Zdravím, našiel som praskinu na ráme je to kusok od hlavoveho zloženia na dolnej časti ramu ... su tam 2 praskliny ... chcel by som vedieť či si myslíte že je to prasknutý lak alebo rám ? Horná prasklina má 11mm a dolná 9mm ..... obrazok v prilohe.
A ešte pri uvoľnení vzduchoveho ventilu na vidlici (Fox 32 series RS) mi spolu so vzduchom na prst vyletel aj nejaký zelenožlty olej.... V servise mi to chlapík dofukal a povedal že by do konca sezóny by to malo byť OK a že potom na repas original so Slovkolexu..... V slovkolexe keď som volal mi povedali že mám prísť na repas hneď lebo posledný pol pred 2 rokmi.... Nejaké skúsenosti ? Či to vydrží alebo radšej hneď repas ? Lebo vo Foxe to neni zrovna lacný špás a vidlica zatiaľ funguje ako má
stači ju rozobrať a očistiť a namazať gufera a kružky novým olejom, zas maš na rok pokoj... urobí ti aj bežný servis, alebo šikula doma za 20min.slovkolecx len potrebuje na tebe zaryžovať
Len keď som bol v normálnom servise tak ma upozornili že ju nemám mazať .... Ževraj Fox je značka ktorá sa pýši samomazacim systémom že sú bezudržbove že iba pretreť handrou ... A hlavne sa mi povedal že keď z toho vzduchového ventila ide olej môže tam byť niečo urvate ... Toho som sa zľakol ?
A v normálnom servise mi povedali že oni sa do Fox vidlic nerípu ... Že vraj súčiastky sa do toho ani nedajú kúpiť že si to Fox robí všetko sám .... Neviem som začiatočník tak som teraz celkom mimo z toho 🤔
zo vzduchovej komory moze ist trochu oleja ved je tam tiez len naliaty(male mnozstvo).
Namazanim bolo myslene z vnutra. t.j. vybrat spodne nohy a vymackat kruzky a nechat nasiaknut v novom oleji + dat novy olej do noh. Z vonkaksej strany len tazko premazes vidlu kedze ti to gufera zmazu. Ak funguje, repas asi nieje poreba. Pripadne skus Suspension clinic alebo aj tu na fore niekoho na vymenu oleja najdes.
? dobre lebo v slovkolexe keď som volal tak pán hneď keď zistil ze mala repas pred 2 rokmi tak trochu zvisil hlas a začal ma vyučovať že to tam treba posielať každý rok na repas ..... No a k tej praskline .... Kde by mi to vedel niekto diagnostikovať či je to rám alebo lak ?
Vidlu urcite netreba kazdy rok repasovat, velmi zalezi ako casto a v akych podmienkach sa jazdi. Unik oleja pri fukani je ok, do vzduchovej patrony na Foxkach sa dava cca 5ml oleja, takze ked je pod tlakom a ventil sa otvori, trochu sa vytlaci. Pokial vidla chodi dobre a nic nedrhne a nebucha, netreba repas.
Zhruba raz za rok je dobre vymenit olej a vycistit vnutorne aj vonkajsie nohy, ale tiez zalezi od podmienok a najazdenych km. Ja som to robil po roku a olej mal povodnu fabru aj tesnenia boli ciste.
Co urcite odporucam, je po kazdej jazde je utriet nohy od spiny vlhkou handrickou, par krat prepruzit a znova poutierat, a najlepsie aj premazat silikonovym olejom a znova prepruzit. A samozrejme vsetky zvysky oleja tiez utriet, inak by chytali prach a necistoty, co by nakoniec posobilo ako smirgel a poskodil by si si vnutorne nohy.
A raz za cas obratit bike hore nohami. Pomoze to tesneniam, ktore nasiaknu olej co je vo vidlici.
Takze k praskline najvecsia pravdepodobnost je ta ze to meni lakom ale mas poskodene. Minivlasocnice karbonu to znamena ze sato moze zvecsovat ale aj nemusi riesil som ties taky problem a ked som to dal do opravi tak nakonec stoho viplinulo ze bol zle previazane vlakna respektive 2 druhy carbonu od vyroby robyl mi to typek v ba carbon factory odporucam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Namazanim bolo myslene z vnutra. t.j. vybrat spodne nohy a vymackat kruzky a nechat nasiaknut v novom oleji + dat novy olej do noh. Z vonkaksej strany len tazko premazes vidlu kedze ti to gufera zmazu. Ak funguje, repas asi nieje poreba. Pripadne skus Suspension clinic alebo aj tu na fore niekoho na vymenu oleja najdes.
Zhruba raz za rok je dobre vymenit olej a vycistit vnutorne aj vonkajsie nohy, ale tiez zalezi od podmienok a najazdenych km. Ja som to robil po roku a olej mal povodnu fabru aj tesnenia boli ciste.
Co urcite odporucam, je po kazdej jazde je utriet nohy od spiny vlhkou handrickou, par krat prepruzit a znova poutierat, a najlepsie aj premazat silikonovym olejom a znova prepruzit. A samozrejme vsetky zvysky oleja tiez utriet, inak by chytali prach a necistoty, co by nakoniec posobilo ako smirgel a poskodil by si si vnutorne nohy.
A raz za cas obratit bike hore nohami. Pomoze to tesneniam, ktore nasiaknu olej co je vo vidlici.