Cauko chcem sa spýtať čo s tým je napr. keď mám na 1/1 prevode tak prehadzovacka (škrie) alebo je úplne je na s*****ch pritisnuta alebo ako to mám povedať
Presiel som si manual, narychlo, a vyzera to tak, ze mam to ramienko prehadzovacky strasne vysoko. Je tam taka sruba pri patke, ktorou sa reguluje vyska ramienka a ja by som to mal mat spravne o dost nizsie.
to bude ta spominana b-skrutka
ked to takto opisujes, tak bude lepsie odfotit detail a dat to sem (ako si dal fotku celeho bajku na minulej stranke) ...
tak dal som to ramienko podla manualu nizsie, jemne som este pritiahol skrutku na prehadzovacke a vyzera to tak, ze je to ok. radi to teraz pekne v celom rozsahu.
diky moc za rady
Na správne nastavenie B-skrutky ešte musí byť aj správna dĺžka reťaze, bez toho to proste nejde. Potom sa vzdialenosť ramienka od kazety nastavuje u Shimana podľa mierky na jeho vnútornej strane.
Na vnútornej strane ramienka 12sp Shimano prehadzovačiek máš vyrazenú čiaru kde majú siahať zuby 51z najväčšieho pastorka (nastavuje sa to tou B-skrutkou). Ale na to musí byť správna dĺžka reťaze. Jednoducho omotať prevodník a 51z pastorok + 4-5 článkov reťaze aby si mohol zopnúť spojku.
ahojte, dnes sa mi stala taka vec. na vyjazde som presiel cez nejake blato/kaluz, a zacala mi blbnut zadna prehadzovacka. koncovka kablika zrazu zacala narazat do vypletu, tak to hrkotalo. len rukou som s tym trosku pokmasal, chvilu isiel, a zase to iste. nakoniec som dosiel domov na najtazsom prevode, nedalo sa vobec radit na lahsie, vsetko naprazdno.
doma som na to pozrel a ako keby lanko sa cele uvolnilo. tak som to ponatahoval, nastavil, vsetko vyzeralo fajn. uz som koncil, namazal som retaz, este skusil poprehadzovat - a zase lanko uvolnene, takze z najmensieho kolecka na vacsie mi ide 'naprazdno', lanko je uvolnene...
co robim zle ? radenie acera, prehadzovacka altus, 2x9, 1000km od novoty.
Skontroloval som - skrutka bowdenu co ide na prehadzovacku odsrobovana, len 'prilozena'.
Nechapem ako sa to stalo, asi bola len velmi jemne zaskrutkovana, a pri naraze sa uvolnila, alebo ako som s tym v lese mixoval tak sa uvolnila uplne. vyzera to lepsie, uvidime casom.
Velka vdaka za pomoc.
Ahoj, vymenil som reťaz "systém 3x9" no a teraz pri šliapaní ak je vpredu na na najvačšom a vzadu na spodných najmenších troch, vyťahuje ramienko prehadzovačky dopredu. Neviete poradiť prečo ? Ďakujem
Ahoj, vymenil som reťaz "systém 3x9" no a teraz pri šliapaní ak je vpredu na na najvačšom a vzadu na spodných najmenších troch, vyťahuje ramienko prehadzovačky dopredu. Neviete poradiť prečo ? Ďakujem
a nemas retaz len prilis kratku..? posli foto ako to vyzera..
Zdravim, chcel by som sa spytat ako riesit pokrivenu packu na radeni, spodna sa zasekava o hornu, ide o shimano slx,po pade sa pravdepodobne skrivila a nevidim ziadnu skrutku ktora by to dotiahla alebo ta, obe packy maju jemnu volu ale to uz dlhsie. dakujem za normalne odpovede
ahojte,ak by niekto poradil,mam problem s nastavenim prehadzovacky ultegra 8000. problem je,ze prehadzovacka tazko prehodi na najvacsi pastorok,ak prehodi tak retaz suchoce,pricom ma problem radit na posledne 4 male pastorky,tiez tomu trva,kym to preradi.nastavoval som to viackrát,povolil lanko,zrovnal do roviny kladky s kazetou,obe krajne polohy nastavil a stale to ma problem s radenim pri velkom a malých pastorkoch. stretol sa niekto s niecim takym?vdaka
Zdravím chcel by som poprosiť o radu. Na mojom starom biku ctm zephyr som prešiel na 2x10. Mám trocha problém s vyladenim zadnej prehadzovacky. Nastavím všetky dorazy aj s B skrutkou. Keď radim postupne od najťažšieho po najľahší pastorok všetko ide v poriadku. Keď na najlahsom podradím druhý tretí pastorok reťaz rapka. Na štvrtom už je všetko ok reťaz nerapka. Keď preradzujem opäť na ľahšie pastorky všetko ok. No keď podradim opäť rapka reťaz na druhom a treťom a takto dookola. Skúšal som to doladiť skrutkou pri radení ale krútim do jednej aj druhej strany bez zmeny. Ďakujem za všetky rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked to takto opisujes, tak bude lepsie odfotit detail a dat to sem (ako si dal fotku celeho bajku na minulej stranke) ...
diky moc za rady
Edit : prečítal som si manuál a naozaj to tam je
doma som na to pozrel a ako keby lanko sa cele uvolnilo. tak som to ponatahoval, nastavil, vsetko vyzeralo fajn. uz som koncil, namazal som retaz, este skusil poprehadzovat - a zase lanko uvolnene, takze z najmensieho kolecka na vacsie mi ide 'naprazdno', lanko je uvolnene...
co robim zle ? radenie acera, prehadzovacka altus, 2x9, 1000km od novoty.
Nechapem ako sa to stalo, asi bola len velmi jemne zaskrutkovana, a pri naraze sa uvolnila, alebo ako som s tym v lese mixoval tak sa uvolnila uplne. vyzera to lepsie, uvidime casom.
Velka vdaka za pomoc.
:/
Mne sa to v minulosti na starom horskom bicykli často stávalo. Pomáha keď tam dáš mazivo, alebo WD-40, potrebuješ uvoľniť zaseknutú reťaz.
a nemas retaz len prilis kratku..? posli foto ako to vyzera..