Ako to mam nastavit aby bola brzda tak ako ma byt..
Kdesi som cital ze by sa mal povolit strmen brzdy na rame bicykla (jemne) - potom ho nastelovat tak (posuvanim do prava/lava) aby bola medzera od jednej aj druhej brzdovej platinky rovnako odstupena od disku - stlacit brzdu a dotiahnut strmenk k ramu.
-JE toto spravny postup ? Leno pokusal som sa to tak vystelovat ale stale bez uspechu - neviem ci nieco nerobim zle..
Diky
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 16:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Tu je navod ako to odmeras asi najpresnejsie
post813924.html#p813924
Urob znacku na koleso a aj na zem, sadni na bicykel a posun sa dopredu aby si spravil jednu otacku a potom vzdialenost zmeraj. Pre istotu to zopakuj zo 2-3 krat.
Ja mam nerve al 8.0 a obvod mam nejakych 2140mm.
Aj v mojom prípade sa brzda tak spáva. Nie je to vždy pri každej otáčke, len niekedy. Zatiaľ som to ponechal bez zásahu. Najviac to pociťujem pri jazde dole kopcom do zákruty. V tomto prípade to je počuteľné viacej. Aj tu nie je to vždy pri každej otáčke, len niekedy.
Aj ja som mal ten problém s kotúčom akurát, že sa to stále stupňovalo. Pri každej otáčke kotúč cinkal o platničky. Myslel som si, že mám pokrivený kotúč ale problém bol v náboji. Náboj stačilo trošku "našteľovať" pri tom ako som vkladal koleso do vidlice a teraz ide úplne bez problémov.
Bike som dával do servisu na to, nech mi vycentrujú kolesá ale bike mi vrátili s tým, že na prednom kolese nebola osmička.
Takže strmeň som nenastavoval, koleso necentroval akurát som nastavil náboj (tie skrutky po bokoch náboja)
A este.....
Takisto mám problém na biku ze dosticky maju bluzko ku kotucu....
Rad skusal som to asi 10krat aj roztiahnut. Ale vratilo sa to naspat.
Rad by som zvolil ten postup ze :
Povolim srobik na brzde a jemne potlacim na dosticky....Nieco malo vyjde...a hned srobik zatvorim...
Len neviem ktory to presne je.....
Moze to byt tamy maly co ma na sebe umenu krytku?
Dik.
Vybral som dosticky....a bol klud (:
Nasadil som a do-rovnal priestor od kotuca k doskam a bolo to zase spat.....ale......dalsi postreh.....
Huci to iba ked sedim na biku.....takze nieco na nieco mojou vahou tlaci.....
......................
Este detail...uplne to prestane ked...... sa na brzdovych packach pohram s tym malinkym imbusom.....ozaj na co to je?
Kotuc sme v servise pozreli je trochu nahnuty.......Je to podla Vas ok po cva 1500km plus minus prevazne cestnom terene ze je nahmuty?
Dik....
....
..
Jedina vec...ze sa mi akosi znizila ucinnost zadnej brzdy....
Skusim ju zajtra niekde dole kopcom nazhavit.....uvidimem....
Co by to.mohlo byt?
Kotuc vyzeta OK doaticky tiez....ze by ich preventivne trebalo odmastit?
Nerad by som vyberal dosticky.....staci ak zajtra ocistim kotuc napr. Technickym benzinom? Alebo mam kupenu taku zmes na cistenie bikeu..
.......tak sa vola
Brzdy brzdia bez problemov , zavzdusnene by tiez nemali byt, je to len moj subjektivny pocit - bol by som radsej keby brzdy zaberali hned pri stlaceni. Je tam moznost nieco s tymto urobit? Dik za rady
vela stastia
potreboval by som poradit mam problem s mechanickou kotucovou brzdou ked nasrobujem predstavec tak Vidim ze sa kotuc dotyka predstavca ked tam dam prasa tak pretocim koleso o 180stupnou a prudko zastane ako mam oddelit predstavec od kotuca aspo neaku vzdialenost tam spravit