Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute, nedavno som kupil marzocchi 55 ata z druhej ruky a po case mi zacala prepustat tlak do negativnej komory (pri dopade proste pri tvrdsom naraze). Pricom mi zacne klesat zdvih kedze v negativnej je odhadom asi 1/4 tlaku oproti pozitivnej a ked sa zvysi tym ze sa tlak pretlaci cez tesnenie. Tak som zbehol do obchodu kupit tesniace o kruzky. vsetko som zlozil dal som testovaciu jazdu po meste schody atd a vsetko vyzeralo ze je v pohode. Cez vikend som bol jazdit a zas sa mi stalo toto iste. (na upresnenie mam 160mm zdvih a po par jazdach som mal 40mm).

Jedine co mi z toho logicky vypliva ze su asi zle o kruzky. Kupoval som nove podla povodnych starych. Popripade idu tam nejake specialne ? (myslim materialovo) tieto som kupoval v predajni "loziska gufera"

prikladam na predstavu obrazok:
N-negativna
P-pozitivna
1-ventil/piest pozitivnej komory s tesnenim
2-piest negativnej (vyzera tak isto ako 1 len je prepojeny s trciacou castou nalavo.
www.imgup.cz

Viete mi poradit cim by to mohlo byt poriapde ci som nieco prehliadol ?

btw: nemoze to byt ata nastavovaciou patronou tak funguje spravne a celkovo by vedela znizit zdvih len na 120mm
pozitivna nestraca tlak.
pri rozoberani by negativna mala vyliezt von viacmenej na konci bez tlaku teraz ked ju rozoberam doslova vystreli.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 09:11:17
00
Pozeram, ze ATA patrona je evolucia predoslej, co mam ja .. ale inak podla tohto, co som narychlo prebehol
http://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=95456
to vyzera, ze v povodnych ATA patronach je o-kruzok zleho rozmeru. Skusit najprv malinko vacsi ?
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 09:29:21
00
To mam v plane dnes zbehnut kupit. Len ze napisme ci niekto s tym nema podobny problem. lebo uz som tu vidlu rozoberal 6x a fakt to je otrava. Dik ! :)
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 09:57:23
00
Mal, je toho plny internet :lol: .. tieto ATA patrony u MZ boli nestastim.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:12:41
00
noo ja niesom moc jazykovo zdatny tak beham len po sk forach kde zvecsa nic neni. Sakra to vazne ? :D ja osm siel do MZ lebo som mal dobre skusensoti s DJ vidlami.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:33:04
00
No do roku 2007 boli ok, 2008 bol prekliaty, pretoze presunuli vyrobu na Taiwan .. same problemy s kvalitou vyroby (ale to postihlo aj Fox , evolution boli take smejdy, ze nakoniec zmenili meno :lol:). 2009 to rozchodili, ale stale to nebolo ono, 2010 este lepsie, ale az od roku 2011 sa znovu oplatilo ist do MZ. Ale ATA patrony boli celkovo problem .. aspon z toho , co som zaznamenal... a ako pozeram, uz mi je jasne preco .. jeden o-kruzok na skakacie vidlice , nic moc. Ale vyzera, ze spravnejsie rozmer by to mal poriesit.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:39:01
00
Problém nie je okrúžok. Ale vôbec vyrábať vzduchové skákacie vidlice :D
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:41:22
01
Podobnú konštrukciu ako má ATA patróna použili aj v Specialized future. O spoľahlivosti sa pri nich žiaľ nedá hovoriť.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:52:29
00
skakacie vidlice :D ako ono to nevyzera zle srpavene prave naopak ta negativna komora je super len to netesni ako by malo. Dam nove tesnenie poskacem nejake skočky a podam hlasenie. Inac nikde som nenasiel ci a kolko sa ma davat oleja do tych vzduchovych komor (dal som od oka cca 1-2ml) ci tu neplati kto maze ten jede ? Olej tiez v malej miere pomaha tesneniu ci ?
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 10:56:46
00
Zle spravené je to preto, lebo pri zvýšení tlaku v negatívnej komore sa patróna zasunie a jediná možnosť ako vrátiť naspäť plný zdvih je rozobrať vidlicu a patrónu.
Zobraziť komentár 07.03.2016 - 11:11:00
00
aký o krúžok si tam dával ? myslím rozmer potrebujem to vedieť súrne
Zobraziť komentár 13.07.2018 - 13:34:29
00
keyboard_arrow_up