Ahojte,

už som strávil viacej času hľadaním rôznych skrutiek a keďže na mtbiker.sk je ten výber užší, tak by som chcel založiť taký rozcestník pre ľudí, ktorí potrebujú aj špecifickejšie skrutky, matice, misky, osky, atď., či železiarske potreby pri servisovaní prevažne starších, ale možno aj novších, bicyklov, či už pri výmene hrdzavých častí, alebo si potrebujete vyrobiť nejakú DIY pomôcku pri servise.

Zámer je, aby sa tu uverejňovali tipy na domáce, ale aj zahraničné obchody, kde tieto menej dostupné veci zohnať, prípadne sa viacej oplatia. Zároveň by to mohol byť priestor, kde sa budeme navzájom pýtať a vymieňať inšpirácie ako sa dá nejaká DIY pomôcka vyrobiť, či niečo zohnať.

Nech sa dá v tejto téme vyhľadávať (napr. podľa "TipNaObchod"), tak pre odporúčania obchodov navrhujem nasledujúcu štruktúru:

TipNaObchod
Čo: konkrétne produkty, s ktorými máte v tomto shope skúsenosti, alebo odporúčate ich tu nakupovať
Kde: eshop.sk respektíve iba názov, veď vygóglime si
Poznámka: Može, nemusí byť, ak chcete niečo dodať, ako napríklad, že minimálny nákup/poštovné je X,-€, prípadne akékoľvek iné +/- veci súvisiace s obchodom alebo dostupnými produktami

Kľudne pridajte aj zrejmé veci, niektorí ľudia či servisní začiatočníci (ako ja) to nemusia poznať. Skúsim tému otvoriť ja.

Ďalší dopĺňajte prosím, napr:
- kde by ste kupovali náhradné dorazové skrutky do prešmykača, či iné skrutky, ktoré na starších bajkoch hrdzavejú? Na prešmykačoch sú to napr M4 dĺžka 12 s krížovou hlavou a majú tenšie zakončenie (možno ztenšenie netreba riešiť);
- máte obchod, kde by sa dajú kúpiť duté rúry s vnútorným priemerom vhodným na vloženie 24 kľúča, ak si potrebujete spraviť páku? Ten vnútorný priemer môže byť cca 45mm
a pod.
15.07.2025 - 17:00:12
00
TipNaObchod
Čo: dlhšie M8 skrutky s jemným závitom 1.0 a matice M8 s jemným závitom

Kde: dmpsteel.sk

Poznámka: Na predajni v BA toho majú viac ako v eshope. Takéto jemnejšie závity (1.0 vs 1.25) sa používajú v kľukách na štvorhranoch. Celkom som sa natrápil, kým som našiel vhodný shop, kde to majú a netreba platiť 12€ poštovné.
15.07.2025 - 17:00:29
10
keyboard_arrow_up