Kategórie
Bike-techNie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
-16% CTM CHARISMA 6.0 27.5 dámsky bicykel, matná čierna/staroružová perleť
649 €
-16%
MOC 999 €
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
Akcia -22% GHOST Kato Universal 27.5 bicykel, green pearl/azur blue metallic
619 €
-22%
MOC 889 €
Výpredaj -17% Endura FS260-Pro Thermo návleky na nohy, čierna
28,99 €
-17%
MOC 49,90 €
Výpredaj -22% R2 WOLF ATC03A návleky na nohy, čierna/strieborná
17,99 €
-22%
MOC 26,99 €
To je este zbytocnejsia otazka. Po meste je na cestach 50 a pochybujem ze ktokolvek to rozdupe na 50 aj keby chcel (aspon na mtb na rovinke viac ako par sekund). Tato debata neni o tom ze niekto chce chodit maximalkou a ohrozovat chodcov, ale o tom ci je legalne sa chovat racionalne - teda ked je ulica prazdna tak ist normalnych 20-25 a ked su nablizku ludia tak prirodzene spomalit na rychlost chodze.
Hmm ... problem asi bude, ze tych nariadeni je uz zrejme prilis vela a ludia sa postupne odnaucili pouzivat vlastnu hlavu. Aj na pesej zone, kde je cyklochodnik by sa mal chodec pozerat, kam kraca ... rovnako aj na prechode by sa mal pozriet, ci prave neprichadza auto, ktore uz nema sancu ubrzdit, ked tam nahle vkroci. Ono okrem tych nasich zakonov existuju aj fyzikalne zakony a tie ignorovat sa moc nevyplaca.
Nie, ale mozno by zopar chodcom trtklo, ze tam nie su panmi situacie vzdy a vsade a ze sa tam moze vyskytnut aj nejake to ohrozenie.
Inak co sa tyka dopravnych navykov - v Nemecku som bol dost sokovany ze chodci su zvyknuti vbehnut na prechod bez toho co by sa vobec pozreli na cestu.
Ale priznám sa, že niekedy ich upozorním, že je pre nich bezpečnejšie prechádzať sa mimo cyklochodníka.
Na obchadzanie sa neda vzdy spoliehat lebo pri prudkej zmene pohybu nemusis stihnut zareagovat popripade zo zakrytu moze vybehnut niekto koho si nevidel (a tiez cast chodcov ma zvlastny instankt ze ked zacuju za sebou cyklistu tak zo strachu odskoci cim vo vela pripadoch paradoxne skoci pod koleso).