Bud my retaz padá alebo my tak ako keby preskakovala alebo ked dam jak sa hovorí na najlahšie tak dakedy my padne retaz medzi koleso (špice) a ozubené koleso vzadu alebo my padá zvičajne aj v strede na klukách Pls poradte či mám na P prehadzovač zadny alebo neco iné diky
Mam tento CX https://eshop.dema.bike/product/77275-bicykel-dema-scud-9-0-white-blue-580-mm
s klukami FSA Gossamer Compact MegaExo (46x36) 11Speed
V silnom zabere na najtazsom prevode 46/11 v polohe ako na fotke (to iste pri zabere lavou klukou) padne retaz smerom von. Robi to aj na lahsich prevodoch v kombinacii s velkym prevodnikom,len musim do toho vzdy viac zatlacit.
Povodny prevodnik som postupne otacal do vsetkych 5 poloh voci klukam a padalo to nezavisle na polohe prevodnika.
Skusal som to bez presmyku, s novou retazou, bez rychlospojky.
Nakoniec som pouzil ocelovy prevodnik (na foto), ktory by mal byt pevnejsi ako povodny fsa ale padalo to tak isto.
Prevodik krivy nie je, ani sa to v zabere moc nevychyli (v ramci normy), na klukach a strede ziadny vakel nie je.
Nemal niekto podobny problem? Uz fakt netusim ako je to mozne. Ked by mi to padlo, ked to necakam, moze to dopadnut kadejako.
Ja viem že reagujem na dosť starý príspevok, ale: mne to robí tiež na cestaku. Aké je teda riešenie? Keď dám silný záber nohami, Zálesie mi reťaz z prevodníky von. Nemôžem to riešiť tesnejšie nastavením dôrazu, lebo mi bude reťaz šúchať o klietku prešmykaca už na 2 či treťom najmensombpastorku. Celkom mi lezie na nervy, keď sa nemôžem občas oprieť do pedálov, lebo viem, že mi padne reťaz. Mám Cannondale synapse 2021, kľuky fsa. Mne sa prevodník zdá, akoby mal osmičku. Ešte som sa s tým nestretol.
predpokladam, ze pod padanim myslis preradenie na tazsi prevod, ze?
Popripade nevhodný ptevodnik verzus reťaz?
Nemenil si niečo teraz? Ci uz to robí dlho?
Kolko ma najazdene km a v akom rezime je dolezite.
Toto sa stava,ze si zubok na prevodniku potiahne retaz ako bolo spomenute.
Raz som musel pilnikom brusit nabeh zubu.Inak to neslo
Brzdy: Shimano BR-MT200, Hydr. Kotúčová brzda (180/180)
Prehadzovač: Shimano Deore RD-M5100-SGS, 11-rýchlostí
Radenie: Shimano Deore SL-M5100, Rapidfire-Plus
Kľuky: ACID E-Crank, 175mm, 38T
Kazeta: Radenie Shimano Deore CS-M5100, 11-51T
Reťaz: KMC X11
Predný náboj: Shimano HB-MT400-B, 15mm, Boost, Centerlock
Zadný náboj: Shimano FH-TX505, QR, Centerlock
Ráfiky: CUBE EX30, 32H, Disc, Tubeless Ready
Plášťe: Schwalbe Smart Sam, Active, K-Guard, 2.6
Predstavec: CUBE Performance Stem E-MTB, 31.8mm, EE: CUBE Comfort Stem Pro, 31.8mm, Adjustable
Riadítka: CUBE Rise Trail Bar, 720mm, EE: CUBE Comfort Trail Bar, 720mm
Gripy: ACID React Pro (EE: Natural Fit All Terrain)
Sedlovka: CUBE Performance Post, 30.9mm
Podsedlová objímka: CUBE Varioclose, 34.9mm
Sedlo Natural Fit Sequence
Hlavové zloženie: 27,5: ACROS AZX-1032, BlockLock 120°, Top Zero-Stack 1 1/2"" (ZS 56 mm), Spodný Zero-Stack 1 1/2"" (ZS 56 mm) // 29: ACROS AZX-1030, Top Zero- Stoh 1 1/2"" (ZS 56 mm), spodný nulový stoh 1 1/2"" (ZS 56 mm)
Pedále: ACID PP MTB
Vyskúšaj či sa s ním nedá mykať do strán.