Mám SR suntour duro dj 130 mm. Popozeral som si na nete videa o repase vidlice a postupoval som podľa daných pokynov či už z videa alebo z návodov na tomto fóre aj mimo. Vidlicu som rozobral vyčistil. Po dlhom boji som nasadil guferá. Nastokol som vnútorné nohy. namazal vazelínou pružinu a zasunul do ľavej nohy. V patróne som vymenil olej a priskrukoval do vnútra vidlice. Do nohy s pružinou som dal tak 0.5 dcl oleja 10W a do pravej nohy s patrónou som dal tak 1 dcl možno trošku viac. pokladal do posledného dielu .. Keď som však vidlicu stlačil vidala divný zvuk žiadne trenie kov o kov . proste nejake zvuky z toho vychadzajú. nevie čo je chyba kde som ju spravil alebo to mám dať rovno do servisu ?
youtube.com/watch?v=IqLEhQT7NLk&t=0
rotor max. 210mm
patronou nazyvaju taku istu suciastku, ale ktora je uzavreta a neda sa do nej nic strcit, ci sa mylim? opravte ma.
ja sa to takto tiez chystam cez vikend rozobrat, lebo planujem ist na Cergovsku stopu a moja za chladneho pocasia pod nulou celkom dost stuhne. este neviem aky riedsi olej tam dam.
neviem ci existuje mensia viskozita ako 2.5. poradi niekto. neide mi az tak o tlmenie odskoku, ale hlavne aby neztuhla.