Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pýtal sa na dušové riešenia a nie bezdušové (tubeless). TUFO tmel je na galusky a nie na duše! Po použití v duši a následnom defekte môžeš vyhodiť plášť, dušu aj pásku - kvalitne ich zlepí dohromady. A používa sa výhradne na galuskové ventilky, na autoventilok nenastrčíš tubu...

Vacsia blbost ako davat tmel do dusi je uz hadam len strcit klinec do zastrcky !
Btw: k Schwalbe Doc Blue je pribaleny taky bazmek ktorym sa da vysrobovat z autoventilu ten vnutorny ventil a tymto sposobom aplikovat tmel.
Zobraziť komentár 03.01.2009 - 21:13:21
00
Joko poznáš tie čiapočky na rozoberanie AV ventilu?Tak potom to tam dostaneš a naozaj to funguje.Keď stým nemám skúsenosť tak nehovorím čo je zlé,alb.nefunguje nič v zlom.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 10:03:41
00
JoKo normálne si ma rozosmial. :P Vieš vôbec ČO JE TO GALUSKA??? Vieš akú má konštrukciu? Čudoval by si sa, je to DUŠA a PLÁŠŤ. Plášť je ale po celom obvode a nemá tzv. pätku na zasunutie do ráfku ale spája sa zošitím a prilepením. Takže keď je TUFO na galusky môže byť aj na duše. Je to prakticky to isté. Hehe! A galusky sa tiež lepia "fľakmi". Len je to dosť prácne.
A ak sa "to" TUFOM alebo niečím podobným zlepí dokopy... čo už? Riziko takej metódy... Treba použiť výmenu duše ako to robím ja. Nikdy som na cestnom TUFO naskúšal a ani nebudem a na horskom tiež. Určite by som na nejakom preteku dostal taký defekt, kde by tmel nepomohol. To je zákon schválnosti.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 10:49:50
00
preto jed dobre ma preteku mat so sebou sprej aj dusu(aspon ja to tak zatial vozim-sprej,light dusa a pumpa)
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 11:00:14
00
Sprejom myslis tu hmotu - penu ktora sa nastrieka cez ventil do kolesa
a zalepi to defekt ? Z vlastnej skusenosti viem ze je to pri defekte nie je najlepsie riesenie:
- zalepi to dieru do 2mm
- ta hmota sa dostane vsade nie len pod dusu ale bude pretekat aj cez niple
- keby to aj zafungovalo a usetris tych par sekund na vymenu duse a nechcel by som viest pol kila naviac v kolese ked to mam do ciela 2h
- dusa bude na vyhodenie a cistenie tych zaschnutych prebytocnych gramov velmi zdlhave.
Tmel aj sprej uspokojivo funguju s Tubeles s dusou veru nie.
Riesenie bude UST alebo NoTubes druhe zmienovane je u mna v priprave lebo tie "vychytavky" na temu dusa a tmel/sprej nefunguju podla mojich predstav.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 12:37:32
00
nemyslim ze sprej je tazky .... vyzera to asi ako tuzidlo na vlasy a je to upolne lahucke ked som si top dal na ruku a na zalepenie defektu som potreboval minimumu toho cize tipujem max 10g aj to je uz veeelmi vela mozno 5 ...
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 13:00:11
00
Hm ,tak potom to je nieco ine. Ja som pouzil nejaky sprej 300ml a ked zreagoval zo vzduchom bola to doslova tazka pena na baze snad latexu /?/ fuj ble. Vidla zaebana ,kolo zaebene ... kotuc ... diera mala nad tie 2mm ktore ta vecicka slubuje zalepit ale ako som mal vediet aka je tam diera ked som to nemal zhodene ze.
Sprej za 2stovky znicena dusa Flyweight a mrte zdlhave cistenia= viac skody ako uzitku.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 13:21:53
00
ideš do UST?
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 13:24:46
00
tak ja som mal za 100sk 100ml sprej z lidlu a tez nevem aka diera ale vozim 3 atmo a drzi od septembra do teraz ...
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 13:34:31
00
ideš do UST?

Nie tak celkom
tbn3.google.com Stanova Olympiska Rimsa
+
tbn3.google.com Stanova paska
+
tbn3.google.com Stanov Drink
+
tbn3.google.com Stanov ventil
+
tbn0.google.com Schwalbe Rocket Ron
-------------------------------------------------------------------------------------------
= najsamlahsie ultra chrtie "UST" kola 8)
Edit: viem o karbonovych tufo kolach a galuskach

Naposledy upravil jankokvasko dňa 04.01.2009 - 14:17:16, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:04:18
00
je lepsie UST ako dusa ? vyhody nevyhody ? a ten rocket ron aky je ? da sa to aj na moje rafky WTB speed disc ?
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:14:56
00
takže plášť nieje UST? ... uvažujem tiež o UST s takým plášťom pásky a ventilky nemusím riešiť .. vetnilky mám .. chýba mi vlastne už len "drink" a môžem valiť, uvidíme ako to pôjde s Michellinmi ale do najľahších kolies by som veru nešiel ... asi by som sa bál
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:16:17
00
rocket ron je maximálne vhodný do vitrínky... :?
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:17:57
00
Vsetci trenuju jak blazni vsade naokolo tak musim odlahcovat no :lol:
Stans rafiky maju patentovany taky hacit preto sa da pouzit kelvarova neUST guma. Na Mavic by som skusil gumu ale v drat verzii ta by mohla drzat a mohloa by byt aj lahsia ako USTckova.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:21:51
00
Lapirre nemáš náhodou XCR DRY mám ich len nedávno ešte som ich nejazdil aké su? lebo mám ešte čas ich dáť vymeniť.
Zobraziť komentár 04.01.2009 - 14:22:54
00
keyboard_arrow_up