Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Po mesačnej pauze mi prešmykač prestal radiť najťažšie prevody ("veľká píla"). Pokúsil som sa to nastaviť podľa videa. Vôbec nič sa nezmenilo. Jednoducho prešmykač páčka nevysunie dostatočne na to, aby prehodil reťaz na "veľkú pílu". Čo vo videu chýba?

Naposledy upravil Tata1955 dňa 18.01.2025 - 23:51:44, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.01.2025 - 17:05:39
00
neviem, co je vo videu, ale isiel by som 'od zaciatku', teda najskor povolit obmedzovaciu skrutku a skusil rukou (nie lankom) potlačiť/potiahnut ramenom tak, aby presmykac isiel do spravnej polohy. Ak pojde, tak dosponovat lanko.
Zobraziť komentár 18.01.2025 - 22:31:28
00
Nepomohlo.
Uvoľnil som lanko a "H" skrutku. Ručne vytiahol prešmykač až na doraz a skúsil pretočiť pedály. Najťažší prevod to aj tak nezaradilo. Založil som teda lanko a zase ručne vytiahol prešmykač na doraz a došpanoval lanko. Ani s použitím páčky to naďalej viac ako na stredný prevodník nepreradí. Uvidím, čo mi s tým v ponndelok urobí sevisák.
@Doplním:
Neštve ma ani tak to, že to neefunguje (servisák to zajta dá do chodu). Štve ma, že to neviem dať do chodu ja.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 08:50:25
00
Tata1955 skúšal si ten prešmyk očistiť ? Nie je tam niekde niečo čo Ťa brzdí vytiahnúť ho hore ? Podľa mňa by som skontroloval ten mechanizmus či tam niečo nie je zaseknuté, alebo zapadnuté.

Ak ti ten prešmyk nejde natiahnúť ručne hore tak niekde je problém... ak teda predtým fungoval :D
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 13:37:32
00
Fungoval bezchybne. Od novembra je bajk osadený na tnažéri a celý december som bol v zahaničí (predtým som jazdil takmer denne). V pondelok som sa vrátil z cudziny a chcel si zajazdiť, a už to radenie nešlo. Reťaz i prevody sú čistučké. Celé som si to pozone prezel, nikde nič.
Budem zajtra sevisákovi pozorne pozerať na prsty. :-)
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 15:41:55
00
Navrhujem, aby si skontroloval uchytenie lanka v radiacej pake. V pripade Shimano radiacich pacok sa zvykne zaseknut lanko v mechanizme packy (nezaskoci spat do uchytenia) a v takom pripade nechce zaradit na vyssie prevodniky. Odhrn gumu z paky a skontroluj umiestnenie hlavicky lanka v pake. Moze byt zaseknute. Ak je to tak, treba mu pomoct sa vratit spat do uchytenia, ak by bolo lanko ohnute v mieste, bude potrebna vymena lanka. Uz som takto niekolkokrat opravoval "zaseknute" radenie.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 17:44:44
00
LUCCA Lenze jemu to nejde ani ked potlači presmyk ručne… bez lanka… dobre hovorim Tata1955 ? :)
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 18:01:53
00
Podarilo sa :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: vďaka tomu, že som prekonal vlastnú hlúposť. Donekonečna som sa snažil napnúť lanko pri zaradenom najťažšom prevode. Skúsil som to teda naopak, došpanoval ho na najľahšom a ajhľa! zrazu to radí veľmi slušne. Nie je to síce Rolex, možno lacnejšie Omegy, ale s tým sa už dá žiť.
Zobraziť komentár 19.01.2025 - 18:40:07
03
keyboard_arrow_up