Prehadzovačka prehadzuje presne všetko v norme, ale nastane problém až keď prehodím na najmenšie kolečko. Reťaz už je na poslednom ale na páčke sa dá ešte prehodiť o dve koliečka dole. A zase ked prehadzujem nahor tak prvé prehodenia na pačke idu naprázdno a posledné je tretie od vrchu a ďalej ma už páčka nepustí. Chystám sa to opraviť ale najprv som chcel vedieť čím to môže byť aby som nerozladil zbytočne celú prehadzovačku.
Má niekto s týmto skúsenosti?
Ďakujem za akúkoľvek radu.
Ak by to ani potom nefungovalo. Prichádza do úvahy ohnutá pätka od pádov ktoré si spomínal. Tu pomôže vyrovnávač pätiek. Mali by ho mať v každom servise a oprava trvá zo 5 minút.
https://www.mtbiker.sk/video/8901/video-ako-nastavit-zadnu-prehadzovacku.html
Hrdzavé/znečistené lanko alebo bowden. Keď radíš na väčší pastorok tak lanko ťaháš pačkou ty. Ale keď radíš na menší lanko ťahá pružina prehadzovačky. Ak je tam vyššie trenie medzi lankom a vnútornou stenou bowdenu a pružina je slabšia tak ti to neradí presne. Vyčistiť a premastiť lanko a bowden a keď to nepomôže, tak vymeniť oboje. Samozrejme treba to aj správne doladiť po výmene. Návod je OK.
.Mate s tym niekto skusenost?
ma shimano nejaku mierku ako to nastavit?
mazete capy prehadzovacky ? cim?
inac este k M 8000 - trha sa mi lanko - toto nevydrzalo ani pol sezony uz je jedno vlakno rozlomene - kusok nad uchytenim (srobom) - v krajnych polohach sa o to ramienko dost zalamuje - pride mi to ako konstrukcna vada.