Ahojte mám problém s pukanim bol aj v servise počuť je to zo stredu povedali že menili ložiská na zadnom kolese a stredové zloženie lepili 2 dní to nepukalo a potom znova a ešte viac tak som dal dole pedále namazal a furt to puka neviete mi nejako poradiť
Skúsim to namazat a potom poviem zatial dikes ale mám ešte taký pocit ako keby to ide aj zo sedla len neviem či by sa to ozivalo keď sa postavis a dupes ale robi to aj keď sedím a idem v takzvane aero pozícii keď dupem teda nie keď idem voľné
Dnes som to iste riesil - niekto to daval v demolaciach, tak som neodolal, stredove rozobral - jeden zavit suchy a nedotiahnuty + v rame pieskovisko. Vycistene a je zase ticho
Ahojte, mám podobný problém, a naozaj neviem identifikovať o co sa jedná.
Po umytí biku (bohužiaľ Wapkou) , mi to spraví. Minulú sezónu mi to taktiež spravilo Vymontoval som stredové zloženie a namazal
Rozobral som čapy na biku a namazal
Bolo ticho. Teraz v tejto sezóne po prvom umytí znova. Neviem to identifikovať v linku je odkaz na video tam sa to javí ze je to pri zasliapnuti pedálov (kľuk)
Ked som mimo biku pruzil cez sedlo všetko bolo ticho
Ale ked sedim na biku a na voľnobeh zídem z obrubníku niekedy je tiež počuť puknutie a to ma celkom mýli. Lebo mi to tým pádom nepríde ze je to stred .
Ja len toľko, že minulý rok som mal podobný problém som vymenil celý stred, kľuky a pedále a je pokoj. Iba občas pravý pedal vydá zvuk asi na neho viac tlačím. A tiež som s tým nemal problém iba to neštastne umytie pod wapkou od vtedy len ručne umývam handrou a hubkou.
Skús ešte pätku rámu, s tým som mal problém že pukala pri šlapaní a nahnutí do boku. Prišiel som na to tak že mi to ostala úplne posledná vec čo som nepremazal
Zo servisu viem, ze najcastejsim problemom je sedlovka (1/5 pripadov). Normalne ju vyber z ramu a chod poslapat. Ako uz spominal kolega hore tak problemov moze byt az neuveritelne vela. Patka ramu, kazeta, bowdeny, stred, pedale, zle zalozene koleso v rame, hlavove...
Ahojte , tak v mojom prípade som asi prišiel na problém. Je to oska uchytenia zadnej stavby.
Obávam sa ale tej horšej varianty a to ze mám ohnutú zadnú stavbu. Prikladám foto osky a zadnej stavby z vnútra.
L3GI0N a preco myslis, ze je ohnuta stavba? Odporucil by som najskor vsetko dokladne vycistit, potom dat dostatocne mnozstvo vazeliny na vsetky kontaktne miesta miedzi skrutkou a ramom, ale zavit nechat suchy a dat nanho ten modry loctite na upevnenie zavitov a utiahnut na stanoveny moment.
A ak to aj potom bude stale pukat, tak je vazne nieco zle...
Dedukoval som kvoli tomu ze ta oska tam nešla práve najľahšie a nieje nejako rovnomerne zosuchana, namazal som tie kontaktné plochy zatial ticho , ja som uz od vtedy ako som sem prvý krát pridal príspevok , stihol namazat ložiská (bolo ticho) a umyť 1x bike ( vedierko a handrička) a aj tak po umytí zacalo znova pukat, a dnes som čistou náhodou zistil co to tede najskôr spôsobuje.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zacne to pukat keď idem zo sedla a dupem alebo proste hupeš sa do boku vtedy to začne
Po umytí biku (bohužiaľ Wapkou) , mi to spraví. Minulú sezónu mi to taktiež spravilo Vymontoval som stredové zloženie a namazal
Rozobral som čapy na biku a namazal
Bolo ticho. Teraz v tejto sezóne po prvom umytí znova. Neviem to identifikovať v linku je odkaz na video tam sa to javí ze je to pri zasliapnuti pedálov (kľuk)
Ked som mimo biku pruzil cez sedlo všetko bolo ticho
Ale ked sedim na biku a na voľnobeh zídem z obrubníku niekedy je tiež počuť puknutie a to ma celkom mýli. Lebo mi to tým pádom nepríde ze je to stred .
https://drive.google.com/file/d/176IMgeO1mEULnKQgSL6XaSeV9wBM7sRX/view?usp=drivesdk
Ďakujem za rady
Obávam sa ale tej horšej varianty a to ze mám ohnutú zadnú stavbu. Prikladám foto osky a zadnej stavby z vnútra.
A ak to aj potom bude stale pukat, tak je vazne nieco zle...
Dnes som vymenil pedale za nove ocistil som vsetko namazal dotiahol a pravy pedal puka ako sa toho zbavim? Dik za info