Zdar,ako sa zacne prejavovat opotrebovane stredove zlozenie ? Po ako case sa vam zacalo prejavovat ?
(Uz si neviem rady s neustalim miernym pukanim zo stredu,vsetko som uz 3x rozobral,vycistil,dotiahol a furt to sem tam zapuka.)
nemusí to byť zo stredu... väčšinou sa to tak ozýva, skús :
1.vytiahni sedlovku- vyčisti , nanes jemnučký mastný film , ak nepomôže ...
2.odkrúť pedále - vyčisti , nanes jemnučký mastný film , ak nepomôže ...
3. zhoď kľuky - vyčisti , nanes jemnučký mastný film , ak nepomôže ...
4. riadidlá v predstavci - vyčisti , nanes jemnučký mastný film , ak nepomôže ...
stavím sa že to bude v sedlovke, tiež som to tak mal...
daj si do bidonu cistu vodu a ked budes pocut pukanie, tak postupne oblej casti bajku, ktore boli spomenute ...
ked oblejes to co puka, tak to prestane (aspon na chvilu)
nemusí to byť zo stredu... väčšinou sa to tak ozýva, skús :
4. riadidlá v predstavci - vyčisti , nanes jemnučký mastný film , ak nepomôže ...
vsetko co pises som vyskusal,okrem predstavca
dnes som vycsitil kazetu a namazal aj patku prehadzovaca a na vyjazde som pukanie nepocul..tak uz neviem
raz to puka,raz nie..ide ale o fakt slabe pukanie
temu som zalozil hlavne,aby som sa mozno dozvedel,ze moje 7500Km stredove zlozenie,to uz bude mat o chvilu za sebou
Ložisko nevyberieš,ale môžeš z neho odstrániť starú vazelinu-ergo odstrániť potencionálny bordel,potom odmastiť a natlačiť novou vazelinou.Tak isto môžeš skontrolovať,či sa ložisko točí ľahko, bez drhnutia,v tom prípade ho meniť nemusíš a zrejme to nebude ani príčina pukania.Ja by som to spravil,nezaberie ti to až tak veľa času a hlavne zistíš, v akom stave sú tie ložiská v str.oske.
krytku som mal dole v zime,vypadalo to pod nou ciste
ale mozno skusim ,akurat musim zohnat nieco ,cim tie loziska odmasit..(mam odmastovac brzd, ale neviem ci to je to to prave na to )
No ono, neviem co ma za stredove, ale v principe, aj na shimano stredovych vies vybrat a vymenit lozisko. Akorat si musis nechat/kupit plastovu krytku a nedavat jednu stranu origo krytiek z loziska ale tu krytku. Aspon tak nejak to teda tusim je (este som to nerobil, ale hladal som si to davnejsie a principialne to mozne je)
krytku som mal dole v zime,vypadalo to pod nou ciste
ale mozno skusim ,akurat musim zohnat nieco ,cim tie loziska odmasit..(mam odmastovac brzd, ale neviem ci to je to to prave na to )
Odmastňovač bŕzd je v pohode... len ho tam musis poriadne... a potom vazelinku kúpiš na ložiska hocikde a zijde sa... ale to len pomôžeš ložisku aby vydržalo dlhšie myslim že to pukanie to neodstráni , ešte som počul že môže pukať aj ako sa trú o seba špice na zadnom kolese pri ťažkom zábere...
este ma napadlo,ze dlhy cas to pukalo hlavne ked som zabral len pravou klukou..to bol relativne silne pukanie
potom som to vycistil,pukanie fuc..
potom neskor zas pukanie pri zabere pravou,ale uplne slabe a iny charakter zvuku..
potom dalej slaby divny zvuk,pri zabere oboch kluk..
potom rozoberiem,dotiahnem,namastim nieco ine zas,prestane to..
zas zacne..
dpc to su preste sracky s pukanim furt
asi sa na to vyseriem,puka to uz fakt minimalne a takmer v dB hladine co ma retiazka pri pohybe
Chlapi, na odkrutenie orecha z naboja je treba 13mm imbus ? (myslim samozrejme len "ten" orech,co sa odkruca imbusom )
Som to minule rozoberal,reku ze tam bude 10mm a hovno..od oka je to cca 13,ale nie som si isty,preto sa pytam
Pridavam sa do klubu, mam uplne rovnaky problem ako Per. Som si na 99% isty ze to bude stredove zlozenie. Ale mne exlo po 2770km. Bike jazdeny len za sucha. Shimano BB-RS500 HT II 105 Podotikam ze vazim 75kg.
U mna to puka tak ze to citim normalne pri zabere v tretrach ako tam nieco preskoci. Asi sa vytlacili jamky do misiek lozisk. Robi to stale presne v tom istom uhle kluk a puka to vzdy s kazdym otocenim. Su to take tri puknutia jedno silne a dve slabsie. Mozno niekomu info pomoze, az to vymenim, dam vediet ci to pomohlo.
BTW: nejaka rada na neico kvalitnejsie, co vydrzi aspon rok ?
ja som daval v servise nahodit novy stvorhran a kluky - zacalo pukat po cca 50km, stare vydrzalo 8 rokov a cez 20kkm.. no bud odflaknuta robota v servise alebo nekvalitny stred
Pridavam sa do klubu, mam uplne rovnaky problem ako Per. Som si na 99% isty ze to bude stredove zlozenie. Ale mne exlo po 2770km. Bike jazdeny len za sucha. Shimano BB-RS500 HT II 105 Podotikam ze vazim 75kg.
U mna to puka tak ze to citim normalne pri zabere v tretrach ako tam nieco preskoci. Asi sa vytlacili jamky do misiek lozisk. Robi to stale presne v tom istom uhle kluk a puka to vzdy s kazdym otocenim. Su to take tri puknutia jedno silne a dve slabsie. Mozno niekomu info pomoze, az to vymenim, dam vediet ci to pomohlo.
Len doplnam, dnes som to rozobral a naozaj drie prave lozisko aj bez zataze pri otacani prstom to citit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked oblejes to co puka, tak to prestane (aspon na chvilu)
dik sedlovka to nie je,puka to aj ked nesedim
vsetko co pises som vyskusal,okrem predstavca
dnes som vycsitil kazetu a namazal aj patku prehadzovaca a na vyjazde som pukanie nepocul..tak uz neviem
raz to puka,raz nie..ide ale o fakt slabe pukanie
temu som zalozil hlavne,aby som sa mozno dozvedel,ze moje 7500Km stredove zlozenie,to uz bude mat o chvilu za sebou
Odmastňovač bŕzd je v pohode... len ho tam musis poriadne... a potom vazelinku kúpiš na ložiska hocikde a zijde sa... ale to len pomôžeš ložisku aby vydržalo dlhšie myslim že to pukanie to neodstráni , ešte som počul že môže pukať aj ako sa trú o seba špice na zadnom kolese pri ťažkom zábere...
potom som to vycistil,pukanie fuc..
potom neskor zas pukanie pri zabere pravou,ale uplne slabe a iny charakter zvuku..
potom dalej slaby divny zvuk,pri zabere oboch kluk..
potom rozoberiem,dotiahnem,namastim nieco ine zas,prestane to..
zas zacne..
dpc to su preste sracky s pukanim furt
asi sa na to vyseriem,puka to uz fakt minimalne a takmer v dB hladine co ma retiazka pri pohybe
Som to minule rozoberal,reku ze tam bude 10mm a hovno..od oka je to cca 13,ale nie som si isty,preto sa pytam
toto je moj naboj https://www.all4bike.sk/zadne+201/naboj-shimano-fh-tx505-zadny-32dier-center-lock-8910-kolocierny/
Moze to byt skrutka na prevodnikoch či pedále
Len doplnam, dnes som to rozobral a naozaj drie prave lozisko aj bez zataze pri otacani prstom to citit.