Ahojte, mam Marin Eldridge Grade (2012) a v nom tusim hollowtech II kluky "crankset" - shimano m552. Na zaciatku, aby to v tej oblasti puklo, potrebujem silnejsie zatlacit do pedalu, ale to prasknutie (ako keby struna, alebo nieco ocelove o seba trelo) potom prejde prakticky do kazdeho slapnutia pedalu.
Neviete, co moze byt pricinou? Na co si davat potom pozor pri demontazi.
Nie som velmi technicky zdatny a tak radsej hladam info pred demontazou/vymenou (bez servisu).
Zjavil sa mi problém s kľukami, konkrétne SR Suntour XCM-AX-D PBBB, 175mm 36-22z. Pukalo mi niekde v strede, po rozobratí som zistil, že je vôľa v integrovanej ose na pravej kľuke. Po nahodení na bike má pravá kľuka vôľu, ľavá kľuka vôľu nemá. Predpokladám že sa to opraviť nedá, keďže sa jedná o integrovanú osu a treba vymeniť celú kľuku, ale rád by som sa mýlil.
Čaute bikeri chcel som vyčistiť a namazat stredové zloženie HT2 ale ked dam dole kľuku na ľavej strane neda sa mi vytiahnuť oska na ktorej je prevodnik s klukou na pravej strane.
Niekto nejaké rady ?
ivofree píšem, že chlapík nemal tú plastovú kryciu trubičku medzi ložiskami.
Tiež som takú hrdzavú osku dovtedy nevidel. Jedno ložisko bolo úplne v kýbli, a hovoril, že ho teraz jazdí dcéra, tipoval by som to na nadmerné "wapkovanie"
To by nemalo mať až taký vplyv podľa mňa, ale zjavne to nebolo dlho rozoberané, stačí trochu vazelíny a dá sa predýsť korózii.. Ja tiež nerozoberám často kľuky, ale nikdy som tak zanedbané kľuky nemal.. A mám viac bikoch a sú aj vystavené vlhkosti..skôr problém zhrdzavením majú hlavové zloženia..ináč, lepší systém ako má shimano a fsa nikto lepší nevymyslel.. Nie je teraz taký problém s rozoberaním, ako v minulosti.. A s praskaním som zatiaľ nemal problém, len staršie kľuky Xt mali podobné neduhy ,alebo keď je zničené stredové zloženie to môže potom spôsobovať praskanie.
Ahojte,
prikmotrim sa k teme.
Taktiez mi stale puka lave lozisko. Mam CTM Ridge a do stredu mi zateka cez zaslepku na sedlovku. Sem tam to teda vycistim a namazem.
No len problem je v tom ze mam na to otvoreny kluc, samozrejme najlacnejsi a pri montazi sa mysky dost opotrebvoavali.
No na posledy som uz nedokazal odtiahnut a strhol som drazky. Uz sa to niekomu takto podarilo? Nemam to ako odtiahnut, loziska mam uz kupene nove len teraz to nemozem dat dole
Chcel som na to pouzit blicky ale bojim sa ze to cele domrvim. Ci radsej to zaniest do servisu nech sa popasuju tam s tym?
ak nebude mat niekto lepsiu radu tak ja by som to mozno skusil cez nejaky servitok alebo uterak este, nech to ma lepsi grip... prip. skusit troska prebrusit tie drazky pilnikom..
Tak priznám sa že to nebolo len kľúčom ale tým že som to často čistil a tým sa tie drážky opotrebovali a už stačilo malo a takto som to do.... Nakoniec pomohli blicky a hrubá sila, ložiská vymenené 😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Niekto nejaké rady ?
a mas zhodenu retaz z prevodnika ? pripadne voditko moze branit
Po kolkych rokoch si ich zhadzoval, nebudu nejak "zapecene"?
Tiež som takú hrdzavú osku dovtedy nevidel. Jedno ložisko bolo úplne v kýbli, a hovoril, že ho teraz jazdí dcéra, tipoval by som to na nadmerné "wapkovanie"
prikmotrim sa k teme.
Taktiez mi stale puka lave lozisko. Mam CTM Ridge a do stredu mi zateka cez zaslepku na sedlovku. Sem tam to teda vycistim a namazem.
No len problem je v tom ze mam na to otvoreny kluc, samozrejme najlacnejsi
No na posledy som uz nedokazal odtiahnut a strhol som drazky. Uz sa to niekomu takto podarilo? Nemam to ako odtiahnut, loziska mam uz kupene nove len teraz to nemozem dat dole
Chcel som na to pouzit blicky ale bojim sa ze to cele domrvim. Ci radsej to zaniest do servisu nech sa popasuju tam s tym?