Ahojte,riešim jednu záhadu - závadu.Nahodil som nové plášte a na zadnom kolese je odskok ako hovado cca 30 cm po dlžke ráfu, na výšku ani neviem ale je to vidno voľným oko a čo je horšie pri väčšej rýchlosti to značne rozhojdá.V servise mi povedal: "To majú Kenzel bicykle tak"
Ak to nevieš urobiť sám, a nevie to ani servis, chyba bude v servise, čiže by si ho mal vymeniť. Jedná sa o úplne triviálnu vec akou je napríklad aj oprava defektu. Takže ak to nedokážu, sú buď neschopní, alebo sa im to nechce riešiť, takže každopádne platí to čo som už napísal, čiže zmeniť servis.
mam velke problemy navliect plast nobby nic tubeles ready na mavic crossmax SL, ktory je tiez tubeless ready. pouzivam do toho este dusu. mate s tym problem aj vy? este skusim na zadnom kolese nahodit aj conti mountain king, ale hadam to bude rovnako komplikovane. ak dostanem defekt v lese tak mozem si rovno zavolat odvoz.
viem ze by som asi teda mal prejst na bezduse, ale nejak sa do toho nehrniem. daju sa na bezdusovy system pouzit uz tieto tubeless ready kolesa a plaste co teraz mam? zeby mi stacilo kupit len tu tekutinu?
neviem jak to myslis.
proste na konci mi zostane velka cast patky plasta, ktora sa tam da narvat len pod velkym nasilim.
ty mas tubeless, nevies ci tie kolesa teraz mozem jazdit bez duse?
Pokial mas UST rafik tak v strede je jamka v ktorej treba pri nazuvani drzat patky, zmensuje sa tak obvod kolesa ktore musia pätky "obtiahnuť" a poslednu časť patky cez rafik dostaneš jednoduchšie.
Samozrejme ze ak mas bezdusove rafiky (tj. bez dier po niploch) mozes obut skoro akykolvek plast s dusou ale aj bez duse s tmelom. Potom uz len zalezi na tom co to je za plast, ake ma boky a patky, a ci bude tesnit aj bez tmelu alebo budes mat problemy ho hned utesnit.
mam podobný problém s kolami Bontrager(tubeless), stým ze plášt nasadím ale vzdy je na jednej strane viac utopený a vzniká 8mička,skúšal som ho nasadzovať 4x, skúšal som aj iný plášť a vzdy je tam 8mička.Dávam tam obyčajný plášt + dušu.
yurcko:
Ak je plášť nový tak na svoje miesto by mal skočiť bez problémov, treba niekedy aj trochu trpezlivosti, požmoliť ten plášť, guma je sviňa .Ja som to poriešil takto nejako nababral jarovou vodu, nafúkol....nesadlo... vyfúkol, znovu nababral, nafúkol a až na nejaký piaty pokus mi to skočilo do ráfku. A to mám preto, lebo predtým prvýkrát som nahadzoval nasucho.
mayo138 za ten rok som to uz urobil,chcelo to jarovu vodu a hodne nafukat a bolo to OK. ale dik:))
Predpokladal som ,že si sa vynašiel. Chcel som len obohatiť moju tému. Podobný problém má aj kamoš,zadný plášť sa mu kýve kadejako len dobre to nieje, ono turista to ustojí pri relaxačnom tempe.
Za 2.týždne 2x defekt pri ktorom roztrhlo aj plášt pri patke.Mám ráfiky TLR Bontrager Mustang 29,jeden plašt bol Race king 2.0 a druhý roztrhnutý original Bontrager 2,2 v obidvoch boli duše.Diera v duši veľkosti cca 1cm.Jeden defekt na prednom a druhý na zadnom kolese.Poradte prosím kde može byť chyba.Posielam foto ako roztrhlo plášť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano,videl
viem ze by som asi teda mal prejst na bezduse, ale nejak sa do toho nehrniem. daju sa na bezdusovy system pouzit uz tieto tubeless ready kolesa a plaste co teraz mam? zeby mi stacilo kupit len tu tekutinu?
proste na konci mi zostane velka cast patky plasta, ktora sa tam da narvat len pod velkym nasilim.
ty mas tubeless, nevies ci tie kolesa teraz mozem jazdit bez duse?
Samozrejme ze ak mas bezdusove rafiky (tj. bez dier po niploch) mozes obut skoro akykolvek plast s dusou ale aj bez duse s tmelom. Potom uz len zalezi na tom co to je za plast, ake ma boky a patky, a ci bude tesnit aj bez tmelu alebo budes mat problemy ho hned utesnit.
ano mam to bez dier, takze budem asi rozmyslat nad ust.
Ak je plášť nový tak na svoje miesto by mal skočiť bez problémov, treba niekedy aj trochu trpezlivosti, požmoliť ten plášť, guma je sviňa
Predpokladal som ,že si sa vynašiel. Chcel som len obohatiť moju tému.