Ahojte, mám cestný bicykel Specialized Allez a už aj v minulosti sa mi stalo, že niečo začalo pukať, myslím si, že je to tam ako sú prichytené pedále o rám bicykla. Po nejakom čase to prestalo a teraz už tretí deň to puká zase. Robí to v jednej polohe podálu a to keď je takmer dolu. Predvčerom to pukalo tak, že polo počuť puknutie raz, teraz už ako keby adj 3x rýchlo za sebou. Ale včera napríklad to nepukalo prvých cca 20 km vôbec, potom znovu začalo.
Ak to nechces riesit v dobrom servise kde ta neosklbu a nebudu ti hladat pukanie niekolko dni a aj tak nic poriadne nespravia tak si kup zakladne imbusove kluce a dotiahni si prednu pilu lebo myslim ze to bude ono podla mna ale moze to byt aj uplne nieco ine a kukni si velo.cz popripade popozeraj nejake veci ohladom pukania pri slapani a zajdi do servisu ked to neopravis sam a napis co si zistil.
Dotialhol som prednú pílu ako sa len dalo. Odmontoval som pedál , z neho odšroboval prvú maticu, ďalej sa mi ho už nepodarilo rozobrať, dal som tam trocha vazeliny , zložil a stále puká. Vždy keď je pedál dole, tak je počul niekedy jedno puknutie, lae väčšinou také viac násobné. Je jedno či sedím alebo stojím. Robí to aj pri menších rýchlostiach aj pri velkých. :/
Odmontuj kluky, vycisti, namaz. Mne to pomohlo. Tiez mi pukalo trikrat ked som mal pravy pedal dole. Teda ak pod odmontovanim pedalu rozumies odmontovanie pedalu z kluky. Samozrejme zalezi aky mas stred, ale to uz neviem takto na dialku.
mne sa deje to isté aj som pedále zhodil vyčistil premazal a stále to robí povedal by som že ešte horšie...a mne to puká hlavne pri tuhom zábere...nevie niekto čo by to mohlo byť?
mal som podobny problem po TOPOLCANY TOUR,ked mi to zacalo pukat jak dive... napadlo ma,ze nic nebudem rozoberat a cele som to nastriekal teflonom TF2, kluky,pedale,nove kufre,prevodniky,stred,kazetu,retaz,prehazku a prestalo to
lepsiu vec ako TF2 na bajk nepoznam a to som sa dal prehovorit v obchode po minuti TF2 na Olej Finish Line Ceramic Wet, hlupost jak BRNO, tak zasraty bajk som este nemal z toho maziva FL
zlaty dobry TF2
mal som podobny problem po TOPOLCANY TOUR,ked mi to zacalo pukat jak dive... napadlo ma,ze nic nebudem rozoberat a cele som to nastriekal teflonom TF2, kluky,pedale,nove kufre,prevodniky,stred,kazetu,retaz,prehazku a prestalo to
lepsiu vec ako TF2 na bajk nepoznam a to som sa dal prehovorit v obchode po minuti TF2 na Olej Finish Line Ceramic Wet, hlupost jak BRNO, tak zasraty bajk som este nemal z toho maziva FL
zlaty dobry TF2
Ja ti neviem nebude to tým, že TF2 je v podstate iný typ maziva a na iné použitie ako FL WET? Neuvažoval si nad tým, hm?
Asi mal na mysli, ze tf2 mozes nastriekat na vsetko od vidlice po retiazku, pricom fl je len na retiazku. Ja som raz ***** prevodovkovy olej na retiazku(som neriesil aky, som kupil v tescu litrovku cohosi lacneho ked som bol v nedelu na vyjazde) a prisamvacku, vydrzal pol sezony a ani mi tak bike n*****.
Včera pri nadbehnutí na jamu sa mi stala nepríjemná vec. Pri šlapaní mám pocit ako keby mi odskakujú kľuky (subjektívny pocit, možno to je len zasekávanie), nie je to počuť, ale cítiť a aj to nie silno. Čo to môže byť?
mám problém s pukaním pri pedalovaní, konkrétne mi puká v jednej polohe kľuky pravidelne (aspoň mne sa zdá), hlavne sa to deje pri kadencii vyššej ako 80-85 a pri tom neide o silove šľapanie, na pohodu (rýchlosť 22-26 km/h). Tento problém som zistil už minulý rok, nedostal som sa k tomu + bicyklovanie som odstavil, avšak mám chuť oprášiť bike, ale hnevá ma to pukanie, vždy keď idem okolo ľudí, tak prestanem šľapať... Kde by mohol byť problém? Pre ľahšiu identifikáciu problému som nahral video na youtube:
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Idem to skusiť ešte spraviť.
Nakoniec to bolo takou blbosťou ako nedotiahnuté zadné koleso. Skontroluj si to. ´=)
zlaty dobry TF2
zlaty dobry TF2
Ja ti neviem
mám problém s pukaním pri pedalovaní, konkrétne mi puká v jednej polohe kľuky pravidelne (aspoň mne sa zdá), hlavne sa to deje pri kadencii vyššej ako 80-85 a pri tom neide o silove šľapanie, na pohodu (rýchlosť 22-26 km/h). Tento problém som zistil už minulý rok, nedostal som sa k tomu + bicyklovanie som odstavil, avšak mám chuť oprášiť bike, ale hnevá ma to pukanie, vždy keď idem okolo ľudí, tak prestanem šľapať...
youtube.com/watch?v=96uuRDi1gG0&t=0
Ďakujem za rady vopred