Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"...
Presne toto som minule spomenul doktorovi na rektoskopii...
Ďakujem, bicykle zatiaľ stačia tie 2 čo mám, len parkujú mimo fotky.
V tom prípade odporúčam používať momentový kľúč.
Odporúčam používať kvalitné náradie. Už som videla v rukách "mechanikov" aj imbusové kľúče s IKEA. To ti potom nepomôžu ani kvalitnejšie skrutky.
skusil by som zeleziarstva naokolo, resp tusim na svk sa da zohnat aj cez nejake eshop zelez. (treba pohladat):
- nerezove bud "kvality" A2, alebo A4 (ak jazdis v solnom prostredi velmi casto)
- obycajne (nie nerezove) pevnostna trieda 8.8 - vyssie sa moc z roznych dovodov neodporuca ist
zadaj do googla "trieda pevnosti skrutiek" a vybehnu ti tabulky...
U pevnejsich skrutiek byvaju na hlavicke vyseknute zarezy (tri vyssia pevnost..cca 5, sest zarezov: trieda
alebo je tam rovno vyrazene cislo... (napr 8.8 uz je slusnejsia pevnost).
Ak tam nie je vyrazene nic, je to obycajna skrutka (ale aj ta by mala nieco vydrzat)
Pravdou ale je, ze sa objavuju aj uplne shity vyrobene z blata...
U pevnejsich skrutiek byvaju na hlavicke vyseknute zarezy (tri vyssia pevnost..cca 5, sest zarezov: trieda
alebo je tam rovno vyrazene cislo... (napr 8.8 uz je slusnejsia pevnost).
Ak tam nie je vyrazene nic, je to obycajna skrutka (ale aj ta by mala nieco vydrzat)
Pravdou ale je, ze sa objavuju aj uplne shity vyrobene z blata...
Tie ciarky na hlavicke su pri skrutkach s imperialnymi rozmermi, cize v palcoch. Tie s cislami su metricke.