neviete prosim Vas ci sa daju tieto dve podlozku kupit samostatne? Pripadne s cim to chodi - cela brzda, adapter?
Nahradzate tieto originalne podlozku niekto aj klasickymi plochymi podlozkami? Tieto dve sa zda ze maju urcitu volu..
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Aké posúvanie? Však ten istý princíp nastavenia relatívnej polohy sa používa aj pri véčkach roky rokúce bez problémov. Brzdy mi nikdy po nastavení neškrtali o kotúč, a to mám obyčajné, mnohými nenávidené Avid elixir 3.
Btw. ja na ziadnej z troch znaciek kotucoviek tieto polgulove vymysly original od vyroby nemam, to celkom dost svedci o ich "potrebnosti".
A na Veckach si to velmi dobre pamätam - bolo vzdy extremne velke umenie nastavit perfektne tie brzdove klatiky na polgulovych podlozkach, takze tolko k tym podlozkam z mojich skusenosti.
Táto tvoja otázka teraz ako s tým súvisí?
Ty si vo svojom príspevku "ohovoril" polguľovité nastavovacie podložky a ja som ich následne vo svojom príspevku "bránil". Nič viac, nič menej.
... ale aby som odpovedal: Mám aj Shimano brzdy iba s rovnými podložkami, a tam som tiež nikdy žiadne problémy nemal a taktiež mi nikdy po nastavení platničky neškrtali o kotúč. Skrátka, dosadacie plochy boli od výroby zabrúsené tak, ako mali byť.
Tie nastavovacie polguľovité podložky však zafungujú aj tam, kde tie plochy nie sú zabrúsené v celkom správnej rovine.
nieco taketo
dolezity je potom rozmer kotuca - ten co som linkoval by mal byt OK