Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mozno to robi nie platnicka, ale sucha hrana kotuca o nizkopolozeny strmen. mne sa to stavalo na hayesoch. musel som strmen podlozit podlozkami, aby som ho vzdialil od hrany kotuca.

Mne ten kotuc robi malu elipsu cize viditelne aj cucha o platnicky v strmeni to urcite nebude ale dik za radu
Zobraziť komentár 20.03.2014 - 21:39:37
00
[quote=""][quote=""]

No bol som vcera v pivnici sa tomu povenovat zistil som ze teda aspon podla oka to vyzera ze to roby platnicka opacna ako ide bovden lebo ja idem aj malou rychlostou pocut to a pri velkej rychlosti to menej vnimam ale obcas sa to da zaregistrovat ze to urobi cital som dakde ze sa da aj nastavit vzdialenost platniciek od kotuca ??
Zobraziť komentár 21.03.2014 - 07:05:26
00
Mne ten kotuc robi malu elipsu cize viditelne aj cucha o platnicky v strmeni to urcite nebude ale dik za radu

Môžeš nakresliť, kde ti to robí elipsu?
- Ak máš rovný kotúč a nie je rovnobežne s platničkami, tak treba zafrézovať dosadacie plochy na ráme/vidle alebo adaptére (alebo máš povolený kotúč, prípadne ohnutý rám/vidlu).
- Ak ti elipsu opisuje pomyselný bod na kotúči (s výnimkou stredu) pri pohľade zboku, tak je kotúč alebo náboj nepodarok (pre 6-bodový úchyt, neviem isto ako je riešené CL, ale princíp bude asi rovnaký).
- Ak ti šúcha kotúč o platničku raz za otáčku a zvyšok času je rovnobežne s platničkami, máš krivý kotúč.
- Ak ti šúcha kotúč celý čas o jednu platničku, tak sa ti nezasúva jeden piestik alebo máš nesprávne uchytené koleso.
Zobraziť komentár 21.03.2014 - 10:07:52
00
Corel66 no ja to nafotim potom pridamfotku dnes to este pozrem ako je to este v zaruke jazdil som tak asi 6mesiacov ani to nie ukazem kde resp a dokonca som si vsimol ze to robi aj zadna ale ta mi pride skor ten pisest je to tam dost tak na tesno
Zobraziť komentár 21.03.2014 - 13:43:29
00
droid
no aj to je dost mozne ze pri vasej rychlosti to prestane teda je to mozne na 80%
Zobraziť komentár 21.03.2014 - 13:52:52
00
Moj problem je vyrieseny rozobral som cele hlavove zlozenie precistil premazal zlozil naspat a zahada vyriesena kotuc ide znova ako ma :-D zjavne pri poslednom rozoberani to nebolo moc dobre zlozene hold vsetci sa len ucime na svojich chybach :-) dakujem vsetkym za dobre rady
Zobraziť komentár 22.03.2014 - 08:41:41
00
dnes som sa na to pozrel a skor by ma zauimalo ako si zvytsim odskok od kotucu? ak nepomoze to idm to odvzdusnit a tak isto cele zreparovat
Zobraziť komentár 22.03.2014 - 20:41:37
00
Ak ma avidy, tak suchanie je bezna realita, treba si zvyknut. Alebo vymenit brzdy.

zaujimave, ze ja mam avidy a suchanie nie je realita.
Zobraziť komentár 22.03.2014 - 21:10:19
00
Možno je to len výsada nižších rád. Mám elixíre 3 a vycentrovať prasa tak, aby nešúchalo je niekedy fakt o nervy. Keď našetrím na nové, tak tie staré vyhodím von oknom.
Zobraziť komentár 22.03.2014 - 21:34:39
00
no parada ja mam shimano m395 2piestove hydraulicke
Zobraziť komentár 23.03.2014 - 20:18:58
00
Zdravim, vcera mi prisiel novy bicykel. Brzdy mam shimano M395. Vraj mi ho v servise nastavili, ale predne koleso ked rozkrutim, tak mi na jednom mieste suchne brzda a zadne pri rozkruteni mierne brzdi stale. Urobi maximalne dve otacky a zabrzdi sa. Je to normalne?
Zobraziť komentár 27.03.2014 - 08:59:30
00
Robi to aj za jazdy?
Zobraziť komentár 27.03.2014 - 09:02:55
00
za jazdy to nevnimam. mal som stary bicykel, na ktorom hrkalo vsetko. Tento je novy a moj prvy s kotucovkami, takze to ani neviem posudit.
Zobraziť komentár 27.03.2014 - 10:48:07
00
Brzdy sa nastavuju tak, aby nesuchali pri zatazeni biku, takze v pripade, ze to skusas len tak "nasucho", mozu suchat.
Zobraziť komentár 27.03.2014 - 11:00:53
00
Brzdy bu nemali šúchať, ani zo záťažou ani bez. V tom servise to nastavili, či vraj? Medzi platničkami a kotúčom má byť medzera, možno len na hrúbku papiera, Keď roztočíš koleso a zabrzdíš, platničky by nemali ohýbať kotúč do žiadnej strany. Možno sa časom platničky trochu zoderú a prestane to. Nastavíš to tak, že sa to budeš pokúšať to vycentrovať, nech ti niekto brzdí a drž si počas doťahovania adaptér aj brzdu v prstoch, aby si cítil, či ti to neuteká. tiež som mal pred tým podobné Shimano, potom som kúpil xt brzdy aj kotúč, a je pokoj.
Zobraziť komentár 27.03.2014 - 21:47:05
00
keyboard_arrow_up