Mam 6 rocny bike ctm caliber 2.0. Ako zistite kedy menit kazetu, bez toho aby ste chodili do servisu ? Prikladam fotky mojej kazety. Nasiel som nejake videa a clanky na nete kde popisuju "zralocie zuby" a vtedy je potrebne menit. Dokonca aj na novych kazetach su tie zuby: https://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/1de/1de11f375066f83c65f6a97a3c0380e7.jpg. Vdaka
Aj ja sám som zvedavý na odpovede ? Mne sa nezdá nejaká zničená na pohľad. Pokiaľ máš novú reťaz a tá ti pri zaťažení nestrieľa na prevodoch tak kazetu meniť netreba. Ak strieľa a veľmi zle to radí tak potom treba vymeniť kazetu, reťaz a aj prevodníky pravdepodobne. Kazeta môže byť stará aj 10 rokov a môže byť dobrá. Ale závisí od toho koľko má najazdené a v akom teréne a akým štýlom.
Dufal, ze sem napise niekto kto ma relevantnejsie skusenosti so servisovanim (asi toto rozoberane uz v inej teme), ale: Zralocimi zubami sa mysli vyslovene zahnute zuby ako na cirkulare a k tomu s*****te a ostre. Hentie kazety vyzeraju volnym okom O.K. za mna. Ale spoznas to az ked nahodis novu retaz a ako kolega spominal, ak bude strielat a aj po vsetkych nastaveniach radenia zle radit, budes musiet menit. Zahnuty, alebo zbruseny zub na novej kazete alebo prevodniku moze byt len vychytavka kvoli tomu, aby si vedel lahsie preradit. Ak pomerne casto menis retaz, kazeta by ti mala dlho vydrzat.
Ak si včas menil reťaze, životnosť sa na MTB pohybuje tak 10 - 12.000 km. Záleží aj od spôsobu jazdy a ďalších faktorov. Môže vydržať aj 15.000 km alebo len 5.000 km.
U cestárov je výdrž spravidla omnoho vyššia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
U cestárov je výdrž spravidla omnoho vyššia.