Pukat moze vsetko, od uchytenia bowdenu az po prasknuty ram. Takze ked to neviete najst treba ist postupne a rozoberat, cistit, mazat a skladat veci po castiach - tak aspon zistite co to bolo a nabuduce budete vediet. Ak to citit ze sa nieco pohne tak to je jednoduchsie, vacsinou staci riesit nieco co sa tyka pohonu alebo casti na ktore je upnuty alebo este odpruzenie a zadnu stavbu pri fulle. A ked sa povie ze vsetko tak vsetko - orech vratane tych caps co sa davaju na osku, stred, loziska (vycistit/vymenit), kluky, pedale (rozobrat/vymenit), prevodnik, kazeta (vycistit/vymenit, mozu byt povolene nity), retaz, salter (vycistit a namazat kladky), patka prehadzovacky, patky ramu, skontrolovat vyplet ci nepuka ten, sedlovku, upinak sedlovky, srobky na kosik, ... Proste vsetko co sa da rozobrat a znovu zlozit alebo aspon odobrat tak to rozobrat, vycistit, namazat a znovu zlozit.
Už sa to tu písalo a ci si aj skúšal
zadná oska, pätka, úchyt prehadzovačky a všetky jej kĺby namazať
tam som mal opakovane problémy ja
prehadzovačku riešim po tom ako pukanie prestalo, čo mi bike drbol na drive-side a odrazu ticho
Polo Asi si ich nedostatočne vapkou "ošetroval"
U niektorých čistotných užívateľov je pravidlom, že vŕzgajúci prídu so zahrdzavenými-nepohyblivými ložiskami a zodratými čapmi v oblasti kontaktu čap-ložisko.
vymenil som prehadzovacku a retaz. znovu som skusil premazat kazetu vsimol som si ze po vymeneni to prestava pukat ked napr zabrzdim do pravej strany tak sa nieco pohne a zacne to pukat a ked zabrzdim do lavej tak sa zas nieco pohne a je to na chvilu ticho. ??♂️ vobec neviem co to moze byt
Ahojte Canyon Lux Trails CF 7 ročný totožný problém pukanie pri silovom šliapani. Zistená závada ložiska v zadnom náboji DT Swiss. Dá sa to overiť keď nahodíš iné zadné koleso.
Tak po 3 mesacnom hladani pukania som ho nasiel. Mam e-bike CUBE Stereo 140, Race, HPC. Skusil som uplne vsetko tu spomenute a aj tak to nepomohlo a bolo uplne inde. Pukanie nastavalo po silnom zatlaceni na lavu kluku/pedal. Riesenim bolo odkrytovat motor(BOSCH), nasledne poodtahovat dostupne skrutky uchytenia motora, prepruzenie bicykla na mieste, dotiahnutie skrutiek uchytenia motora. Od tohoto momentu ticho. Idealne by bolo skontrolovat vsetky skrutky(aj tie, ktore su sprva nedostupne) motora, ale to by bolo na dlhsie. Mne stacilo to co som spravil.
Asi si chcel napísať po výmene či?
Aj puká aj keď nedržíš brzdu a si len v spodnej úvrati?
Inak povedané či ti štandardne nepuká zadná stavba, najmä dosadacie pätky. Keď sa prenáša moment sily dozadu a krúti sa zadná stavba.
to video je pred výmenou...ale po výmene stredu ..ozubenia..kluk..pedalov..to robí presne to isté...pri zábere do pedálov...mne sa zdá že určite to ide zo stredu ale ked tu čítam tak istota ma opúšťa .....opravené robilo to zle zaťiahnuté zadné koleso
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zadná oska, pätka, úchyt prehadzovačky a všetky jej kĺby namazať
tam som mal opakovane problémy ja
prehadzovačku riešim po tom ako pukanie prestalo, čo mi bike drbol na drive-side a odrazu ticho
U niektorých čistotných užívateľov je pravidlom, že vŕzgajúci prídu so zahrdzavenými-nepohyblivými ložiskami a zodratými čapmi v oblasti kontaktu čap-ložisko.
Cele to aj s opravou orecha popisujem tu: https://www.mtbiker.sk/forum/post2112548.html#p2112548
Toto je pred výmenou stredového zloženia...kluk...pedálov.. stále to robí to isté..ja uz neviem ...iba keď sa opieram do pedálov
Aj puká aj keď nedržíš brzdu a si len v spodnej úvrati?
Inak povedané či ti štandardne nepuká zadná stavba, najmä dosadacie pätky. Keď sa prenáša moment sily dozadu a krúti sa zadná stavba.