Mate tu niekto tento kompijuter? ja s nim mam taky problem ze mi ukazuje divno sklon kopca dnes som isiel kopec kde bolo max stupanie 25% a on mi ukazuje najviac 14% a nezdaju sa mi ani vyskove metre v navode strana 19 je pisane 3moznosti kalibracie ja som zadal domacu vysku ostatne 2 som neprisiel nato ako ich spustit vedel by mi s tym niekto pomoct?
Ako casto vyberate ROX 10 z drziaka? Vyberam ho z drziaka takmer denne kvoli kopirovaniu dat do Data centra a myslim, ze tie "nozky" v spodnej casti ROX 10, ktorymi sa zacvakava do drziaka dlho nevydrzia, po asi tyzdni vyzeraju dost opotrebovane a ROX 10 sa do drziaka zacvakava coraz lahsie nez na zaciatku.
mal si to nastupane metre alebo nadmorsku vysku? lebo co sa tyka nadmorskej vysky vzdy kalibrujem pred jazdou mam nastavenu svoju domacu a tak tiez pri niektorych vyjazdoch chodim po tych istych trasiach takze mam ulozene body pri ktorych sa nakalibruje sam. samozrejme ze to nemera presne tusim to mera podla barometru co to ma v sebe takze odchylky mozu nastat ale cca 50m to mi veru pri dost. a k tomu dzriaku ja ho pouzivam cez rok priemerne 3x tyzdene a po kazdej jazde isiel dole a drzi stale rovnako zo zaciatku samozrejme viac ale to bolo len o trosicka mam ten cerveny drziak
Vdaka za postrehy chalani. Mam cerveny drziak, zo zaciatku som tachac ani nevedel zacvaknut do drziaka, tak to islo tazko, teraz sa mi to zda vybehane viac - tie "nozky" na tachaci mi pridu viac zbrusene od drziaka. Vyberam ho z drziaka tiez po kazdej jazde a aj v praci, ked bajk stoji v inej miestnosti mimo mna, nech to nikoho nelaka na "hranie sa".
Daju sa v Data Centre editovat udaje log-u (najazdene kilometre, priemerna rychlost a pod.)? Isiel som vlakom, ROX 10 som uplne vypol a znovu som ho zapol po vystupeni z vlaku. Po pozreti log-u som bol "prekvapeny", lebo sa ulozila aj prejdena vzdialenost vlakom (cas nie) a priemernu rychlost som mal cca 52 km/h
da ale iba ak to mas na zaciatku alebo na konci lebo ak si po ceste vlakom pokracoval na bajku tak ti nema odkial doratat ten stred. takze musis si to vyseknut ako 2 aktivity kde prvy odseknes v zadu a druhu v predu
oznacis si to na sedo tym ze si potiahnes "mantinel" kam potrebujes a potom v MENU vyberies Trim Log
Dakujem. Pokracoval som dalej po ceste vlakom. Cesta vlakom je v strede, myslel som si, ze to bude treba asi "vyseknut". Skoda, ze sa tie udaje nedaju jednoducho prepisat. Endomondo to urobilo spravne -jazdu vlakom nezapocitalo, bolo iba pauznute. Mozem sem potom hodit obrazky udajov z Datacentra a Endomonda pre porovnanie, ked budem doma.
no ono sa ti to stalo asi preto ze mas zapnute autopause a pri pohybe vo vlaku sa ti to znova zaplo. neviem isto ale ak to vypnes mohlo by ti to tento problem vyriesit. ten autopause je v podstate ajtak otrava. a to endomondo si mal na mobile pustene? lebo neviem preco by ti endomondo malo jazdu vlakom nezaratat ved to je pre neho rovnaky pohyb ako kazdy iny.
Ano, mam zapnute autopause na ROX 10, lebo stalo sa, ze som ho zabudol zapnut. Pred nastupenim do vlaku sa zapla pauza,na to som tachometer vypol natvrdo (automaticke vypnutie mam nastavene na 5 min., takze by sa vypol aj sam). Nie, Endomondo malo zapnutu pauzu a pocas cesty vlakom sa nezaplo, zapol som ho po vystupeni z vlaku ako aj tachometer. Endomondo zaznamenal jazdu vlakom iba ako rovnu ciaru (co aj ROX 10), ale na rozdiel od ROX 10 udaje z vlaku nepocital.
Pokiaľ záznam stopneš manuálne, tak ti nebude ďalej zaznamenávať pokiaľ znova záznam nespustíš (start). A to aj v prípade, ak je zapnutý auto-pause.
Po sérii posledných FW updatoch a jednom SW update mi prestalo pri nahrávaní do Stravy prestalo ukazovať dátum a miesto, kde bol záznam urobeny. Namiesto toho, mi v Strave vyhodí len Afternoon ride a pod. (predtým. XX/XX/2015, Miesto). Robí to aj vám? Je problém v Sigme alebo je to skôr spôsobené prechodom Stravy na Open Map namiesto Google máp?
walec : chyba sa nestala, ale tým že si záznam zastavil a nespravil "save and reset", keď dáš štart pokračuje v načatej trase, ale ty si sa medzi tým premiestnil o 52 km, pre gps to bude riadny skok, ktorý berie ako prejdenú trasu. Aspon si myslím, lebo nikdy som to neskúšal. Práve mi napadlo, máš aj senzor rýchlosti ?
MarinD : tú zmenu "Morning ride" a pod. som si všimil aj ja, ale čím to je neviam, ani mi to nevadí, lebo názov aj tak mením
Izmask: Mne to vadí práve z toho titulu,že to mením do toho starého formátu s miestom a časom a nechce sa mi to stále kopírovať a prepisovať, keď to predtým išlo.
izmask Save + reset som neurobil schvalne, lebo po vystupeni z vlaku som mal v plane pokracovat dalej v presune. Myslel som, ze ROX 10 urobi cestu vlakom ako pauzu bez pocitania udajov. Robil to tak aj ROX 9.1 a ulozilo mi to tak aj Endomondo. Po vozni som sa na bajku nevozil Mam aj snimac rychlosti.
V podstate ani ten snímač by nič nezmenil na veci. Rox 9.1 to urobí asi správne lebo nemá GPS. Endomondo neviem ako funguje. Ale ROX10 spravil to čo mal. Vypol si v bode A. Zapol o x kilometrov ďalej. Koleso sa neotáčalo ale GPS sa presunulo o tých x kilometrov, nech aj za 1 sekundu. Vyhodnotil to z GPS ako poriadnu rýchlosť . Akú si tam mal maimálnu rýchlosť ? Viem, že keď je senzor rýchlosti, berie údaj z neho a podľa všetkého to funguje aj naopak, napr. stratíš magnet a berie GPS. Už ti ostáva jedine čo bolo vyččie, spraviť kópiu aktivity a orezať jednu spredu a druhú od konca. Ja keď som šiel napríklad šiel do práce a potom rovno niekde skratkou naokolo domov, zapol som ráno, prerušil ako ty. Zapol som po 8 hodinách a všetko je ok, ale druhý štart bol z miesta kde som skončil prvú časť.
Snimac rychlosti na tuto situaciu nemal vplyv. Endomondo tiez funguje cez GPS a vsetky udaje ma odtial. S Endomondom som urobil presne to iste, co s cyklopocitacom, Endomondo to ma spravne, ROX nie. Pokia si dobre pamatam, tak maximalna rychlost z ROX bola cca 34 km/h a priemerna cca 52 km/h, co je tiez zvlastne. Staci neurobit aj sparovanie hlasicov a tiez bude ROX snimat udaje z GPS. Urobim to vyseknutie a rozdelenie vyjazdu. Celkova vzdialenost bola podla Endomonda cca 7,7 km a ROX napocital cca 27 km. Ako som pisal, neskor sem hodim screen-y udajov z Data centra a Endomonda pre porovnanie. Pre zaujimavost napisem sudruhom do Sigmy, ci tam nemaju bug
neviem preco to robi sigma tak zvlastne, ale mne to iste .. mam nastaveny auto off po 5minutach.. sa mi vypol zabudol som ho zapnut . uvedomil som si to za 10min pustil som ho a hned mi suplo maximalku 137km/hod na bike. a krizom ciaru ako keby som skocil. Ako ja chape, ze je tam nastavene logovanie kazde 2 sec a v jednoduchom svete to funguje spravne. ale mohlo by to mat trocha logiky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
oznacis si to na sedo tym ze si potiahnes "mantinel" kam potrebujes a potom v MENU vyberies Trim Log
Po sérii posledných FW updatoch a jednom SW update mi prestalo pri nahrávaní do Stravy prestalo ukazovať dátum a miesto, kde bol záznam urobeny. Namiesto toho, mi v Strave vyhodí len Afternoon ride a pod. (predtým. XX/XX/2015, Miesto). Robí to aj vám? Je problém v Sigme alebo je to skôr spôsobené prechodom Stravy na Open Map namiesto Google máp?
MarinD : tú zmenu "Morning ride" a pod. som si všimil aj ja, ale čím to je neviam, ani mi to nevadí, lebo názov aj tak mením