Mam system sh. deore 1x11. Ked mam najrychlejsi prevod, teda vzadu na najmesom, tak ked taham a prudko prestanem, tak retaz mi riadne zhupne, akoby sa zadok potocil dlzie ako ked prestanem tahat. V com moze byt problem? Bajk je rocny, nastavene vsetko je, zadne koleso pekne ide, nic nezadrhava...
Dost ma to stve, lebo retaz takto vzdy riadne buche o kostru, aj ked tam mam ochranu... a navyse je to taky pocit blby, chvilu bez zaberu
Dakujem za radu. Ivan
Je pokazena? Vymenit??? Alebo je to jej vlastnost?
Je pokazena? Vymenit??? Alebo je to jej vlastnost?
Vlastnost
V poslednom case si vsimam tu na fore,ze je tu cim dalej tym viac ludi,co nechapu zakladnym veciam a potom su tu zbytocne vlakna o nepodstatnych veciach.
A co sa tyka tej kazety,je to urcite 29bike s dlhou zadnou stavbou,tazkou kazetou.Tam sa to proste deje.Aktivuj spojku na prehadzovacke,trochu to pomoze.
V poslednom case si vsimam tu na fore,ze je tu cim dalej tym viac ludi,co nechapu zakladnym veciam a potom su tu zbytocne vlakna o nepodstatnych veciach.
A co sa tyka tej kazety,je to urcite 29bike s dlhou zadnou stavbou,tazkou kazetou.Tam sa to proste deje.Aktivuj spojku na prehadzovacke,trochu to pomoze.
Absolutne zbytocny prispevok...
Na webe je o spojke (clutch) tak malo, ze sa tazko dozvediet...
Pocas jazd som skusal obe stavy spojky a robi to rovnako.
Ziadal som o pomoc a radu... ci nieco vymenit, alebo kusok skratit retaz, nech sa to napne... cakal som ci to uz nahodou niekto neriesil...
Nie o tom, ako niekto nechape zakladnym veciam... nie kazdy je majster do prehadzovaciek...
Ked sa zavrem sam za pc a budem googlit a studovat, tak nepotrebujem forum, kde som cakal, ze sa nieco dozviem a najdem radu skor, ako to sam preluskam a nastudujem... ak ta prispevok otravuje naco si reagoval...
Mna skor hneva ze mam dva bajky. Oba 29. Na jednom je deore so spojkou a na druhom deore bez spojky. A prave ten so spojkou buchne ked prestanem pedalovat...
Takto ju máš vypnutú. Prepni si tú páčku smerom dozadu/hore aby bola zapnutá, dole má byť len keď vyberáš koleso z rámu/zhadzuješ reťaz. Netvrdím, že to pomôže, ale mal by si to mať takto.
Prípadne pošli ešte fotku, aby sme vedeli 100% ako to je.
Nepomohlo byt zobrat z retaze jeden clanok? Trocha ju napnut... akoze teraz nepada... len sa pytam, mozno som trepol...
Alebo pošli fotku ako vyzerá ramienko, keď máš zaradený najväčší pastorok (najľahší prevod). Ale nepredpokladám tento problém.
Ďalej je možnosť nastaviť tú "brzdu" trochu silnejšie - pozri návody na youtube.
Posledná možnosť, že už je to v norme a netreba to riešiť