (lebo farba jazdí), fetišistické sklony, dobrý pocit z vlastnoručnej úpravy a pre individualizáciu biku ak by som si mal vybrať nové kľuky, asi by padla voľba na Race Face Turbine, ktoré nevychádzajú práve lacno
fokel komaxit: neviem, ako by som realizoval nanášanie v domácich podmienkach, ale vyzerá to zaujímavo, zatiaľ najlepšie, aj na kope autíčkarskych fór to ospevovali ako naj spôsob konzerovania leštených kovov, ešte poštudujem
zatiaľ to vidím tak, že po vyleštení odsledujem, ako rýchlo to bude zachádzať a potom si rozmyslím, či sa mi bude chcieť pravidelne prelešťovať, alebo skúsim nejaký ten lak
vďaka
velky respekt! to by som sialene rad vedel urobit. ako je to s farbou? mas pristup k takemu materialu? nemas nejake fotky? dik.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Profík v servise hádam nebude vychádzať z predpokladu, že ten zákazník už odborne spravil niektoré nevyhnutné kroky, ktoré centrovaniu predchádzajú. Ak usúdil, že v náboji sú nejaké vôle, tak to jednoducho urobil; volať ešte zákazníkovi, že ideme urobiť aj toto, bude to stáť o 9€ viac, alebo si radšej prídete po to koleso?
Chyba bude vo vzájomnej komunikácii, zákazník mohol povedať - urobil som to a to a oni zas mohli povedať - v centrovaní budú tieto úkony a bude to stáť toľko.
Osobne mi to pripadá ako búrka v šerbli. Ach jaj, zapršať by mohlo.
Ja som pred 2 rokmi nechal u nas v servise urobiť vyplet, pretože mne to trva dlho (kedysi davno som sa to naučil). Neviem si predstaviť, žeby mi zaučtoval mechanik aj další ukon.
Myslim, že bude takychto vynutenych ukonov pribudať.
A ešte čosi - ak niekto zarába 9€ 4 hodiny, tak sa o takú opravu pokúsi asi radšej sám.
Ja som používal remiemky do košíkov na pedále.
http://dolekop.com/fotky/34048-serizovani-hayesu
Mne včera, mam dolu polku nechta. Jak som stary, tak som neopatrny.
Na to si davaj pozor, na stelovanie konusov. Konusy sa musia nastavit tak , aby mali malicku volu, ktora zmizne po dotiahnuti v rame. Ak to mimo ramu nastelujes tak, aby to volu nemalo a v rame dotiahnes ..
Inak v Sportservis som si parkrat nechaval vypletat kolesa, vzdy som si zaplatil viac, nech to prejdu tenzometrom a vzdy to bolo tip-top. Ale uz tam nepojdem. Naposledy mi na novych kolesach nedotiahli vyplet, takze to zjavne tenzometer ani nevidelo a pekne som si za to zaplatil ( po 2 jazdach 4 odsroubovane spice, proste fail)... Ale o zazitkoch zo servisu z kaktusbike spred asi 4 rokoch radsej nebudem pisat nic. Proste (az na vzacne vynimky) servis ti nauctuje sadzbu vacsiu ako v autoservise , ale robia ti to brigadnici a takto to aj vyzera. Myslim, ze sa casom dam na servis bajkov
Stalo, síce v menšom ale stalo. Kdesi som tu aj dával fotku. Nepríjemné, kus prsta aj s nechtom preč, bolesť ako sviňa a krvi ako z brava.
Fuuuj, tú fotku si idem vytlačiť a nalepiť na stojan...
mne asi pred mesiacom prvy krat co som nadstavoval quide rsc ale ja som dopadol lepsie bol som opatrnejsi ako ty a len pol centimetra z nechta som si odsekol cize sitie netrebalo len odrezal maso co tam bolo ale uz to mam ako tak fajn, skore uzdravenie prajem... inak potom co sa mi to stalo mi to nedalo a o 3rano som si tie brzdy konecne dokoncil
No KU*** toto sa ako moze stat, nech viem co nemam robit. Ja si vzdy zastavim koleso uplne ,predtym nez do toho babrem. Ocakaval by som zlomeninu prsta ale taketo odrezanie?
Bol som na preväze, je to dobre. Nebolo to ani zatečene. Nejaka mastička na to išla.
http://bike198.com/wp-content/uploads/2010/10/formula-rx-brake.jpg
Aka je pravdepodobnost, ze pri pade trafis prstom do kotuca ? Kolko fotiek odtatych prstov kotucom si videl v MTB, kde sa pouzivaju roky ?
podla mna je to myslene ked v pelotone padaju po desiatkach na seba nebude nic pekne ked padnes na ten kotuc laktom ci tvarov. myslim ked padnes na cudzi kotuc.
ale, aby si si to nepredstavil zle, roztok nebol vo vani; vaňa slúžila na chladenie nádoby s roztokom
marecej s drahými kľukami by som zase takto neexperimentoval, by mi bolo ľúto ich przniť
chcem spraviť z kľúk, ktoré mi funkčnosťou dostačujú kľuky, ktoré sa mi budú pozdávať aj vzhľadovo- takže to neberiem ako investíciu do ošúchaných Deore, ale do nových prísne vyzerajúcich vyleštených kľúk
robím to pre vzhľad (lebo farba jazdí), fetišistické sklony, dobrý pocit z vlastnoručnej úpravy a pre individualizáciu biku ak by som si mal vybrať nové kľuky, asi by padla voľba na Race Face Turbine, ktoré nevychádzajú práve lacno
fokel komaxit: neviem, ako by som realizoval nanášanie v domácich podmienkach, ale vyzerá to zaujímavo, zatiaľ najlepšie, aj na kope autíčkarskych fór to ospevovali ako naj spôsob konzerovania leštených kovov, ešte poštudujem
zatiaľ to vidím tak, že po vyleštení odsledujem, ako rýchlo to bude zachádzať a potom si rozmyslím, či sa mi bude chcieť pravidelne prelešťovať, alebo skúsim nejaký ten lak
vďaka
velky respekt! to by som sialene rad vedel urobit. ako je to s farbou? mas pristup k takemu materialu? nemas nejake fotky? dik.