V januári mi dorazil Canyon Stoic 2, všetko šlo hladko a potichu, no asi po 100 kilometroch som si všimol, že bicykel vydáva praskavý, až vŕzgavý zvuk, ktorý ide z vnútra rámu.
Vzniká hlavne, keď pohybujem riaditkami do strán, akoby mal bowden až nadmernú vôľu a obuchával sa o vnútro rámu.. S bicyklom som však od pôvod. stavu nič nerobil, neviem prečo sa to deje teraz.
Nevie prosím vás niekto ako na to?
Pri jazde je tento zvuk dosť otravný...
Osku mas namazanu z kazdej strany? Ta vie pekne skripat, pukat aj ked je dotiahnuta. Nejde to nahodou z hlavoveho?
Nie neskúšal, ale SRAM PC1170 čo som mal vtedy a PC1130 sú veľmi podobné, akurát že tá PC1170 je trochu kvalitnejšia. Postupnou selekciou ako je napísané vyššie som niektoré možné príčiny vylúčil a myslím, že na vine bude opotrebovaná kazeta (nájazd cca 6 000-7 000 km, prevažne v teréne, jazdená celoročne). Opotrebovanie je zjavné aj vizuálne a po výmene reťaze reťaz výrazne skákala a "strieľala". Nie je to po výmene nič neovyklé, lenže mne to neprestalo ani po viac než 100 km. Pri predošlej, vyťahanej reťazi to bolo asi ok. Skúsim teda výmenu kazety, prípadne premazať stred a dám vedieť, čo z toho pomohlo.
To ze je to ciste ci nove neznamena, ze to nemoze vrzgat.
Este je finta s obliatim vodou, samozrejme postupne a s mierou.
Cital som tvoj prispevok vyssie a mame rovnaky problem.ako si to nakoniec vyriesil?skusil si aj vymenit retaz sram za shimano?
co sa tyka upinaku tak to ma vobec nenapadlo. je pravda ze ho mam dotiahnuty "jemne" aby som ho v pripade defektu mohol pohodlne otvoril rukou. je to tak spravne?
*este ma napadol ten zadny upinak. s tym nemam skusenosti-je stary