Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"...
posledný komentár: 14. 9. 2025 o 8:53
https://www.youtube.com/watch?v=cq1OcGjAFzg
marseluspp vdaka za link, tam niekam na ALI som sa dostal tiez, objednam. Pokos mam od Metaba, 315 tusim. Chvilu to trvalo, resp. neprisla zostelovana, ale nastavil som uhly do mojej spokojnosti. Pri vymene kotuca to budem zrejme robit opat, ale krasny cisty rez, aj kolmosti. Chcel som brat nejake lacnejsie znacky, ale kusol som si do ruky a dobre som spravil, nakolko tato je lider v cena/vykon.
Turbi mne ked uebe tieto beaty, tak idem dole....
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
marseluspp ako rury pouzivas od spotrebicov do suda na tom odsavani ? nejake tipy z uzivania ?
ze by som len nekecal, tak moj oblubenec na YT, ktory mi sposobil iny mindfuck s tym sustruhom...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Pevny rozvod - 50mm HT odpadové rury v kombinacii s 50mm plastovymi guľovými ventilmi pre bazénovú filtraciu. Tak si prepinam odsavanie prismo pre daný stroj na ktorom robim.
Dorobil som si aj dialkové ovladanie k vysavaču, ale najviac sa osvedčila vypínačmi ovladana zasuvka pre stacionarny vysavač. Pri kazdom stroj je vypinač ktorý spina napátie do zásuvky pri vysavači. Vypínače sú radené paralelne a musia byt na tej istej fazi !!!
Flexi pripojenia- 50mm PU hadica so zeleznou vystuhou alebo plastova ohybná rura 50mm od nejakeho stroja na sadenie psenice
Flexi k naradiu-hadica od vysavača
Keďže cyklôn pracuje najlepšie ak má veľký prietok vzduchu, držím 50mm priemer čo najbližšie k náradiu a hadica od vysávača je najkratšia. Preto som si urobil otočné rameno nad pracovný stôl a hadica mi visí zhora. To používam pre ručné naradie.
Na jeden z cyklonov (pri tom ramene) som nasadil vysávač priamo na cyklon zhora, takze je po leziačky. Nevyzera to profi ale mam pristup k vypinačom, su tam malé straty prúdenia vzduchu a môžem vysávač zložiť dole za par sekund keď ho potrebujem inde.
Redukcie ku strojom som doteraz robil vseliako. Najviac sa mi osvedcilo robit ich z priesvitnejo 1mm hrubeho plastu. Pas asi 15cm siroký som stocil do kuzela tak aby na jednej strane obopinal jednu ruru a na druhej strane ruru druhú. Spoje som poistil Duck tape paskou. Teraz už mam 4d tlaciareň, tak to budem riesiť s ňou…
Verim že vám to pomôže…
To len tak na zvazenie toho na čo to vlastne chceš.