caute som tu novi kupil som si novi bike s deore m5100 a ked idem na 1 tak mi to extremne chrci,
no a ked prehadzujem tak asi zo 4 na 5 tak nic az kim nepreradim na6 az potom to preradi
a este ked tocim klukami dozadu tak sa zo zadnej stavby ozyva take chrcANIE
co mam s tim robit
ps prepacte za tie chyby pisal som to na notebooku
Ako je spomenute nadomnou ak si to kupoval v normalnej predajni a je to novy bajk tak to tam zanes a oni ti to doladia (bezne predajcovia zadarmo ponukaju urobenie kontroly bajku po cca prvych 100km kde podotahuju uvolnene veci a doladia presne taketo veci ako je radenie)
Ak mas kupovany bajk priamo od vyrobcu (Canyon, Rose, Yt a pod.) tak ti to sice tiez vedia opravit v nejakych servisoch, no vacsina servisov ma velke prirazky na takto kupovane bicykle.
Takze ak si aspon trosku zrucny a vies ist podla navodu tak si to radenie dosteluj sam. (idealne podla youtube navodu - je milion videi ako nastavit prehadzovacku)
Problemy co s tym asi mozes mat:
- zle nastavene limitne skurtky (malo pravdepodobne kedze ti to nerobi problemy na najmensom a najvacsom pastorku
- uplne zle napnute lanko (hod si to na najmensi prevod a skontroluj ako je napnute lanko. Ma byt stale napnute, ale nie tak silno aby bol problem preradit na ten najmensi pastorok ak je tam velka vola tak ho treba viac napnut.)
- len trosku zle napnute lanko (jemne sa to da doladit pootocenim skrutky co je bud na packach kde konci lanko alebo na prehadzovacke kde sa pripaja lanko na nu. Treba pootocit vzdy tak o polotocky, max jednu otocku a vyskusat ci to uz radi dobre a tak dalej)
A posledna vec ak si to budes robit doma tak to nenastavuj s bicyklom hore-nohami. Nie ze by to nebolo mozne, ale radenie nefunguje dolehlavou rovnako dobre, kedze dolehlavou sa nenapne retaz rovnako dobre ako ked mas bicykel normalne. Bud si to daj do stojanu, niekam si ho zaves alebo nech ti s tym niekto pomoze a bude drzat ten bicykel vo vzduchu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak mas kupovany bajk priamo od vyrobcu (Canyon, Rose, Yt a pod.) tak ti to sice tiez vedia opravit v nejakych servisoch, no vacsina servisov ma velke prirazky na takto kupovane bicykle.
Takze ak si aspon trosku zrucny a vies ist podla navodu tak si to radenie dosteluj sam. (idealne podla youtube navodu - je milion videi ako nastavit prehadzovacku)
Problemy co s tym asi mozes mat:
- zle nastavene limitne skurtky (malo pravdepodobne kedze ti to nerobi problemy na najmensom a najvacsom pastorku
- uplne zle napnute lanko (hod si to na najmensi prevod a skontroluj ako je napnute lanko. Ma byt stale napnute, ale nie tak silno aby bol problem preradit na ten najmensi pastorok ak je tam velka vola tak ho treba viac napnut.)
- len trosku zle napnute lanko (jemne sa to da doladit pootocenim skrutky co je bud na packach kde konci lanko alebo na prehadzovacke kde sa pripaja lanko na nu. Treba pootocit vzdy tak o polotocky, max jednu otocku a vyskusat ci to uz radi dobre a tak dalej)
A posledna vec ak si to budes robit doma tak to nenastavuj s bicyklom hore-nohami. Nie ze by to nebolo mozne, ale radenie nefunguje dolehlavou rovnako dobre, kedze dolehlavou sa nenapne retaz rovnako dobre ako ked mas bicykel normalne. Bud si to daj do stojanu, niekam si ho zaves alebo nech ti s tym niekto pomoze a bude drzat ten bicykel vo vzduchu.