Neviete, co moze byt pricinou? Na co si davat potom pozor pri demontazi.
Nie som velmi technicky zdatny a tak radsej hladam info pred demontazou/vymenou (bez servisu).
Diky za info.
prikmotrim sa k teme.
Taktiez mi stale puka lave lozisko. Mam CTM Ridge a do stredu mi zateka cez zaslepku na sedlovku. Sem tam to teda vycistim a namazem.
No len problem je v tom ze mam na to otvoreny kluc, samozrejme najlacnejsi
No na posledy som uz nedokazal odtiahnut a strhol som drazky. Uz sa to niekomu takto podarilo? Nemam to ako odtiahnut, loziska mam uz kupene nove len teraz to nemozem dat dole
Chcel som na to pouzit blicky ale bojim sa ze to cele domrvim. Ci radsej to zaniest do servisu nech sa popasuju tam s tym?
Tiež som takú hrdzavú osku dovtedy nevidel. Jedno ložisko bolo úplne v kýbli, a hovoril, že ho teraz jazdí dcéra, tipoval by som to na nadmerné "wapkovanie"
Po kolkych rokoch si ich zhadzoval, nebudu nejak "zapecene"?
Niekto nejaké rady ?
Napadlo ma, či nemôžu určité vôle spôsobovať aj plastové vymedzovacie podložky. Napr na mojom biku nechali šírku stredu 68, čiže mám podložky vľavo aj v pravo... :-/
Najlepšie čo by som v piatok pred sobotným výjazdom kupil v BA
(napr. http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/park-tool-asc-1-antiseize-montazna-pasta-ptasc1.html)[/quote]
Táto ,,protipukacia" montážna pasta je u mňa top,dlhodobo používam na BSA megaevo stredové zloženie,vyskúšaj,myslím že budeš spokojný.
ja som tiez myslel ze HT2, aj som po case kupil nove loziska, vymenil, pukanie sa po case objavilo, zistil som ze mi puka pedal, Kupil som nove pedale, a puka dalej, bol to zavit pedalu, vzdy ho namazem, dotiahnem, a cca 1 vyjazd je ticho, potom sa rozpuka. Nesmierne to lezie na nervy, tak to vzdy na vyjazde povolim a dotiahnem a je zas klud. Uz som skusal niekolko vazelin na zavit, mam pocit ze je zavit v kluke uz jemne zodraty a je tam mikroskopicka vola. asi je na case vymenit kluky, maju 7rokov
Otázka - čím mazať závit misiek v mieste kde sa to šrubuje do rámu ? stači vazelína, či musí byť montážna pasta ?
(napr. http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/park-tool-asc-1-antiseize-montazna-pasta-ptasc1.html)
Preto odporucam poriadne precistit zavity na oske pedalu a vnutorny na kluke. Mne pomohlo.
400 km je malo. A vymenit stred aj s klukami znamena odstranit tu istu pricinu nasobne drahsie.Investuj tie prachy do ineho radsej.
. Navyse nepotrebujes ani speci kluc kvoli pedalom.