Ahojte, chcel by som sa s vami poradiť o mojom probléme. Pri nižšom tlaku v pneu, mi od kolies ide taký pravidelný rotačný zvuk. Je jasne počuť, že ten zvuk sa objavuje pri každej otáčke kolesa. Divné je, že mi to robí pri oboch kolesách aj vpredu aj vzadu. Jazdím bezduše, plášte mam Specialized Butcher 2,3".
Stretli ste sa niekto s tým? Mal som to aj v servise a tam práve došli nato že to spôsobuje nízky tlak avšak na príčinu nie.
Môže to byť tmelom na pätkach plášťa alebo vas napadá niečo iné načo by som sa mohol zamerať?
Ahoj, ide o kolesa Roval Traverse HD, sú tam naboje DT SWISS 370.
Premýšľal som, či nemože byť uvolnený ventil alebo nejaká podložka na ňom, a keď je nizky tlak v pneu, tak ten niźky tlak ho “netlačí” smerom von a má voľu, a keď to dofúkam, tlak je dostatočný aby ventil sedel pevne na mieste.
Ak mas bezdusovy set spraveny na tych kolesach, s ventilom to nebude mat nic spolocne, lebo pokial by bol uvolneny stracal by si tlak a kolesa by ti sfukovali.. Ak sa nemylim su to karbony, tu ti asi neporadim takto na dialku i ked teoreticky ma napada takto ze moze byt povoleny vyplet , keby to boli Travers v hliniku tam bola seria kde pukali v spoji rafika.. Skus este napisat ako dlho ich mas kolko mas na nich cca nabehane kde a kedy ti robili bezdus a odkedy ti to robi ten zvuk nech ostatny vedia viac informaci.
áno sú tam bezduše, a ventilky boli pribalené k bicyklu.
Tieto nie sú karbonové sú to hlinikové ale ten novší model. Bicykel som kupoval minuly rok v apríli, nabehal som na nich 1300km doteraz, a bezduše som dával robiť kratko nato ako som kúpil bicykel. Bolo to robené v servise. Začalo to robiť vlastne krátko po nahodení bezduší, možno nejaké 2 mesiace a obe kolesá, tak neviem či naraz by boli poškodené obe kolesa, lebo to by bola asi veľka náhoda.
Celkovo aj s týmto problémom som bol u predajcu, kde premerali výplet, pozreli všetko a nenašli nič konkrétne, čo by mohlo byť problémom.
Vieš mi povedať či tú prasklinu by bolo vidno aj tak okom po zhodení plášťa?
Skúsim nahrať niekde aj video a pridám tu link, aby to bolo možno lepšie identifikovateľné.
Tak potom je to jasne spolu s tym videom, je to zo spoja rafika.. Ak mas bike od Specialized toto ti uznaju ako reklamaciu.. Teoreticky by si mal vidiet olupany elox v oblasti toho spoja na rafiku ale to musis dat dole plast,mlieko,bezdusovu pasku pretoze je to zvnutornej strany rafika.
áno je to k specialized biku, práve to, že jedno koleso mi už menili lebo som tam odhalil takú hlinikovú "šponu" presne pri zvare. tak mi ráfik vymenili. Ale tak vidim že problém bude aj s vymeneným + rovnako aj zadným. Len mi bolo divné,že tento zvuk spúšťajú nizke tlaky a keď koleso dofuknem tak to prestane.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
O ake kolesa sa jedna?
Premýšľal som, či nemože byť uvolnený ventil alebo nejaká podložka na ňom, a keď je nizky tlak v pneu, tak ten niźky tlak ho “netlačí” smerom von a má voľu, a keď to dofúkam, tlak je dostatočný aby ventil sedel pevne na mieste.
Tieto nie sú karbonové sú to hlinikové ale ten novší model. Bicykel som kupoval minuly rok v apríli, nabehal som na nich 1300km doteraz, a bezduše som dával robiť kratko nato ako som kúpil bicykel. Bolo to robené v servise. Začalo to robiť vlastne krátko po nahodení bezduší, možno nejaké 2 mesiace a obe kolesá, tak neviem či naraz by boli poškodené obe kolesa, lebo to by bola asi veľka náhoda.
Celkovo aj s týmto problémom som bol u predajcu, kde premerali výplet, pozreli všetko a nenašli nič konkrétne, čo by mohlo byť problémom.
Vieš mi povedať či tú prasklinu by bolo vidno aj tak okom po zhodení plášťa?
Skúsim nahrať niekde aj video a pridám tu link, aby to bolo možno lepšie identifikovateľné.
https://imagekit.io/tools/asset-public-link?detail=%7B%22name%22%3A%22IMG_2098.mp4%22%2C%22type%22%3A%22video%2Fmp4%22%2C%22signedurl_expire%22%3A%222028-02-23T18%3A01%3A30.875Z%22%2C%22signedUrl%22%3A%22https%3A%2F%2Fmedia-hosting.imagekit.io%2F%2Fe1b2eca9999b4fb7%2FIMG_2098.mp4%3FExpires%3D1834941691%26Key-Pair-Id%3DK2ZIVPTIP2VGHC%26Signature%3DKu8SiAuk9wIJKjxPaeAYOE-0JrcnULvj58SDb4QZ3N~X0ECaDbcFOxh68q1jfobXTNha8PtkIr9rJ9Asu~VmSLZj03rKfGYBst5zenmHVN4fr20abYGjqIkdTQ9LG4T7arwQnyH7n1kOswjkMefRLKfxdtipZHnxT~7bgx244OvYruXkojl6Vc1e~2a5rhJCGl7ALgUG66laaB2zGztL-FUsrqiMMJqkY~mfKZZDxgXH3effIgii1cP7vKMHnt3MwfYV7jXGZNjBmENZirejHVmDQ4wyODXm338siAQVM8bVIGWfmxc7PakFXHDgUZxab8Y-HUPUZUXLFnWpqsolLw__%22%7D