Kategórie
Bike-tech
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
-18% Topeak TUBI CARTRIDGE MT25 sada na opravu tubeless plášťov
22,99 €
-18%
MOC 27,99 €
-19% Topeak TUBI CARTRIDGE R16 sada na opravu tubeless plášťov
20,99 €
-19%
MOC 25,99 €
Hoci si myslím, že na zadnom bude na to koleso výrazne väčší tlak. Ale inak je to logické. Od zajtra má u nás na východe začať pršať, takže možno ani nikam nepôjdem a v piatok by mal byť nový plášť doma.
Prvý pokus bola lepiaca páska z papierových vreckoviek - na smiech
Druhý pokus - zaviazal som dušu tenkým špagátom po oboch stranách diery - úsmevné
Tretí pokus som bral ako posledný. Ak to nebude fungovať šlapem domov v pedáloch (pichnuté zadné koleso)...Dierka bola vcelku malá, ale fučalo cez ňu statočne. Z takého pichľavého kríka som odtrhol guľatý třň a vopchal do diery. Kúsok nad gumou som ho zarovnal. Našiel som živicu, tú roztopil zapalovačom a celé to pokvapkal. Nasadil som dušu do plášťa. pomaly začal hustiť a voila...na omak to držalo. A vydržalo až domov
Keď si spomínam ako som kedysi pchal do plášťa trávu aby som ako-tak došiel z výjazdu, tak dnes som to dal na MacGyvera
Chodievam na dlhé túry s mtb. Dostal som defekt, teraz od skla (používam klasickú duša + plásť). Dušu som opravil, ale v plášti ostala menšia diera, kam sa zvyčajne zasekávajú drobné kamienka. Či to podľa vás, ktorí máte skúsenosti, treba nejak riešiť, trebárs zalepením záplatou z vnútornej strany? V Kellys povedali, že vraj to je nič, ale chlapík nevyzeral veľmi dôveryhodne.
Ďakujem za pomoc a všetky návrhy.
Keby si to jazdil len tak s dusou bez podlepenia tak by ti hrozil defekt. Zhodou okolnosti sa mi to zaciatkom tohoto roku i podarilo. Jeden den defekt od skla podobnej velkosti a o dva dni kym som to stihol podlepit (vozil som sa na tom do prace a dufal som ze do vikendu to vydrzi) tak defekt do duse na rovnakom mieste.
Tento rok som si konečne doprial N+1 na cestné/gravel výjazdy, konkrétne CTM Koyuk. Zvyknutý z MTB roky rokúce na plášte+duše som si dokúpil pre istotu aj náhradnú dušu na daný rozmer a takto vybavený som začal gravelovať.
Včera to prišlo a prvý krát som na ňom chytil defekt, klasické seknutie. Na moje nemilé prekvapenie som ale nebol schopný dať dole plášť, ako by tam bol prilepený, pätky sa od ráfika ani nepohli, skúšal som to z jednej aj druhej strany. Na MTB sa mi to nikdy nestalo, a to som mal defektov za 30 rokov jazdenia neúrekom.
Otázka je, je možné, aby bol plášť naozaj prilepený? Alebo pri niektorých kombináciách plášťov/ráfikov môže nastať takýto problém? A ako to riešiť? Iba silou, alebo tam streknúť WDčko, alebo nejako inak?
Plášť je WTB Riddler 37x700 TCS, ráfik nejaký Novatec 25
edit pre Gusto0 : https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/ctm-koyuk-30-28-bicykel-matna-cierna-leskla-cierna-p262010.html?itm_medium=forum#reviews
mne stačí toto tažeee...dovidenia...či dovŕzgania
CTM KOYUK 3.0 28 bicykel, matná čierna/lesklá čierna
1 499 €
MOC 1 899 €Riešením je za mňa konverzia na bezduše, vtedy to riziko nutnosti zhadzovania plášta v teréne takmer eliminuješ a na doma si prinajhoršom kúpiš na to určené kliešte, ak časom nechytíš grif.
Ak chceš ostať pri dušiach, možno postačí len vymeniť plášte. S nejakými inými to dosť možno pôjde výrazne ľahšie.
Tak za seba musím povedať, že okrem prvotnej nutnosti jemne doštelovať šalter zatiaľ žiadne problémy neboli. Po 1100km žiadne vŕzganie, ani nič podobné, aj keď je pravda, že blatu sa zatiaľ úspešne vyhýbam a gravel je tak do 25-30%, inak len suchá cesta. Záslepky a podobne beriem ako kozmetické veci, za tú cenu v tej výbave to stále považujem za parádny bike. Plášte sú spotrebák, tak snáď to nejako vyriešim, aj tak som tam časom plánoval dať niečo tučnejšie.
Tento rok som si konečne doprial N+1 na cestné/gravel výjazdy, konkrétne CTM Koyuk. Zvyknutý z MTB roky rokúce na plášte+duše som si dokúpil pre istotu aj náhradnú dušu na daný rozmer a takto vybavený som začal gravelovať.
Včera to prišlo a prvý krát som na ňom chytil defekt, klasické seknutie. Na moje nemilé prekvapenie som ale nebol schopný dať dole plášť, ako by tam bol prilepený, pätky sa od ráfika ani nepohli, skúšal som to z jednej aj druhej strany. Na MTB sa mi to nikdy nestalo, a to som mal defektov za 30 rokov jazdenia neúrekom.
Otázka je, je možné, aby bol plášť naozaj prilepený? Alebo pri niektorých kombináciách plášťov/ráfikov môže nastať takýto problém? A ako to riešiť? Iba silou, alebo tam streknúť WDčko, alebo nejako inak?
Plášť je WTB Riddler 37x700 TCS, ráfik nejaký Novatec 25
S kamarátom sme robili z týchto kolies bezdušáky. Naša skúsenosť bola rovnaká. Nešlo to dole ani za nič.
Ale treba len silné palce a stiahnuť tie plášte. Prilepené nie sú, len tam ozaj tak dobre držia. Tiež som sa predtým s takýmto problémom nestretol.