dobry den mam na starsom bicykli odpruzenu vidlici nejaky nazov zoom tracker 540. pridavam obrazok. Je moznost nejako to opat spojazdnit alebo uz len vyhodit ? nejazdilo sa na tom par rokov. Dakujem velmi pekne za odpoved.
nevyznam sa velmi ale pochybujem ze tato prastara vidlica ma nieco take ako uzamnknutie (ak sa teda tym mysli lockout to urcite nema) ja len ci ma zmysel to skusat rozoberat, lebo som cital ze sa mozu tieto lacne vidlice poskodit tak ze uz niet opravy.
ked som cital text ( nevidel som este obrazok vidlice ) napadlo ma ako prve ci to nieje tesco vidlica. Tie sice vyzerali odpruzene ale boli zvarene aby sa ani nepohli
dobry den mam na starsom bicykli odpruzenu vidlici nejaky nazov zoom tracker 540. pridavam obrazok. Je moznost nejako to opat spojazdnit alebo uz len vyhodit ? nejazdilo sa na tom par rokov. Dakujem velmi pekne za odpoved.
tato vidlica by sa dala rozobrat kedysi som taku podobnu servisoval. ak by si chcel vediet presny postup na rozobratie tejto vidli tak mi odfot na nej z blizka tu ciernu zadku na korunke a este spodnu cast vonkajsej nohy (mala by tam byt skrutka). potom ti rad napisem cely postup
Vrchna zatka je len zatka vypacitelna srubovakom (hoci to ma dizajn nejakeho nastavovacieho kolecka), pod nou je len dutina a na jej spodku v hlbke asi 20cm akasi sruba s otvorom v strede, ktora by asi sla aj povolit, ale netusim cim. V mojej vidle je kopa bordelu, takze to neni dobre vidiet. Imbus 6ka sa vnutri toci, 7 uz nezapadne. Orech 10ka na to zvonku nezabera a 9ka sa na srubu nenasunie
Z vonkajsej strany nie je ziadna sruba
ja som tam mal torx, vnutorne hohy boli tak zahrdzavene, ze som vidlu upol do zveraka a stiahol ich kladivom, teoreticky by sa to dalo rozchodit nastriekanim kludne aj wd40 do tesneni, chvilu pockat a potom sa snazit rozchodit
Normálne, tam kde sú na vidliciach bez závitu gufery, natlač hnedú vazelínu (môže byť aj čierna, ale bude jej škoda) a zrieď to s WD 40. Po čase sa to rozpruží, ale bude to stále prepúšťať vazelínu zriedenú s WD-čkom (vyzerá to ako olej) a budú od toho vnútorné nohy celé zašpinené. Vidla navyše pôjde v teréne alebo na jump-och na doraz. Ale pokiaľ ju chceš iba do obchodu po rožky, tak sa to oplatí skúsiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to iste som chcel napisat hned ako som si precital nazov temy
jasne ze to nema zmysel servisovat....kup nieco lepsie
len ju musis potom aj spravne zlozit
Z vonkajsej strany nie je ziadna sruba
A ta moja ma navyse trochen retro predstavec http://foto.mtbiker.sk/Technika/Servis_serial/Part6/image003.jpg
Na toto uz snad ani vidly nie su.